Woonconcept | HR Developer

publishedMedia/04c7abd6-05a6-454e-b0c7-8caf73e6c3ab.jpg?timestamp=2019-10-08 13:58:20.413

Vernieuwende HR Developer

(32-36 uur per week)

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?

Hallo, wij zijn Woonconcept. We zijn volop in beweging! We zien collega's groeien en verbeteringen ontstaan in de organisatie. Met zijn allen zijn we actief op zoek naar hoe we ons ultieme doel kunnen bereiken: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!".

Om nog meer trotse bewoners te bereiken, weten we dat we anders moeten gaan werken: zelf, met elkaar en met onze partners. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we een programma organisatieontwikkeling gemaakt. Dit betekent dat HR ook anders wil gaan werken: van meer reactief naar vooruitlopend op de troepen, van puur ondersteunend aan leidinggevenden naar coachend voor de gehele organisatie.

Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen. Er werken ruim 100 enthousiaste en betrokken collega's bij Woonconcept.

Hoe zien jouw dagen er hier uit?

Jij houdt je bezig met:

 • Ambassadeur zijn voor onze organisatieontwikkeling op het gebied van HR:
  • Specifiek voor onze WoW (Way of Working)-factor "Zet je talent in!": een omgeving creëren waarin collega's zich doorontwikkelen vanuit hun talent.
  • Specifiek voor onze WoW-factor "Pak je ruimte!": een omgeving creëren waarin collega's hun verantwoordelijkheid durven en kunnen pakken.
 • Instrumenten ontwikkelen die de collega's helpen bij hun zoektocht in de organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.
 • Workshops/trainingen/kennissessies geven die de organisatieontwikkeling ondersteunen en collega's helpen.
 • Op basis van signalen van collega's in de gehele organisatie onderneem je actie, zelf of je geeft het team leidinggevenden een duwtje in de goede richting.
 • Je bent ook de vertrouwenspersoon voor alle collega's.
 • Coachen van leidinggevenden. Hoe kunnen zij de beste leidinggevende volgens hun belofte zijn?
 • Vertalen van nieuwe ontwikkelingen (ook regelgeving) naar hoe dat bij ons toegepast kan worden;
 • Manieren bedenken hoe we nieuw talent en talent dat bij ons ontbreekt naar ons toe kunnen trekken.
 • Ondersteunen bij langdurig ziekte-, functionerings- en ontslagtrajecten.
 • Input geven aan begroting en rapportages zodat je kan bijsturen indien nodig.

Wat verwachten we van jou?

Wij hebben jou nodig om HR door te ontwikkelen volgens onze organisatieontwikkeling.
Jij hebt een heldere visie op hoe HR een organisatie en mensen kan inspireren en faciliteren tot doorontwikkeling en die sluit aan op onze visie op de organisatieontwikkeling.

Je houdt ons een kritische spiegel voor, omdat wij ook wel eens vervallen in oude gewoontes. Dat mag soms streng, maar ook graag met humor en een knipoog. Het is goed als je daarvoor stevig in je schoenen staat.
Verbinden is voor jou een aangeboren talent: verbinden van mensen, ontwikkelingen en zaken die spelen. Je hebt goede antennes voor welzijn en werkplezier van collega's.
Je kan groepsdynamica goed doorgronden en weet dit om te zetten in positieve team- en cross-teamontwikkeling.

Jouw opleiding of achtergrond is HR management of development. Jouw werk- en denkniveau is HBO/WO. Je hebt meer dan 5 jaar relevante ervaring, want je moet een mooi gevulde rugzak met kennis en ervaring hebben.

Wat geven we aan jou?

Bij Woonconcept krijg je alle ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

De functie is voor 32-36 uur en het salaris is maximaal € 5.354,- bruto (op basis van 36 uur). Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel.

Sta je te springen om een reactie te versturen? Zo kom je bij ons aan tafel.

Wil je meer weten over de organisatie dan kun je bellen met Nicole Peeters (directeur-bestuurder). Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met Marlies Shila-Kuijper (adviseur HR). Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 088-61 62 000. Je CV en sollicitatiebrief, in welke vorm dan ook, kun je voor 21 oktober insturen via sollicitatie@woonconcept.nl. De eerste speeddates vinden plaats op 24 oktober en de tweede gesprekken op 28 oktober. Ons voornemen is om voor eind oktober een contract aan te bieden.