Woonborg | Manager Finance, Control en ICT

Woonborg is in ontwikkeling! De afgelopen jaren is er flink in de bedrijfsvoering geïnvesteerd en zijn er veel werkprocessen verbeterd. De organisatie is financieel gezond en wil verder groeien en optimaliseren. Voor de komende jaren is ook een nieuwe koers bepaald: Woonborg gaat zich meer richten op beschikbaarheid van woningen, samenwerking met stakeholders en de leefbaarheid en het woonplezier in de (32) dorpen in Groningen en Drenthe waarin ze actief zijn. 

Als Manager Financiën, Control en ICT (32-36 uur) bij Woonborg ben je lid van het MT en kun jij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan deze nieuwe koers en de verdere ontwikkeling van de organisatie, processen en de mensen van jouw team.

Wat ga je doen als Manager Finance, Control en ICT?

Als Manager Financiën, Control en ICT rapporteer je rechtstreeks aan de directeur-bestuurder en ben je verantwoordelijk voor het aansturen en coachen van de afdelingen Planning & Control, Financiële Administratie, Salarisadministratie, Incasso en ICT (9 fte)

Jouw team speelt in de ontwikkeling en koerswijziging van Woonborg een belangrijke rol. Zo is digitalisering van (klant)processen de komende jaren een belangrijk speerpunt én willen we zo veel mogelijk investeren en daarbij is sturing op de financiën essentieel. De afdeling is intern een belangrijke raadgever bij (beleids) beslissingen.

Je draagt zorg voor de ontwikkeling van jouw team en neemt je team mee in de gewenste cultuurverandering om zo een bijdrage te leveren aan de transformatie naar een toekomstbestendige organisatie.

Het team heeft zelf verbeterdoelen bepaald: de medewerkers willen nog meer intern adviseur en raadgever zijn, voor met name de afdeling projectmanagement, zowel op het gebied van bedrijfsvoering als financiën. Met jouw leiderschapsstijl en ervaring weet jij hoe je ze daarbij kunt faciliteren. Je zet de lijnen uit, zorgt voor structuur, houdt overzicht, bent hun coach en denkt mee bij het zoeken naar oplossingen en verbeteringen.

Naast dat je verantwoordelijk bent voor de Planning & Control cyclus, de advisering en ondersteuning op het gebied van Financiën en AO/IC en ICT, lever je een belangrijke bijdrage aan Strategie en Innovatie:

 • Je bent als MT-lid verantwoordelijk voor vertaling van strategie naar de uitvoering binnen je afdeling;
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling, voorbereiding en vernieuwing van het totale strategische beleid van Woonborg;
 • Je draagt zorg voor innovatie en ontwikkeling van methodes, systemen, processen, beleid en werkwijzen;

Kortom: Je hoeft je bij Woonborg niet te vervelen! Genoeg mooie projecten om je in vast te bijten. Met jouw leidinggevende ervaring, proactieve instelling en bedrijfskundige blik klinkt dit vast als een mooie uitdaging die bij jou past!

Wat breng je mee?

Je bent in staat mee te denken over strategie en deze te vertalen naar jouw afdelingen. Je hebt oog voor een balans van mensgericht handelen en gezonde bedrijfsvoering. Je weet jouw medewerkers te motiveren en inspireren door een coachende stijl van leidinggeven.

Je bent iemand die vertrouwen geeft en medewerkers in hun kracht zet. Je bent organisatiesensitief, samenwerkingsgericht, communicatief vaardig en van nature een verbinder. Daarnaast sta je sterk in je schoenen. Je bent vasthoudend en besluitvaardig. Belangrijk is ook dat je affiniteit en ervaring hebt met het digitaliseren en stroomlijnen van werkprocessen.

Jouw persoonlijkheid vindt Woonborg erg belangrijk. Daarnaast zou het ook mooi zijn als je het volgende meebrengt:

 • Een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding en WO werk/denkniveau
 • Enkele jaren inhoudelijk relevante werkervaring op het gebied van leidinggeven en bedrijfsvoering;
 • Ervaring met verandermanagement;
 • Gedegen kennis van financiële processen (P&C cyclus, jaarrekening, begroting etc.)
 • Goede advies-, en analysevaardigheden
 • Bij voorkeur actuele kennis van de volkshuisvesting en de van kracht zijnde wet-, en regelgeving; Wanneer je qua ervaring verder goed past op deze functie, maar deze kennis niet hebt, reageer dan zeker ook.

Wat krijg je er voor terug?

Een afwisselende functie waar gedrevenheid en initiatief wordt gewaardeerd in een relatief kleine woningcorporatie waar de lijnen kort zijn en waar samenwerken en betrokkenheid erg belangrijk is. Daarnaast ga je werken in en met een gedreven team, dat open staat voor verbetering en hart heeft voor de organisatie en de dienstverlening. De sfeer is open, oprecht, direct en er is oog voor elkaar en een goede werk/privé balans.

Deze managersfunctie is ingedeeld volgens de CAO voor Woondiensten, schaal L of M, afhankelijk van kennis en ervaring.

Verder:

 • Vindt Woonborg ontwikkeling erg belangrijk. Zo is er een o.a. een loopbaanontwikkelingsbudget.
 • Is er een pensioenregeling volgens SPW
 • Is hybride werken mogelijk, maar in deze rol is het wel van belang zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, dus is op kantoor werken wanneer mogelijk wel gewenst

Waar vind je deze uitdaging?

Woonborg is een relatief kleine woningcorporatie in Noord-Nederland met zo'n 4800 sociale huurwoningen. Er werken zo’n 60 mensen. Samen werken zij aan goed wonen en aan prettige buurten en dorpen voor onze huurders. Woonborg heeft woningen en appartementengebouwen in 32 dorpen. Allemaal prachtige dorpen in de provincies Groningen en Drenthe, met een rijke geschiedenis en veel groen. Woonborg is betrokken en voelt zich sterk verbonden met het werkgebied.

Op www.woonborg.nl vind je meer informatie over Woonborg. Om een goed beeld te krijgen van de onderwerpen waar Woonborg zich actief mee bezig houdt, kun je ook kijken op het Youtube kanaal van Woonborg.

Enthousiast?

Reageer door het invullen van onderstaand formulier! Binnen een week ontvang je een reactie van ons.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Immens.