Woonconcept | Ervaren Projectleider met gevoel voor ruimtelijke ordening en stedenbouw

Ervaren Projectleider met gevoel voor ruimtelijke ordening en stedenbouw

(32-36 uur per week)

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?
Hallo, wij zijn Woonconcept. Ons gewaagd doel is: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!". Om dit voor elkaar te krijgen willen we de komende jaren ruim 800 nieuwe woningen realiseren, zodat bewoners niet te lang hoeven te wachten op een nieuwe woning. Ook willen we onze bestaande woningen verduurzamen, zodat bewoners meer comfort ervaren en niet geconfronteerd worden met stijgende energielasten. Uiteindelijk willen we in 2050 een energie neutrale portefeuille met woningen.

Wij zijn een woningcorporatie die woningen bereikbaar maakt voor onze bewoners in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen. In onze portefeuille zitten circa 12.500 woningen en we hebben de komende jaren zo’n 27 projecten onderhanden. Hier werk jij aan samen met jouw drie collega projectleiders. In totaal werken er ruim 110 enthousiaste en betrokken collega's bij Woonconcept.

Waarom ga jij elke dag met een glimlach naar ons kantoor?
Als je houdt van uitdagingen, dan zit je hier goed! We zoeken nog antwoord op de volgende vragen en jij kan ons daarbij helpen:

 • Hoe sluiten de woningen optimaal aan op de wensen van onze bewoners?
 • Hoe kunnen we onze nieuwbouwplannen sneller realiseren?
 • Hoe vertaal je visie door in haalbare scenario’s met oog voor de verschillende doelgroepen en typen woningen?
 • Hoe geven we de samenwerking met onze bouwpartners, betrokken ambtenaren, adviseurs en collega-corporaties hieromtrent het beste vorm?
 • Hoe haal je met een beperkt budget het maximale resultaat en hoe daag je de partners uit daarbij dat stapje extra te zetten?
 • Hoe neem je bewoners vanaf het begin op de juiste wijze mee? En hoe krijg je hun wensen boven tafel?
 • Hoe lever je een bijdrage aan de duurzaamheidsopgave en lever je een bijdrage aan de energietransitie?

We hebben een grote nieuwbouwopgave, hier ligt op dit moment jouw eerste focus. Jij bent dan ook dé specialist die alles weet van het bouwen op nieuwe locaties en grotere sloop- nieuwbouw projecten. Je bent een verbinder en zorgt dat de te doorlopen RO procedures, stedenbouwkundige ontwikkelingen soepel verlopen en zoekt naar mogelijkheden en kansen. Je gaat de uitdaging aan om tot goede planuitwerking te komen die past bij onze doelgroepen en bijdraagt aan de ruimtelijke kwaliteit van de wijken en dorpen.

Je voert de regie over je projecten na het investeringsvoorstel van de assetmanager en bent in staat vanaf de initiatieffase zelfstandig diverse scenario’s uit te werken, af te wegen en een goede onderbouwing te geven voor je voorstel. Jouw voornaamste opdracht is om deze projecten binnen gestelde kaders, zo goed en snel mogelijk te realiseren met oog voor onze bewoners. En dat mag je helemaal doen zoals jou dat het beste lijkt. Je doet dit niet alleen, maar werkt samen met je collega projectleiders en vergroot samen jullie kennis. Tevens zijn renovatieprojecten onderdeel van je werkzaamheden.

Ook werk je nauw samen met asset managers, de sociaal projectleiders en vele anderen; zoals collega’s van Verhuur, Gebied en Communicatie. Extern werk je in partnership met aannemers en willen we ook experimenteren met innovatieve concepten waarin je met andere partijen samenwerkt. Uiteraard begeef je je in gemeenteland vanwege stedenbouw, parkeernormen, welstand, RO-procedures en omgevingsvergunningen. Ook onderzoeken we of we gezamenlijk met andere woningcorporaties kunnen inkopen en zijn zij dus ook een partner voor jou. Je werkt dus continue samen met allerlei enthousiaste mensen, intern en extern.

Wat verwachten we van jou?

 • Goed opdrachtgeverschap heb jij hoog in het vaandel en je snapt dat samenwerken vanuit gelijkheid daarvoor essentieel is. Iedereen ziet jou dan ook als een persoon die goed kan verbinden. Jij weet de verschillende belangen en wensen boven water te krijgen en in te zetten voor een gezamenlijk en gedragen doel.
 • Jij bent een pitbull die zich vastbijt in het proces en waakt over het te behalen eindresultaat. Dat doe je door procesmatig strak de regie te nemen. Je staat stevig in je schoenen en je weet goed te schakelen tussen de projecten en de juiste prioriteiten te stellen.
 • Om tot de beste kwaliteit te komen, stel jij slimme vragen en ben je in staat er ook stevig in te gaan als het nodig is. Je bent creatief in het optimaliseren om daarmee tot het beste financiële resultaat te komen.
 • Je weet wat belangrijk is bij RO procedures, stedenbouwkundige plannen en gebiedsontwikkelingen en neemt hierin het voortouw.
 • Onze doelgroep bewoners is bij jou bekend en je kan je daar goed in inleven. Je realiseert je dat je alles uiteindelijk doet voor trotse bewoners.
 • Je bent van nature geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en vindt het leuk om daarmee te experimenteren.

Jouw opleiding of achtergrond heeft te maken met vastgoed (project) ontwikkeling. Je beschikt over een minimaal HBO werk- en denkniveau. Je hebt ruime kennis en ervaring van ruimtelijke ordening. Vooral jouw ervaring op het gebied van RO procedures, stedenbouwkundige plannen en gebiedsontwikkelingen zijn een pré.
Je bent conceptueel sterk en hebt een grote mate van politieke en organisatiesensitiviteit ontwikkeld. Daarnaast ben je een echte netwerker en vind je van nature een goede balans tussen visievorming en de doorvertaling naar de praktijk.

Tot slot zet je je schrijfkwaliteit in voor de fasedocumenten van de ontwikkeling om je collega’s intern tijdig te kunnen betrekken.

Wat geven we aan jou?
Bij Woonconcept krijg je alle ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

Deze uitdaging biedt meer dan genoeg ruimte voor persoonlijk groei en ontwikkeling. De functie is voor 32-36 uur en het salaris wordt op basis van schaal K tussen de €4.050,- en €5.474,- bruto (o.b.v. 36 uur) ingeschaald. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel.

Sta je te springen om een reactie te versturen? Zo kom je bij ons aan tafel.
Wil je meer weten over de functie dan kun je bellen met Windy ter Horst (a.i. manager Vastgoed). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marlies Kuijper (adviseur HR). Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 088-61 62 000. Je curriculum vitae en sollicitatiebrief, filmpje of iets anders creatiefs kan je uiterlijk 9 juni insturen via sollicitatie@woonconcept.nl. De eerste ronde in de vorm van een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden op maandag 15 juni, de tweede ronde gesprekken vinden plaats op donderdag 18 juni.