Woonborg | Consulent Leefbaarheid

Woonborg is een woningcorporatie in Vries met ongeveer 4.800 sociale huurwoningen. We hebben woningen in 32 dorpen in de provincies Groningen en Drenthe. Bij ons werken zo’n 60 mensen. Wij zijn een no-nonsense club met veel ruimte voor innovatie en eigen inbreng. Samen werken we aan goed wonen in prettige buurten en dorpen.

Door het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een:

consulent leefbaarheid (32 - 36 uur per week)

Bij Woonborg gaat leefbaarheid over communicatie, naoberschap en samenwerken
Vanuit die drie speerpunten werken we elke dag aan een leefbare woonomgeving voor onze huurders. Ons team sociaal beheer bestaat uit 3 consulenten leefbaarheid en 2 wijkbeheerders.

In ons koersplan voor de komende jaren, is het werken aan leefbare dorpen één van onze drie kernstrategieën. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving. Dat doen we zoveel mogelijk samen met huurders en hun buurtgenoten. En ook met onze partners zoals gemeenten, zorg- en welzijns-organisaties.

Als consulent leefbaarheid sta je voortdurend in nauw contact met onze huurders
Samen met je directe collega’s en onze vakmannen ben je het gezicht van Woonborg in de wijk. De ene keer omdat je samen met bewoners en netwerkpartners bijvoorbeeld een buurtschouw doet of een buurtevenement organiseert. Een andere keer omdat er een overlastsituatie is waar jij aan meehelpt om op te lossen. Participatie vind je belangrijk: je helpt huurders bij wat ze nodig hebben waar dat kan. Je aarzelt niet om bewoners aan te spreken als dat moet. Namens Woonborg neem je deel in diverse netwerken met partners. Je werkt actief en constructief met hen samen. Binnen de eigen organisatie werk je mee aan verschillende projecten en de ontwikkeling van relevant beleid.

Het team sociaal beheer bestaat uit betrokken en gedreven collega’s
Er wordt nauw met elkaar samengewerkt. Niet alleen omdat dat zo leuk is, maar vooral omdat we dat belangrijk vinden. We hebben een heel divers samengesteld team als het gaat om individuele kennis, talent en andere kwaliteiten.

Wie ben jij en wat breng je mee?

Bij voorkeur heb je al de nodige ervaring in het werk en/of in de sociale volkshuisvesting. Solliciteer je vanuit een andere werkomgeving? Dan is het belangrijk dat je aangeeft hoe jij denkt dat jouw kennis en ervaring op ons werk aansluit. Verder vinden we de volgende eigenschappen en kenmerken belangrijk:    

  • je houdt van samenwerken en hebt daar zichtbaar plezier in. Door je enthousiasme weten anderen – huurders, collega’s, netwerkpartners – jou gemakkelijk te vinden.
  • in overlastsituaties pas je een positieve benadering toe. Je bent gericht op oplossingen en kansen. Ook als dat net dat beetje extra moeite of creativiteit van jouzelf vraagt.
  • je neemt verantwoordelijkheden van anderen niet over, maar ondersteunt waar dat kan. Als ingrijpen nodig is, dan doe je dat adequaat en doeltreffend.
  • je hebt een MBO+ werk- en denkniveau, een relevante opleidingsachtergrond. En je hebt - bij voorkeur - kennis van de woonsector.

We zijn extra geïnteresseerd in kandidaten met de volgende (aantoonbare) kwaliteiten

  • je kan organiseren en structuur aanbrengen
  • je bent besluitvaardig en daadkrachtig
  • een zekere hoeveelheid juridische kennis en ervaring is altijd nodig. Als jij daar iets extra’s van meeneemt dan zien wij dat als een pré.

Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie
Je gaat aan de slag met leefbaarheid in de breedste zin van het woord. Je werkt vooral uitvoerend, maar denkt ook mee over de mogelijkheden voor nieuwe dienstverlening en beleid.

De functie is ingedeeld in schaal H. Afhankelijk van je ervaring betekent dit een salaris tussen
€ 3.407-4.196/4.297 euro bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). Je krijgt eerst een contract voor een jaar, met de bedoeling om dat om te zetten in een vast contract.

Sowieso is het fijn werken bij Woonborg! We vinden je verdere ontwikkeling erg belangrijk. En bieden daar veel ruimte en mogelijkheden voor. Ook heb je de mogelijkheid om deels hybride te werken.

We ontvangen jouw sollicitatie graag op zijn laatst op 5 december
Je kunt jouw motivatie en cv uploaden via het sollicitatieformulier op onze website.

Wil je eerst meer weten over het team en je werk?
Dan kun je met Esther van der Leij of Iris de Leeuw bellen van het team sociaal beheer. Zij zijn veel in de wijk en in overleg. Dus als je ons algemene nummer belt, zorgen onze collega’s van Frontoffice ervoor dat je wordt teruggebeld.  Ons algemene nummer is 0592 – 303 600.

De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 13 december aanstaande
Je hoort uiterlijk op vrijdag 9 december of we je daarvoor uitnodigen. Het is in eerste instantie vooral een kennismakingsgesprek met directe en enkele andere collega’s.

De tweede gespreksronde staat gepland op maandag 19 december aanstaande. Je hoort uiterlijk op woensdag 14 december of we je daarvoor uitnodigen.

Het arbeidsvoorwaardengesprek staat gepland op woensdag 21 december aanstaande om 10.00 uur. Op die manier kun je voor de start van het nieuwe jaar je nieuwe baan bij Woonborg aannemen en je huidige baan opzeggen.

Deze vacature zetten we gelijktijdig intern en extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs