Wold & Waard | Manager Vastgoed

Strategisch | Ondernemend | Vernieuwend

Heb jij een hart voor sociale woningbouw? Kun jij je verplaatsen in wat huurders nodig hebben? Ben jij een innovatieve manager met verstand van vastgoed en vastgoedverduurzaming? Dan is dit een functie voor jou! Woningcorporatie Wold & Waard zoekt een manager Vastgoed die sturing geeft aan een grote verduurzamings- en bouwopgave voor haar huurders en woningzoekenden. 

Wat ga je doen?

In deze MT-functie ben je verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met nieuwbouw, verduurzaming en beheer van vastgoed bij Wold & Waard. De grootste uitdagingen voor de komende jaren? Het ontwikkelen van nieuwbouw(locaties), het verder implementeren én door ontwikkelen van het verduurzamingsplan en het reguliere onderhoud. Daarbij speel je continu in op de laatste ontwikkelingen in de markt. Je ziet kansen en mogelijkheden en bent sparringpartner voor de bestuurder, het MT en de Raad van Commissarissen.

In de afgelopen periode is er een verduurzamingsbeleid ontwikkeld waar Wold & Waard trots op is. Je leest er alles over op www.wonenmetenergie.nl. Alle huurders weten vóór 1 april 2023 met welke maatregelen de corporatie hun woning gaat verduurzamen. Als manager Vastgoed geef je sturing aan dit beleid en je past dit samen met het team voortdurend aan naar de laatste ontwikkelingen. Je hebt en geeft hierbij ruimte om te experimenteren. Je houdt het overzicht en geeft prioriteiten aan. Je vertegenwoordigt Wold & Waard in verschillende landelijke en regionale netwerken.

Over jouw rol in de afdeling Vastgoed

Jij geeft leiding aan de afdeling Vastgoed. Deze bestaat uit ongeveer 30 collega’s, onderverdeeld in vier teams. De teams Beheer en onderhoud en Wonen met energie worden door een teamleider aangestuurd. De medewerkers van Vastgoedontwikkeling en Ondersteuning vallen onder jouw directe verantwoordelijkheid. In totaal zijn dat ongeveer 10 collega’s.

De collega’s van de afdeling zijn experts op hun gebied, zoeken proactief naar oplossingen en proberen graag nieuwe dingen uit voor de huurders. De cultuur is collegiaal, gelijkwaardig en open. Binnen de afdeling zorg jij voor (nog meer) inspiratie, verbinding en samenwerking tussen de teams. Je blijft nieuwe initiatieven steunen, zet mensen in hun kracht en belegt de verantwoordelijkheden op het juiste niveau.

Je maakt deel uit van het MT

Het MT bestaat uit de (nieuwe) directeur-bestuurder, de manager Woondiensten en de manager Financiën & Informatievoorziening. Dit is een relatief jong en ambitieus MT dat voorop wil blijven gaan in de verduurzamingsopgave. Ieder MT-lid voelt zich verantwoordelijk voor het geheel en draagt daar actief aan bij. De huidige manager Vastgoed gaat binnenkort met pensioen. Hij heeft een stevig fundament gelegd en jij kan daarop verder bouwen.

Wie ben jij?

Jij bent een energieke, ondernemende en stevige manager. Je hebt een groot hart voor huurders en medewerkers. Je hebt veel gevoel voor de dynamiek van het landelijke gebied waarin Wold & Waard actief is. Collega’s uit alle lagen van de organisatie zien in jou een (strategische) sparringpartner en een aanjager van ontwikkeling en vernieuwing. Je hebt humor en energie en houdt van een uitdaging. Je zoekt naar werkbare oplossingen en durft tegen de stroom in te varen.

En wat breng je verder mee?

  • Een opleiding op hbo- of academisch niveau
  • Stevige managementervaring vanuit een MT-positie
  • Kennis van recente vastgoed- en verduurzamingsontwikkelingen
  • En ervaring bij een woningcorporatie of vergelijkbaar is zeer gewenst

Wat biedt Wold & Waard?

Een functie waarin je dingen kunt doen die voor huurders heel waardevol zijn. Een positie waarin je aan de slag kunt met innovatieve oplossingen, nieuwe ideeën gaat ontwikkelen en jouw visie op vastgoed ten volle kan uiten.

Het vastgoedbeleid van Wold & Waard is vooruitstrevend en veel andere corporaties houden hen in de gaten. Jij krijgt de mogelijkheid om dit beleid uit te dragen en verder te ontwikkelen. Dit kun je doen binnen een optimistische cultuur waarin dingen echt gedaan en waargemaakt worden.

Het betreft een fulltime functie van 36 uur die is ingeschaald conform de cao Woondiensten in schaal M met een maximumsalaris van € 7.345 bruto per maand. Je krijgt riante mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. De functie is voor de duur van een jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan biedt Wold & Waard je daarna een vast contract aan.

Zie jij jezelf als manager Vastgoed bij Wold & Waard?

Stuur dan zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief via de website van TIB & Partners: https://vacature.tibpartners.nl/vacatures/vacature_manager_vastgoed_4832630_11.html. Het liefst voor 11 april. Voor meer informatie kun je bellen met Wouter Aukes (06 – 31691807) of Huib Jacobs (06 -50642886) van TIB & Partners. Zij zorgen voor de werving en selectie van kandidaten voor deze functie. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

De planning van de procedure vind je op de website van TIB & Partners: https://vacature.tibpartners.nl/vacatures/vacature_manager_vastgoed_4832630_11.htm 

Wie is Wold & Waard?

Wold & Waard verhuurt zo’n 5.500 sociale huurwoningen in het Groningse Westerkwartier. De corporatie biedt een goed en betaalbaar thuis voor mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Het gaat niet alleen om het huis, maar ook om de woonomgeving en de leefbaarheid. 

Wat Wold & Waard anders maakt is dat ze aanpakken en beginnen. Liever een plan maken, uitvoeren en later bijsturen dan huurders laten wachten. Wold & Waard werkt in volle overtuiging samen met huurders en netwerkpartners aan het woongenot, het voorkomen van energiearmoede en het een stukje mooier maken van de woonomgeving van haar huurders.

Bij Wold & Waard werken ongeveer 70 enthousiaste, gedreven en leuke collega’s. Er is een informele, no-nonsense cultuur. De collega’s staan open voor nieuwe ideeën en zoeken bij voorkeur de samenwerking. Bij alles wat ze doen werken ze vanuit de kernwaarden Dichtbij, Actief en Duurzaam.


Wold & Waard heeft een kort en bondig ondernemingsplan voor 2023-2026: “Naar een duurzaam thuis – met elkaar”. Daarin staan de ambities voor de komende jaren. De ambities gaan zowel over de inhoud van het werk als over de manier waarop ze willen werken. Het ondernemingsplan is te lezen op www.woldwaard.nl.