Woonconcept | Projectleider Vastgoed

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?
Hallo, wij zijn Woonconcept. Ons gewaagd doel is: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!". Om dit voor elkaar te krijgen willen we de komende jaren ruim 800 nieuwe woningen realiseren, zodat bewoners niet te lang hoeven te wachten op een nieuwe woning. Ook willen we onze bestaande woningen verduurzamen, zodat bewoners meer comfort ervaren en niet geconfronteerd worden met stijgende energielasten. Uiteindelijk willen we in 2050 een energie neutrale portefeuille met woningen.

Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen. In onze portefeuille zitten circa 12.500 woningen en we hebben de komende jaren zo’n 27 projecten onderhanden. Hier werk jij aan samen met jouw twee collega projectleiders. In totaal werken er ruim 120 enthousiaste en betrokken collega's bij Woonconcept.


Waarom ga jij elke dag met een glimlach naar ons kantoor?
Als je houdt van uitdagingen, dan zit je hier goed! We zoeken nog antwoord op de volgende vragen en jij kan ons daarbij helpen:

  • Hoe kunnen we in de huidige krappe bouwmarkt nog rendabel en binnen de geplande periode renoveren en nieuwe woningen realiseren?
  • Wat is de beste manier om te verduurzamen?
  • Hoe geven we de samenwerking met onze bouwpartners en collega-corporaties hieromtrent het beste vorm?
  • Hoe sluiten de woningen optimaal aan op de wensen van onze bewoners?
  • Hoe neem je bewoners vanaf het begin op de juiste wijze mee? En hoe krijg je hun wensen boven tafel?

Je voert de regie over jouw nieuwbouw- en renovatieprojecten vanaf het moment dat duidelijk is wat het resultaat moet zijn (op hoofdlijnen beschreven in het investeringsvoorstel) tot en met oplevering van de woning. Jouw voornaamste opdracht is om deze projecten rendabel, zo goed en snel mogelijk te realiseren met oog voor onze bewoners. En dat mag je helemaal doen zoals jou dat het beste lijkt.

Je doet dit niet alleen, maar werkt intern nauw samen met asset managers, de sociaal projectleiders en vele anderen zoals van Verhuur, Gebied en Communicatie. Extern werk je in partnership met aannemers. Daarnaast willen we ook experimenteren met innovatieve concepten en daarvoor zal je met weer andere partijen samenwerken. Uiteraard begeef je je ook in gemeenteland vanwege de RO-procedures. Ook onderzoeken we of we gezamenlijk met andere woningcorporaties kunnen inkopen en zijn zij dus ook een partner voor jou. Je werkt dus continue samen met allerlei enthousiaste mensen, intern en extern.


Wat verwachten we van jou?

  • Goed opdrachtgeverschap heb jij hoog in het vaandel en je snapt dat samenwerken vanuit gelijkheid daarvoor essentieel is. Iedereen ziet jou dan ook als een persoon die goed kan verbinden. Jij weet de verschillende belangen en wensen boven water te krijgen en in te zetten voor een gezamenlijk en gedragen doel.
  • Jij bent een pitbull die zich vastbijt in het eindresultaat. Dat doe je door procesmatig strak de regie te nemen. Je staat stevig in je schoenen en je weet goed te schakelen tussen de projecten en de juiste prioriteiten te stellen.
  • Om tot de beste kwaliteit te komen, weet jij slimme vragen te stellen. Je bent creatief in het optimaliseren om daarmee tot het beste financiële resultaat te komen. Planningen maak jij in een handomdraai en je weet daar goed op te sturen.
  • Onze doelgroep bewoners is bij jou bekend en je kan je daar goed in inleven. Je realiseert je dat je alles uiteindelijk doet voor trotse bewoners.
  • Je bent van nature geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en vindt het leuk om daarmee te experimenteren.

Jouw opleiding of achtergrond heeft te maken met bouw, vastgoed of projectontwikkeling. Jouw werk- en denkniveau is minimaal HBO. Twee jaar relevante werkervaring zou fijn zijn.


Wat geven we aan jou?
Bij Woonconcept krijg je alle ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

Deze uitdaging biedt meer dan genoeg ruimte voor persoonlijk groei en ontwikkeling. De functie is voor 32-36 uur en het salaris zal op basis van schaal K tussen de €4050,- en €5474,- bruto (o.b.v. 36 uur) ingeschaald worden. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel.


Sta je te springen om een reactie te versturen? Zo kom je bij ons aan tafel.
Wil je meer weten over de functie dan kun je bellen met Roelof Smit (manager Vastgoed). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marlies Kuijper (adviseur HR). Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 088-61 62 000. Je curriculum vitae en sollicitatiebrief, filmpje of iets anders creatief kan je voor 9 maart insturen via sollicitatie@woonconcept.nl. De eerste ronde in de vorm van een speeddate zal plaatsvinden op woensdag 11 maart, de tweede ronde gesprekken vinden plaats op maandag 16 maart.