Woonborg | Consulent Projecten

Vacature: consulent projecten

Wij hebben de komende tijd extra nieuwbouw- en woningverbeteringsprojecten. Daarom zoeken we tijdelijk een derde consulent projecten. In deze functie werk je 28 tot 32 uur per week. Aanstelling is voor de duur van een jaar.

Woonborg in het kort

Woonborg is een woningcorporatie met circa 4800 woningen in de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Groningen en Aa en Hunze. Woonborg is er voor de laagste inkomensgroep. Wij houden huren en kosten laag, het belang van huurders staat voor ons voorop. Woonborg staat dichtbij mensen en wij willen écht contact met huurders en stakeholders. Wij ondersteunen mensen bij het vinden en behouden van een goede woning en woonomgeving die dat niet helemaal op eigen kracht kunnen. Want dát is onze missie. 

Wij willen goede en betaalbare woningen aanbieden in een veilige en leefbare omgeving waar mensen zich thuis kunnen voelen. Onze primaire aandacht richten we op de zes grote kernen in ons werkgebied. Senioren en bijzondere doelgroepen hebben onze speciale aandacht. Meer weten over onze organisatie? Lees en bekijk dan ons jaarverslag en het magazine voor onze huurders. Deze en andere documenten en nieuwsartikelen vind je op onze site. 

Over de functie consulent projecten

Als consulent projecten houd je je vooral bezig met bewonersparticipatie, informatievoorziening en projectcommunicatie. Je begeleidt bewoners van meerdere woningverbeteringsprojecten en nieuwbouwprojecten. Daarbij betrek je onze huurdersbelangenorganisatie AH WOON. Ook begeleiding bij sloop-/ nieuwbouwprojecten is mogelijk.

Je werkt bij de afdeling Woondiensten en je leidinggevende is de manager Woondiensten. Je hebt structureel werkoverleg met de andere consulenten projecten en projectleiders. Daarnaast werk je samen met de communicatieadviseur, verhuurmakelaars en consulenten leefbaarheid.

Een gemiddelde werkdag van een consulent projecten

 • Individueel en tijdens bijeenkomsten begeleiden en motiveren van bewoners in projecten.
 • Volgens een vast format communicatiematrixen en -plannen maken, de voortgang bewaken in afstemming met de betrokken projectmedewerkers en de communicatieadviseur.
 • Teksten schrijven voor verschillende belanghebbenden en die verwerken in nieuwsbrieven, webteksten, brieven en verslagen. 
 • Projectleiders ondersteunen bij conflict-/probleemsituaties met bewoners en waar nodig omwonenden.
 • Faciliterende taken uitvoeren voor de verhuurmakelaars tijdens het verhuurproces, zoals bij wisselwoningen en nieuwbouwprojecten. 
 • Administraties bijhouden en indien nodig juridische procedures initiëren. 

Gezocht: flexibele verbinder

Ben jij een professional die van nature een warme belangstelling heeft voor wat mensen beweegt en voelen mensen zich snel op hun gemak bij jou? Krijg je met plezier boven tafel wat mensen nodig hebben om daarmee de juiste aansluiting te vinden tussen projectinitiatieven en belanghebbenden? Heb je je voelsprieten zodanig ontwikkeld dat je op het juiste moment de juiste informatie, contacten, adviezen en begeleiding geeft, waardoor bewoners en andere betrokkenen mee willen werken en doen? En laveer je met gemak in situaties waarin belangen uiteen lopen, waarbij de rol als verbinder jou past als je lievelingsjas? Dan is deze functie geknipt voor jou en komen we graag met je in contact. Misschien wil jij onze nieuwe consulent projecten zijn.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Relevante opleiding op het gebied van communicatie en / of dienstverlening.
 • Kennis van en ervaring met relevante vraagstukken in de volkshuisvesting.
 • Kennis van huurrecht. 
 • Een toegankelijke en klantgerichte houding waarbij je uitstekend in staat bent een balans te creëren tussen uiteenlopende belangen en hoofd- en bijzaken weet te onderscheiden.
 • Overtuigingskracht en oplossingsgerichtheid waarmee je standpunten in voorstellen weet om te zetten om anderen mee te krijgen (extern/intern), waarbij je niet voor één gat te vangen bent.
 • Actieve schrijfstijl met gevoel voor belangen.
 • Planningsvaardigheden en organisatietalent dat bij wijze van spreken aangeboren is, evenals je vermogen tot samenwerken.
 • Vermogen om dagelijks te schakelen tussen verschillende projecten. 

Wat bieden wij?

Wij bieden je (in eerste instantie) een dienstverband voor de periode van een jaar. De omvang van het dienstverband is 28 tot 32 uur per week. Je moet bereid zijn om ook buiten reguliere kantoortijden te werken. Bij Woonborg hebben we sinds kort een pilot hybride werken. Dat betekent dat je binnen een aantal kaders flexibiliteit hebt in waar en wanneer je wilt werken. 

Deze functie is ingedeeld in functieschaal H. Dat betekent dat je brutosalaris tussen € 3.159 tot € 3.891 is bij een fulltime dienstverband. Wij ondersteunen en faciliteren je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Heb je interesse?

Heb je interesse en wil je meer informatie over deze functie? Dan kun je terecht bij Fenna van der Meulen, consulent projecten. Je kunt haar bellen op donderdag 16 september of dinsdag 21 september 2021 tussen 10.30 en 12.30 uur. Fenna is te bereiken op 0592 303667.

Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk op 22 september 2021. Stuur je cv en motivatiebrief naar ons toe via het online sollicitatieformulier. De eerste sollicitatiegesprekken plannen we op 4 oktober. Een eventuele tweede ronde sollicitatiegesprekken staat op 13 oktober gepland.

Deze vacature zetten we gelijktijdig intern en extern uit. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. (Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.)