Woonconcept | Projectmanager Vastgoed

Projectmanager Vastgoed

team nieuwbouw & renovatie

(32-36 uur per week)

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?

Hallo, wij zijn Woonconcept. Ons gewaagd doel is: “Alle bewoners zijn trots op hun thuis!” Om dit voor elkaar te krijgen willen we de komende jaren onze bestaande woningen verduurzamen, zodat bewoners meer comfort ervaren en niet geconfronteerd worden met stijgende energielasten. Ook willen we ruim 800 nieuwe woningen realiseren, zodat bewoners niet te lang hoeven te wachten op een nieuwe woning. Uiteindelijk willen we in 2050 een energie neutrale portefeuille met woningen.

Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland. In onze portefeuille zitten circa 12.500 woningen en we hebben de komende jaren zo’n 27 projecten onderhanden. Hier werk jij aan samen met jouw drie collega projectmanagers. In totaal werken er ruim 110 enthousiaste en betrokken collega’s bij Woonconcept.

Waarom ga jij elke dag met een glimlach aan het werk?

Als je houdt van uitdagingen, dan zit je hier goed! We zoeken nog antwoord op de volgende vragen en jij kan ons daarbij helpen:

 • Hoe kunnen we in de huidige krappe bouwmarkt nog rendabel en binnen de geplande periode renoveren en nieuwe woningen realiseren?
 • Hoe lever je een bijdrage aan de duurzaamheidsopgave en de energietransitie?
 • Hoe geven we de samenwerking met onze bouwpartners, betrokken ambtenaren, adviseurs en collega-corporaties hieromtrent het beste vorm?
 • Hoe sluiten de woningen optimaal aan op de wensen van onze bewoners?
 • Hoe neem je bewoners vanaf het begin op de juiste wijze mee? En hoe krijg je hun wensen boven tafel?
 • Hoe kunnen we onze renovatie- en nieuwbouwplannen sneller realiseren?

Jij bent dé specialist die alles weet van renovatie en het bouwen op nieuwe locaties. Je bent een verbinder en zorgt dat de te doorlopen RO procedures soepel verlopen en zoekt naar mogelijkheden en kansen. Je gaat de uitdaging aan om met een beperkt budget tot goede planuitwerking te komen die past bij onze doelgroepen en bijdraagt aan de ruimtelijke kwaliteit van de wijken en dorpen.

Je voert de regie over je projecten volgens het vastgestelde programma van team Vastgoedsturing en bent in staat vanaf de initiatieffase zelfstandig projecten uit te werken. Jouw voornaamste opdracht is om deze projecten binnen gestelde kaders, zo goed en snel mogelijk te realiseren met oog voor onze bewoners. En dat mag je helemaal doen zoals jou dat het beste lijkt. Je doet dit niet alleen, maar werkt samen met je collega projectmanagers en vergroot samen jullie kennis.

Ook werk je nauw samen met assetmanagers, sociaal projectleiders en vele anderen zoals van team Verhuur, Gebied en Communicatie. Extern werk je in partnership met aannemers en willen we ook experimenteren met innovatieve concepten waarin je met andere partijen samenwerkt. Door veelal te werken met vaste ketenpartners, in zowel nieuwbouw als renovatie, ligt de focus van je werk ligt dan ook meer op de voorbereidingsfase dan realisatiefase. Hierdoor ontstaan andere afspraken over taken en verantwoordelijkheden.

Uiteraard begeef je je in gemeenteland vanwege RO-procedures, welstand en omgevingsvergunningen. Je werkt dus continue samen met allerlei enthousiaste mensen, intern en extern.

Wat verwachten we van jou?

 • Goed opdrachtgeverschap heb jij hoog in het vaandel en je snapt dat samenwerken vanuit gelijkheid daarvoor essentieel is. Iedereen ziet jou dan ook als een persoon die goed kan verbinden. Jij weet de verschillende belangen en wensen boven water te krijgen en in te zetten voor een gezamenlijk en gedragen doel.
 • Jij bent iemand die zich vastbijt in het proces en waakt over het te behalen eindresultaat. Dat doe je door procesmatig strak de regie te nemen. Je staat stevig in je schoenen en je weet goed te schakelen tussen de projecten en de juiste prioriteiten te stellen.
 • Om tot de beste kwaliteit te komen, weet jij slimme vragen te stellen en ben je in staat er ook stevig in te gaan als het nodig is. Je bent creatief in het optimaliseren om daarmee tot het beste financiële resultaat te komen. Planningen maak jij in een handomdraai en je weet daar goed op te sturen.
 • Onze doelgroep bewoners is bij jou bekend en je kan je daar goed in inleven. Je realiseert je dat je alles uiteindelijk doet voor trotse bewoners.
 • Je bent van nature geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en vindt het leuk om daarmee te experimenteren.
 • Naast je projecten draag je samen met je collega’s binnen je team ook zorg voor een aantal coördinerende en project overstijgende taken en processen.

Jouw opleiding of achtergrond heeft te maken met bouw, vastgoed of projectontwikkeling. Jouw werk- en denkniveau is minimaal HBO. Je hebt kennis en ervaring met klein- en of grootschalige bouwprojecten (nieuwbouw of renovatie) waar je deels verantwoordelijk voor was.
Daarnaast ben je een echte netwerker en vind je van nature een goede balans tussen visievorming en de doorvertaling naar de praktijk.

Tot slot zet je je schrijfkwaliteit in voor de fasedocumenten van de ontwikkeling om je collega’s intern tijdig te kunnen betrekken.


Wat geven we aan jou?

Bij Woonconcept krijg je alle ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: “Alle bewoners zijn trots op hun thuis!” nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

Deze uitdaging biedt meer dan genoeg ruimte voor persoonlijk groei en ontwikkeling. De functie is voor 32-36 uur en het salaris zal op basis van schaal K tussen de €4.367,- en €5.903,- bruto (o.b.v. 36 uur) ingeschaald worden. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel.

Sta je te springen om een reactie te versturen? Zo kom je bij ons aan tafel.

Wil je meer weten over de functie dan kun je bellen met Windy Ter Horst (Manager Vastgoed). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Ite Bos (HR adviseur). Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 088-61 62 000. Je curriculum vitae en sollicitatiebrief, filmpje of iets anders creatiefs kan je insturen via hr@woonconcept.nl. Het aanleveren van een VOG is onderdeel van de procedure.

Zie ook de website voor meer informatie.