Wold & Waard | Regisseur maatschappelijke thema’s

Bij Wold & Waard maak jij het bod en de prestatieafspraken met de hele organisatie.  
Wil jij daar sturing aan geven?  Met hart voor huurders en de sociale huursector?  Werk je graag samen en wil jij het huurdersplatvorm faciliteren en het aanspreekpunt naar de organisatie zijn? Ben je daarnaast in staat om abstracte thema’s te vertalen naar praktische oplossingen die het verschil maken voor onze huurders? Dan hebben wij misschien de ideale baan voor je. Wij zoeken een:      

Wat ga je doen?

Jij bent de verbinding tussen onze organisatie en het Huurdersplatform Westerkwartier en je bent penvoerder van het Bod en de Prestatieafspraken met de gemeente. Op basis van de huidige werkverdeling zijn Welzijn en Zorg en het gemeentelijke Sociaal Domein specifieke aandachtsgebieden.

Jij draagt bij aan het vormgeven van visie en beleid en je houdt je samen met collega’s bezig met verschillende, afdeling overstijgende onderwerpen en projecten rond wonen, bewoners en sociaal-maatschappelijk thema’s.

Je volgt alle relevante ontwikkelingen en vraagstukken. Je stelt vragen, organiseert bijeenkomsten en analyseert alle informatie. Die vertaal je die in praktische voorstellen. Daarbij creëer je draagvlak (zowel intern als extern) en ondersteun en bewaak je een juiste implementatie van beleid. Vanuit je rol neem je deel aan diverse regionale en lokale overleggen en monitor je Rijks-, provinciaal- en gemeentelijk beleid om tijdig te kunnen adviseren. Naast de vaste aandachtsgebieden zijn er wisselende projecten en beleidsvragen.  Afhankelijk van de werkzaamheden werk je soms buiten kantoortijd.

Past Wold & Waard bij jou?

Wold & Waard verhuurt zo’n 5.500 sociale huurwoningen in het Westerkwartier. We richten ons op mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Wat Wold & Waard anders maakt, is dat we aanpakken en beginnen. Liever een plan maken, uitvoeren en later bijsturen dan huurders laten wachten. Het gaat ons niet alleen om het huis, we leveren ook een bijdrage aan de woonomgeving en de leefbaarheid. We werken met ongeveer 70 collega’s aan onze opgaven.

Door met plezier en enthousiasme te werken, proberen we elke dag onze huurders blij te maken. Dit doen wij met een open en nuchtere houding. Wij hebben oog voor elkaar en we doen ons best om de omgeving een stukje mooier te maken. Dichtbij, actief en duurzaam. Dat zijn onze kernwaarden. Zij geven houvast in hoe we werken. Ze helpen ons bij het maken van keuzes. Meer weten? Je leest het in ons ondernemingsplan “Naar een duurzaam thuis – met elkaar”.

Sta jij midden in de maatschappij? Ben je proactief en wil je het verschil maken voor de huurder? Hou je ervan om resultaten te realiseren in samenwerking met onze partners, je collega's en de huurders?  En spreekt ons verhaal jou aan? Dan is Wold & Waard een mooie plek om het waar te maken!

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Relevante werkervaring, kennis van de corporatiesector, het sociaal domein en maatschappelijke thema’s
 • Je bent proactief, stelt de juiste vragen en weet deze te vertalen naar oplossingen
 • Je zoekt naar verbinding, bent communicatief vaardig, schrijft goed en gemakkelijk
 • Je werkt bij voorkeur samen waarbij een integrale aanpak centraal staat
 • Je weet langlopende processen en projecten met een goede planning op koers te houden
 • Je bent vrolijk, enthousiast en hebt drive en een hart voor de sociale woningbouw

Hier kun je op rekenen

We zijn een aantrekkelijke werkgever die uitdagend werk biedt in een fijne werkomgeving. Werkplezier en ontwikkelmogelijkheden voor onze medewerkers vinden wij belangrijk. Je krijgt een zelfstandige en uitdagende functie met veel variatie en alle ruimte om wat neer te zetten, jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Je kunt rekenen op:

 • Werken in een ambitieuze organisatie met korte lijnen
 • Een salaris tussen de € 3.716,- en € 4.887,- bij 36 uur (schaal I van de CAO Woondiensten)
 • Een aanstelling van één jaar en als het van beide kanten bevalt daarna een vaste aanstelling
 • Een persoonlijk opleidingsbudget en ruimte om je te ontwikkelen
 • Een goede thuiswerkregeling

Enthousiast?

Als je nog vragen hebt kan je langskomen op 2 oktober tussen 17:00 en 19:00 voor een pizza en een proatje, of neem contact op met Ronco Muller, teamleider Strategie & Organisatie via 0594 - 512161. Ben je al overtuigd en wil je direct solliciteren? Dat kan door je cv en motivatiebrief te mailen naar vacature@woldwaard.nl. Je sollicitatie moet voor 8 oktober bij ons binnen zijn.