Woonconcept | Senior HR adviseur (profiel beleid)

Hoeveel van deze boxjes tik jij aan?

  • Je bent een strategische sparringpartner als adviseur HR én gewend om beleid te schrijven en instrumenten te ontwikkelen.
  • Je bent communicatief vaardig, durft je mening te geven en onderbouwt je adviezen.
  • Je vindt het leuk om in een organisatie te werken die volop in beweging is
  • Je bent een teamspeler die samen verder wil bouwen aan HR

Allemaal? Dan is dit jouw droombaan!

Senior adviseur HR – met extra aandacht voor beleid (32-36 uur per week)

Hallo, wij zijn Woonconcept. We zijn volop in beweging! We zien teams groeien en veranderingen ontstaan in de organisatie. Met zijn allen zijn we actief op zoek naar hoe we ons ultieme doel kunnen bereiken: “Alle bewoners zijn trots op hun thuis!”. Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland. Onze portefeuille bestaat voornamelijk uit woningen (ongeveer 12.500). En er werken ruim 100 enthousiaste collega’s bij Woonconcept.

Team HR valt onder de afdeling Beleid en Staf. Het team bestaat uit twee Senior adviseurs HR en twee Medewerkers HR. Ieder heeft zijn eigen aandachtsgebied maar we werken gezamenlijk aan onze resultaten en het verbeteren van de dienstverlening.

Waar staan we?

We willen meer wendbaar en weerbaar zijn. Daarom is onze organisatiestructuur kortgeleden aangepast. Daarnaast vraagt dit om meer uitwerking op (bijv.) het samenwerken, leiderschap en onze organisatiecultuur. Een prachtige uitdaging voor HR!

De ontwikkeling die HR heeft ingezet en nog verder moet maken is aan de ene kant het op orde brengen van een goede basis. Aan de andere kant gaan we aan de slag met het formuleren van een HR strategie als goede basis voor passend beleid. Hieruit ontstaat een goede samenhang, afstemming en prioritering. Het HR beleid wordt samen met het management vanuit hun integrale verantwoordelijkheid uitgevoerd. 

Wie zoeken wij?

Voor de functie van Senior adviseur HR met het profiel beleid zoeken we iemand die naast zijn/haar rol als adviseur HR ook ruime ervaring heeft in het vertalen van de organisatiestrategie naar HR beleid en HR instrumenten. We zijn op zoek naar iemand die conceptueel kan denken, goed kan luisteren en samenhang creëert. Met een praktische inslag en een vlotte pen ben je instaat om beleid op te stellen dat praktisch en toepasbaar is.  Met de volgende thema’s ga jij aan de slag;

HR Strategie en beleid – De (continue) ontwikkeling van de organisatie vraagt om een herijking van de HR strategie en HR beleid.

Strategische personeelsplanning (SPP) – We willen wendbaar en weerbaar zijn en zien in SPP een HR instrument als basis om de juiste stappen te zetten.

Ontwikkelcyclus – De ontwikkeling van de organisatie én onze medewerkers willen we nog beter benutten. Daarom ontwerpen we samen met de medewerkers een cyclus die ook goed aansluit bij SPP.

Wat verwachten we van jou?

  • HBO+/ WO werk- en denkniveau in een relevante richting (HRM, veranderkunde, bedrijfskunde etc.)
  • Je hebt ruime ervaring op het gebied van HRM en het vertalen van organisatiestrategie naar HR beleid en instrumentarium.
  • Je hebt ervaring met het schrijven, implementeren en presenteren van heldere en praktisch uitvoerbare beleidsstukken
  • Je adviseert (team)managers, gevraagd en ongevraagd, op tactisch-strategisch niveau bij de uitvoering van het personeelsbeleid
  • Je bent analytisch, creatief, vernieuwend, verbindend en hebt een scherp oog voor wat er speelt in de omgeving en binnen de organisatie

Wat geven we aan jou?

Bij Woonconcept krijg je ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

De functie is voor 32-36 uur en het salaris zal op basis van schaal K tussen de € 4.367,- en € 5.903,- bruto (o.b.v. 36 uur) liggen. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract, met de intentie voor vast. Omdat we drie collega’s werven zal de startdatum, in overleg, in het komende halfjaar zijn. Het kantoor staat in Meppel.


Sta je te springen om een reactie te versturen?

Je kan je cv en motivatiebrief insturen tot en met zondag 3 december 2023 door op de knop “solliciteer nu” te drukken. De eerste kennismakingsgesprekken staan gepland op donderdagochtend 7 december. De vervolggesprekken vinden plaats op donderdagochtend 14 december 2023.

Voor vragen over de procedure of de functie kun je contact opnemen met Alfons Boven (Teammanager HR a.i.). Hij is te bereiken via het telefoonnummer 06-10925664. Het aanvragen van een VOG is een vast onderdeel van de procedure.

De procedure staat intern en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.