Woonconcept | Senior business controller

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?
Hallo, wij zijn Woonconcept. We zijn volop in beweging! We zien collega's groeien en verbeteringen ontstaan in de organisatie. Met zijn allen zijn we actief op zoek naar hoe we ons ultieme doel van de organisatievisie kunnen bereiken: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!".

Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen. Onze portefeuille bestaat voornamelijk uit woningen (12.500). We hebben een omzet van ruim € 80 miljoen en een balanstotaal van ruim € 1,5 miljard. Er werken 100 enthousiaste collega's bij Woonconcept. Jouw team bestaat - naast jou - uit twee financial controllers en een procescontroller. Per
1 september start de nieuwe manager Financiën & Control, waarmee je samen een vliegende start kan maken.

Wat verwachten we van jou?
De kerntaak van deze functie is dat jij onze inhoudelijke expert bent op het gebied van complexe financiële vraagstukken, fiscaliteiten, treasury en risicomanagement. Je bent als team verantwoordelijk voor de begroting, jaarrekening, tertaalrapportages, dVi en dPi en jij verbetert het proces en de kwaliteit hiervan continu. Hiervoor zal je door het jaar heen veel afstemming in de eigen organisatie hebben en daarnaast met de accountant, fiscale adviseurs en banken.

De opgaven die de komende tijd - naast jouw kerntaak – spelen, zijn de volgende:

 • We willen de slag naar business control maken volgens Semco Style. Oftewel zorgen dat iedereen zelf in control kan zijn door alle (financiële) informatie transparant te maken, zodat men op basis daarvan zelf besluiten kan nemen. Het in control zijn gaat over financiën, risico's, processen en kaders om daarmee zo optimaal mogelijk naar ons ultieme doel toe te werken.
 • Financieel gezien kunnen we onze doelstellingen voor onze bewoners waarmaken, maar daarvoor moeten we onze financiële middelen maximaal (binnen de ratio's) inzetten. We moeten dus goed monitoren en elke beslissing afwegen op financiële consequenties.
 • Verbetering van financiële processen, structuren en systemen en het beter inzetten van financiële en vastgoeddata.
 • Risicomanagement moet nieuw leven ingeblazen worden.

Wie ben jij?

 • Je hebt veel kennis en ervaring op de volgende vakgebieden: financiën, financiële bedrijfsvoering, financiële regelgeving, financieel beleid, investeren, treasury, fiscaliteiten en risicomanagement.
 • Je hebt in de financiële hoek bij of voor een woningcorporatie gewerkt.
 • Je hebt snel door wat de ontwikkelingen zijn en ziet ook de verbanden tussen deze ontwikkelingen binnen en buiten onze organisatie.
 • Jij gaat makkelijk verbinding aan met mensen en hebt goede antennes voor wat er bij collega's in de gehele organisatie speelt.
 • Je staat stevig in je schoenen bij discussies en weet mensen op een natuurlijke manier te overtuigen. Tegelijkertijd luister je ook goed om daarmee knopen op de juiste manier te kunnen doorhakken.
 • Je hebt een maatschappelijke gedrevenheid. Je snapt hoe financiën en control kunnen bijdragen aan bewoners die trots zijn op hun thuis.
 • Het is van belang dat jij het gedachtengoed van de organisatieontwikkeling omarmt.
 • Jouw opleiding of achtergrond ligt op het gebied van financiën en control. Jouw werk- en denkniveau is WO.

Wat geven we aan jou?
Bij Woonconcept krijg je ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we gezamenlijk onze ondernemingsdoelstellingen waarmaken en dat we uiteindelijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

De functie is voor 32-36 uur en het salaris zal op basis van schaal K tussen de € 4.050,- en € 5.474,- bruto (o.b.v. 36 uur) zijn. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel en we werken ook thuis.

Sta je te springen om een reactie te versturen?
Je kan je cv en motivatiebrief t/m 19 juli mailen naar sollicitatie@woonconcept.nl. De eerste (digitale) speeddates staan gepland op 21 juli en het (digitale) vervolggesprek op 22 juli. Als dit in jouw vakantie valt, dan vinden we daar wel een oplossing voor. Voor vragen kun je contact opnemen met Nicole Peeters (directeur-bestuurder). Zij is te bereiken via het telefoonnummer 088 – 61 62 000.