Woonconcept | Bewonersconsulent

(36 uur per week)

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?
Hallo, wij zijn Woonconcept. We zijn volop in beweging! We zien collega's groeien en verbeteringen ontstaan in de organisatie. Met zijn allen zijn we actief op zoek naar hoe we ons ultieme doel kunnen bereiken: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!".

Wij beheren en verhuren woningen in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen. Dit met daarnaast multifunctionele centra, zorgvoorzieningen, scholen, e.d.

Wie zoeken wij?
"Als de wekker gaat, spring je uit je bed, omdat je vandaag een leuke dag voor de boeg hebt. Je gaat met bewoners en ketenpartners in de wijk aan de slag met een plan van aanpak voor … "

Vanuit jouw werkervaring weet je wat er allemaal mogelijk is om in te vullen op die puntjes. Je bent ons proactieve aanspreekpunt voor bewoners in de wijk en vertaalt hun signalen -en ons leefbaarheidsbeleid- naar uitvoeringsplannen. Je weet waar je samen naar streeft: een fijne en veilige leef- en woonomgeving, een goed sociaal klimaat en een versterking van de sociale en economische positie van bewoners.

Dat kun je natuurlijk niet alleen, je neemt namens Woonconcept deel aan de dorp- en wijkteamoverleggenen multidisciplinaire overleggen, waar je onze ketenpartners ontmoet.

Belangrijk voor jou is dat je de bewoner zelf aan het roer zet, als dat mogelijk is. Je bevordert de huurdersparticipatie en begeleidt bij buurt- of individuele problemen; overlast, burenruzie, huurachterstand, etc. Je kent je weg in het sociaal domein, want je laat niet los voordat een huurder goed in zicht is bij een andere instantie.

Ook groepen bewoners weet je goed aangehaakt te houden bij onze projecten (sloop, nieuwbouw, planmatig onderhoud, wijkaanpak, etc.). En weer is samenwerken erg belangrijk, want in de projecten werk je samen met de projectleiders sociaal, vastgoed en onderhoud.

Wij zoeken een collega die bruist van de verbeterideeën en die ideeën in de praktijk brengt met bewoners, collega's en ketenpartners. Je bent bekend met pittige, sociale problematiek en hebt al een stevigheid hierin opgebouwd.
Deze functie vraagt enerzijds dat je in onverwachte situaties adequaat weet te handelen en anderzijds goed bent in projectmatig en proactief (samen)werken.

Wat verwachten we van jou?
Jij bent

  • een professional met aantoonbaar HBO werk- en denkniveau; je hebt een HBO-opleiding en/of werkervaring in een vergelijkbare functie. Ervaring in de corporatiesector is een pré
  • een kei in schriftelijk en mondeling communiceren
  • een persoon met inlevings- en incasseringsvermogen en ervaring in conflictbeheersing
  • goed in plannen en organiseren
  • digitaal zeer vaardig, nodig voor een strakke projectadministratie
  • een zelfstandige teamspeler, resultaat- en servicegericht


Wat geven we aan jou?
Bij Woonconcept krijg je ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

De bewonersconsulent krijgt de vrijheid om leefbaarheid te behouden en/of vergroten. Deze uitdaging biedt meer dan genoeg ruimte voor persoonlijk groei en ontwikkeling. De functie is voor 36 uur en het salaris zal op basis van schaal H tussen de € 3.159,- en € 3.891,- bruto (o.b.v. 36 uur) ingeschaald worden. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel maar op dit moment werken we vanuit huis en in de wijk. Het werkgebied van deze bewonersconsulent is de gemeente Steenwijkerland.

Sta je te springen om een reactie te versturen?
Je kan je cv en motivatiebrief mailen tot 18 januari 2021 naar sollicitatie@woonconcept.nl. Speeddates staan gepland op 25 januari gevolgd door een eventuele tweede gespreksronde op 27 januari.

Voor vragen over de procedure of de functie kun je contact opnemen met Mariska van Slooten of Hans Hanema. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 088 6162 000.