Woonconcept | Manager met specialisatie Vastgoed

Manager bij Woonconcept 

(met specialisatie Vastgoed)

(32-36 uur per week)

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?

Hallo, wij zijn Woonconcept. We zijn volop in beweging! We zien collega's groeien en verbeteringen ontstaan in de organisatie. Met zijn allen zijn we actief op zoek naar hoe we ons ultieme doel kunnen bereiken: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!".

Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen. Onze portefeuille bestaat voornamelijk uit woningen (12.500). We hebben een uitdagende opgave op het gebied van nieuwbouw, renovatie en verduurzaming van sociale huurwoningen. Er werken ruim 100 enthousiaste collega's bij Woonconcept.

Onze organisatiestructuur is een tikkeltje eigenwijs. Wij hebben geen hiërarchisch harkje, maar werken in de vorm van een cirkel. Alle leidinggevenden hebben daarin een gelijkwaardige positie. Elke leidinggevende is gekoppeld aan bepaalde teams.

Wat verwachten we van jou?

Jouw rol is tweeledig. Je hebt een managementrol binnen het team leidinggevenden waarmee we op strategisch niveau de koers uitzetten en een leidinggevende rol richting de teams waar je aan gekoppeld bent.

Managementrol
Op strategisch niveau ben je - samen met de andere leidinggevenden - verantwoordelijk voor de ondernemingsstrategieorganisatieontwikkeling en bedrijfsvoering.
Hierbinnen zet jij de strategische koers uit voor de opgave in nieuwbouw en renovatie en daarmee verduurzaming. Deze opgave is eerlijk gezegd op dit moment de grootste uitdaging binnen Woonconcept. Hierbij zijn aanjagen en versnellen de toverwoorden, uiteraard wel binnen onze strakke financiële kaders en altijd met het doel "bewoners die trots zijn op hun thuis" op het netvlies.
Hiernaast is het ook belangrijk de ingezette koers - om lange termijn partnerships en intensieve samenwerking met onze onderhouds- en bouwpartners - op vernieuwende wijze door te zetten en uit te breiden.
Je bent intern de opdrachtgever voor het duurzaamheidsprogramma, waar veel collega's vanuit de gehele organisatie bij betrokken zijn. Ook ben je de coach voor een aantal ondernemingsdoelstellingen.

Leidinggevende rol
Je gaat leiding geven volgens de belofte die wij als leidinggevenden aan onze collega's hebben gegeven. In essentie betekent dit dat je richting en ruimte geeft aan de teams en de collega's. Je laat de inhoudelijke beslissingen over aan de experts en bent daarin slechts hun sparringpartner.
Je daagt collega's uit om - volgens de 4 Way-of-Working (WoW)-factoren van de organisatieontwikkeling - de ruimte te pakken, samen te werken, hun talent optimaal in te zetten en te experimenteren. Een ontwikkelpunt bij Vastgoed is nog meer verbinding met collega's en bewoners maken en daar kan jij hen bij helpen als coach.
Als leidinggevende ben je voor een aantal teams sparringpartner en coach. Dit betreft in jouw geval, inclusief inhuur, gemiddeld 10-12 collega's.

Wie ben jij?

  • Visiegedreven leiderschap is op jouw lijf geschreven en je kan deze visie goed doorvertalen met en voor collega's. Mensen zeggen ook dat je een snelle en strategische denker bent, iemand die er echt boven hangt.
  • Je weet mensen in beweging te krijgen om snel en goed resultaten te bereiken voor onze uitdagende opgave. Je bent gedreven om continu te verbeteren en zet verbetering van projecten, processen en samenwerkingsverbanden in gang.
  • Je hebt bewezen dat je impact hebt en tegelijkertijd een faciliterende rol kunt vervullen: het gaat niet om jou, maar om de groei van je collega's in de organisatie en uiteindelijk zelfs om onze bewoners.
  • Jij gaat makkelijk verbinding aan met mensen en hebt goede antennes voor wat er bij collega's speelt. Je hebt snel door wat nieuwe ontwikkelingen en trends zijn en ziet ook de verbanden tussen deze ontwikkelingen binnen en buiten onze organisatie. Met alles wat je ziet en hoort, inspireer je je collega's.
  • Mensen ontwikkelen en coachen zodat ze zelf tot beslissingen komen en hun talent optimaal inzetten, vind je leuk.
  • Je hebt hart voor onze bewoners! Je kan je goed in hen verplaatsen en vindt het leuk om iets voor hen te betekenen. Je snapt hoe stenen kunnen bijdragen aan bewoners die trots zijn op hun thuis.
  • Kennis van zaken op het gebied van nieuwbouw, renovatie, verduurzaming en onderhoud is belangrijk, maar dat hoeft niet in detail. Zolang je maar kritische vragen kan stellen.
  • Jouw opleiding of achtergrond ligt op het gebied van vastgoed of bouw. Jouw werk- en denkniveau is WO, maar je hoeft geen papiertje te hebben. Gezien de opbouw van het team van leidinggevenden is het waardevol om een leidinggevende toe te voegen met een ruime ervaring op managementniveau.
  • Het is van belang dat jij het gedachtengoed van de organisatieontwikkeling en de belofte van leidinggevenden aan onze collega's omarmt.

Wat geven we aan jou?

Bij Woonconcept krijg je ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we gezamenlijk onze ondernemingsdoelstellingen waarmaken en dat we uiteindelijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!
De functie is voor 32-36 uur en het salaris zal op basis van schaal M tussen de € 4.766,- en € 6.811,- bruto (o.b.v. 36 uur) zijn. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel.

Sta je te springen om een reactie te versturen?

Voor meer informatie en solliciteren kun je contact opnemen met Arjan Sibma van Novesta via 06-28539717 of a.sibma@novesta.nl.

Novesta verzorgt exclusief de werving en selectie van de Manager met specialisatie vastgoed voor Woonconcept.