Woongroep Marenland | Project Controller

Woongroep Marenland werkt aan wonen in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland. De medewerkers verhuren ca. 2.500 verhuureenheden en zetten zich in voor prettige, leefbare dorpen en wijken binnen het werkgebied.

Samen met andere partijen maakt Woongroep Marenland zich hard voor de belangen van de bewoners. Dat is nodig want de woningen liggen bijna allemaal in het aardbevingsgebied. En de aardbevingsproblematiek heeft vanzelfsprekend een grote impact op het gevoel van veiligheid en het dagelijks leven. Bij Woongroep Marenland zetten circa 45 medewerkers zich dagelijks in voor veilige betaalbare en duurzame woningen waar huurders prettig kunnen wonen. Zij doen dat samen met anderen zoals gemeenten, welzijns- en zorgpartijen, bouwbedrijven, collega-corporaties en natuurlijk samen met onze huurders.

Door de aardbevingen realiseert Woongroep Marenland de komende jaren een groot sloop- en nieuwbouw programma. Hierin geeft Marenland vorm aan het versterken en verduurzamen van het bezit.

Voor het managen van deze uitdagende opgave zijn wij op zoek naar een: Project Controller

De projectcontroller is verantwoordelijk voor de project control en de projectadministratie van de versterkingsopgave en valt onder de afdeling bedrijfsvoering. Je rapporteert en adviseert in deze functie aan de  manager vastgoed.

Binnen de project controlling ga jij als project controller aan de slag met het opstellen van de rolling forecast voor het actualiseren van de meerjarenbegroting van de versterkingsopgave. Je adviseert het management met betrekking tot het in control zijn en houden van de versterkingsopgave, verzorgt de algehele controle van fasedocumenten en beoordeelt periodieke rapportages inzake de projectenportefeuille in brede zin. Daarnaast analyseer en signaleer je afwijkingen, problemen en risico’s waarbij oplossingen en oplossingsrichtingen worden aangedragen.

M.b.t. de projectadministratie ben je verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van kasstroomoverzichten en de prognoses voor de aardbevingsprojecten, het rapporteren en signaleren van (financiële) afwijkingen en het aanmaken en verzenden van facturen.

Op het gebied van risicomanagement adviseer en ondersteun je als projectcontroller het management bij de implementatie en uitvoering voor de projectenportefeuille. Je beoordeelt en controleert investeringsvoorstellen en adviseert ter zake. Verder voer je investeringsanalyses uit m.b.t. tot vastgoed projecten, toets je voorstellen aan financiële kaders en richtlijnen en controleer je uitgangspunten, berekeningen en geprognosticeerde resultaten. Vanzelfsprekend definieer en analyseer je risico’s waarbij consequenties en alternatieven worden aangegeven.

Als project controller bouw en onderhoud je contacten en netwerken op met voor de functie relevante personen en partijen (aannemers, accountant, fiscalist en belastingdienst) met het oog op afstemming en de ontwikkeling van beleid.

Dit vragen we van je:

Je komt het beste tot je recht in een dynamische en innoverende omgeving. Word jij warm van maatschappelijk vastgoed waarin de huurder centraal zal staan? Je adviseert gevraagd en ongevraagd over projectinrichting, subsidieaanvragen, het in control zijn en houden van vastgoedprojecten, fiscaliteit en de beheersing van fiscale risico’s.

Om deze veelzijdige functie invulling te geven beschik je over een afgeronde HBO opleiding op het gebied van financieel management, bedrijfskunde of accountancy. Je hebt aantoonbare ervaring in het vakgebied control en projectadministratie voor bouwkundige projecten en je hebt kennis en ervaring opgedaan met projectmethodieken en bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Projectmatig te werk gaan is jou niet vreemd en je beweegt je gemakkelijk binnen een informele en nuchtere werkcultuur waarbij je open bent in je communicatie naar je collega’s en leidinggevende.

Competenties:

  • Samenwerken
  • Ondernemerschap
  • Klantgerichtheid
  • Daadkracht
  • Analyserend
  • Planmatig en organiserend

Woongroep Marenland biedt jou

  • Een zelfstandige baan, 36 uur per week, in een prettige werkomgeving  
  • Een tijdelijk contract met de nadrukkelijke intentie om dit bij goed functioneren om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
  • Arbeidsvoorwaarden die conform zijn aan schaal J(max. €4.862  bruto per maand o.b.v. 36 uur per week) van de CAO Woondiensten, aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb jij bovenstaande kennis en ervaring en herken jij je in de bovenstaande competenties: ? Wacht dan niet langer en reageer!

Meer weten?

Meer informatie over Woongroep Marenland vind je op www.woongroepmarenland.nl of www.headhuntersteam.nl

Reactie & procedure

De begeleiding is in handen van Rens Philips van Headhuntersteam. Hij is voor nadere informatie bereikbaar via r.philips@headhuntersteam.nl of 06-10212548

Ben je enthousiast geworden over deze leuke functie dan ontvangen wij graag jouw brief en CV vóór 31 mei. Je kunt je brief mailen naar r.philips@headhuntersteam.nl