Woonconcept | Senior HR Adviseur

Hoeveel van deze boxjes tik jij aan?

 • Je bent een strategische sparringpartner en draait je handen er niet voor om in de operatie iets te doen
 • Je bent een echte teamspeler
 • Ervaring en kennis aan overvloed die jij graag wilt delen met je collega’s
 • Je krijgt energie van bouwen en dingen verder brengen
 • Je werkt graag in een zelf organiserend team

Allemaal? Dan is dit jouw droombaan!

Senior HR adviseur ( 36 uur per week)

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?

Hallo, wij zijn Woonconcept. We zijn volop in transitie! We zien teams groeien en veranderingen ontstaan in de organisatie. Met zijn allen zijn we actief op zoek naar hoe we ons ultieme doel kunnen bereiken: “Alle bewoners zijn trots op hun thuis!”. Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland. Onze portefeuille bestaat voornamelijk uit woningen (ruim 11.500). En er werken ruim 100 enthousiaste collega’s bij Woonconcept.

Team HR valt onder afdeling Bedrijfsvoering en opereert als stafafdeling. Dit doen wij vanuit de visie: “Werk vanuit je talent, leer en ontwikkel, neem regie over jouw prestaties en ga met een glimlach naar huis”. Naast de Senior HR adviseur bestaat het team uit 1 HR medewerker en 1 HR adviseur. Ieder heeft zijn eigen aandachtsgebied maar we werken gezamenlijk aan onze resultaten en ondersteunen elkaar waar nodig.

Wie zoeken wij?

We zijn volop in ontwikkeling. Woonconcept ontwikkelt zich naar het werken met zelforganiserende teams met veel eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dat we ons werk anders organiseren en dat er behoefte is aan HR ondersteuning en beleid dat hierop aansluit. Beleid dat kaders biedt op verschillende fronten zoals een ontwikkelcyclus, beleid op verzuim, werving & selectie en ontwikkeling. Het huidige beleid is nodig aan herijking toe. Jouw rol is het neerzetten van een goed HR fundament en met jouw kennis en ervaring weet jij daarin in korte tijd resultaten te bereiken. We hebben jou nodig om HR door te ontwikkelen volgens onze organisatieontwikkeling. Jij hebt een heldere visie op hoe HR een organisatie en mensen kan inspireren en faciliteren tot doorontwikkeling en die sluit aan op onze visie op de organisatieontwikkeling. Daarnaast weet jij welke HR instrumenten, tools en structuren we het beste kunnen inzetten passende bij die organisatieontwikkeling. Dit doe je in afstemming met de programmamanager organisatieontwikkeling.

Ook richt jij je op het verder brengen van de volgende thema’s :

 • Strategische personeelsplanning (SPP): met jouw kennis en ervaring met SPP zet jij een methodiek neer waar wij mee verder kunnen. Je voert SPP uit en geeft inzicht in de stappen die Woonconcept moet zetten om de organisatie toekomstbestendig te maken.
 • Leermanagementsysteem (LMS): we ontwikkelen ons eigen LMS zodat we medewerkers eigenaarschap geven over hun eigen ontwikkeling. Jij bouwt aan het LMS en zorgt ervoor dat deze landt in de organisatie en wordt geïmplementeerd.
 • Het (door)ontwikkelen van HR beleid en het bouwen van een goed fundament voor de afdeling HR. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid over de volle breedte van het eigen vakgebied en adviseert het management over strategische ontwikkelingen. Daarnaast adviseer je het management binnen afdelingen op tactisch niveau.
 • Onboarding, employer branding

Wat verwachten we van jou?

 • WO werk- en denkniveau in een relevante richting (HRM, Bedrijfskunde etc.)
 • Werkt op strategisch-tactisch niveau maar weet ook de vertaling te maken naar de praktijk en bent hands on waar dat nodig is
 • Je bent analytisch, hebt een scherp oog voor wat er speelt in de omgeving en organisatie en beschikt over een helicopterview
 • Je bent een strategisch en kritische gesprekspartner voor het MT
 • Je bent een teamspeler die graag samen wil bouwen en dingen verder wil brengen
 • Je hebt ruime ervaring op gebied van HRM en opereert als senior HR adviseur

Wat geven we aan jou?

Bij Woonconcept krijg je ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: “Alle bewoners zijn trots op hun thuis!” nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

De functie is voor 36 uur en het salaris zal op basis van schaal K tussen de € 4367,- en €5903,- bruto (o.b.v 36 uur) liggen. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel.

Sta je te springen om een reactie te versturen?

Je kan je cv en motivatiebrief insturen t/m woensdag 15 februari 2023 door op de knop “solliciteer nu” te drukken. De eerste kennismakingsgesprekken staan gepland op maandagmiddag 20 februari. De vervolggesprekken vinden plaats op donderdagmorgen 23 februari 2023.

Voor vragen over de procedure of de functie kun je contact opnemen met Marlies Kuijper (HR adviseur) en Werner Welter (manager Bedrijfsvoering).  Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 088-6162000. Het aanvragen van een VOG is een vast onderdeel van de procedure.