Nijestee | Vastgoed Regisseur

Ben jij helemaal thuis in de vastgoedwereld en word jij gedreven door kwaliteit, innovatie, en duurzaamheid? Wij ook! Bij Nijestee hebben we hart voor Groningen en haar inwoners.

Om onze huurwoningen nog beter te maken, zijn we op zoek naar een regisseur die de doelen van Nijestee vertaalt naar een realistische onderhoudsprogrammering. Lijkt het jou wat om deze nieuwe functie -samen met ons- verder vorm te geven?

In verband met de doorontwikkeling van onze integrale programmering hebben wij ruimte voor een Vastgoed Regisseur (Onderhoud). Een dienstverband passend bij jou

Maandagochtend. Met frisse moed en een hoofd vol nieuwe ideeën pak je de draad van vorige week weer op. Je bent namelijk al een paar weken aan het puzzelen hoe we de komende drie jaar onze woningen zo optimaal mogelijk kunnen onderhouden. Je hebt vorige week je eerste opzet afgerond, maar gaat deze nu kritisch tegen het licht houden. Want wat betekent deze aanpak specifiek voor de bewoners? Kan je met jouw plan jullie hoge kwaliteit waarborgen en hoe gaat het financiële plaatje eruitzien?

Met jouw kwaliteiten en (vastgoed)ervaring kan jij deze vragen duidelijk beantwoorden. Je staart je niet blind op de details. Je weet namelijk heel goed dat je collega’s op operationeel niveau prima met jouw heldere vertaalslag uit de voeten kunnen!

Je regisseert de inzichten en behoeftes vanuit het dagelijks en planmatig onderhoud van onze woongebouwen passend bij de strategie van de woningen, zodat de woonbeleving voor onze bewoners uitmuntend is!

Je doet dat door invulling te geven aan het integrale onderhoudsprogramma. Met behulp van data zorg jij voor een optimale planning in verbinding met je collega’s van diverse teams. Ook ben je vanuit je deskundigheid adviserend in de projectteams om in alle fases van een bouwproject te kunnen sturen op de vastgoedexploitatie (TCO). De kwaliteit van de woningen én het belang van de klant verlies je niet uit het oog. Wanneer je ziet dat het beter kan stel jij procesverbeteringen voor.

KANDIDAATPROFIEL

Over de functie

 • Je houdt je op tactisch niveau bezig met vastgoedsturing. Jij weet als geen ander hoe je strategie naar praktijk kan brengen en andersom;
 • Je ontwikkelt de onderhoudsprogrammering van onze woningen. Deze is onderdeel van de integrale wijkplannen, die je samen met de Assetmanager en Sociaal Regisseur vormgeeft;
 • Je stuurt op de kwaliteit van de woningen in onze wijken met het sturingsmodel ‘De Goede Woning’;
 • Daarnaast maak je -samen met specialisten- onderhoudsbeleid en programma’s voor thema’s, zoals bijvoorbeeld (brand)veiligheid, aardbevingsdossier, gehorigheid of gezondheid;
 • Vanuit de onderhoudsprogrammering stel je samen met projectleiders Onderhoud de onderhoudsbegroting op;
 • Voor de nieuwbouw-/verbeterprojecten adviseer je per fase over de (financiële) impact van ontwerpkeuzes op de onderhoudsbegroting.

Waar ga je werken?

Met ruim 14.000 huurwoningen zijn we de grootste woningcorporatie in de stad Groningen. Ongeveer 22.000 mensen huren een woning van Nijestee. Onze woningen zijn dan ook in vrijwel alle wijken van de stad te vinden. Wij gaan voor betaalbare en kwalitatief goede huizen voor mensen met verschillende achtergronden en maatschappelijke posities. Het gaat voor ons daarnaast ook om een veilige straat, een gezellige buurt en een leefbare stad. Met ongeveer 200 collega’s steken we daar elke dag veel energie in.

Als Vastgoed Regisseur hoor je bij het bedrijfsonderdeel Vastgoed, je sluit aan bij twee gezellige teams vol passie voor hun werk. Namelijk bij het team Onderhoud en Beheer en het team Assetmanagement.

Wij zijn nuchtere, eigenzinnige noorderlingen met hart voor de huurders die gezelligheid op zijn tijd zeker kunnen waarderen. Daarbij vinden we het bij Nijestee belangrijk dat mensen werk doen wat ze echt leuk vinden en wat van toegevoegde waarde is. Ook jouw ontwikkeling gaat ons aan het hart. Als je bij ons aan de slag gaat, start je daarom altijd met een Clifton Strengths test. Daarmee breng je in kaart waar jouw talenten liggen en hoe je deze in kunt zetten voor Nijestee, om zo samen te kunnen excelleren.

Wat vragen we van jou?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau en een relevante vooropleiding (zoals bijvoorbeeld Bouwkunde of Vastgoedkunde);
 • Aantoonbare werkervaring en successen in een soortgelijke functie;
 • Kennis van en affiniteit met vastgoedsturing;
 • Affiniteit met data-gestuurd werken: bij Nijestee combineren we de beschikbare data met deskundigheid uit de praktijk. Vanuit deze combi maken we de meest optimale keuzes voor ons beleid en onze programmering. Je hoeft zelf echt geen data-analist te zijn maar we verwachten wel dat je data waardeert en gebruikt als een belangrijk sturingsinstrument;
 • Helicopterview. Je bent in staat de verbinding tussen diverse (onderhouds)processen te leggen en het brede speelveld tussen teams integraal te overzien;
 • Proactief en daadkrachtig. Je neemt niet alleen initiatief maar kan ook knopen doorhakken en prioriteiten stellen. Daarbij weet je overtuigend en constructief te communiceren.

AANBOD

Wat krijg je van ons?

 • Een aanstelling voor onbepaalde tijd;
 • Een functie van 32 tot 36 uur per week;
 • Je krijgt een fijne werkplek aan het Damsterplein in Groningen en (deels) thuiswerken behoort tot de mogelijkheden;
 • Je krijgt de ruimte om – naast bovenstaande beschrijving -  zelf de inhoud van de functie mede door te ontwikkelen, door nieuwe ideeën en initiatieven in te brengen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit is een unieke kans om voor onze bewoners het verschil te maken bij een organisatie die er toe wil doen!
 • Goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Je hebt volop ruimte om te groeien in jouw interessegebieden;
 • Een marktconform salaris van minimaal € 4.367,00 en maximaal € 5.903,00 per maand  (schaal K per 1 januari 2023) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Je kunt bij ons rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij Nijestee is de CAO Woondiensten van toepassing.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat. Je kunt reageren tot en met 3 december. De gesprekken vinden plaats op woensdag 6 december. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Karlijn Toebast (Assetmanager) via 050 8533915. Of bel Hans Bosma (manager Onderhoud en Beheer) op 06 22546559.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.