Nijestee | Programmamanager Dienstverlening

Nijestee biedt woonruimte aan ruim 22.000 Groningers. Werken bij Nijestee is werken met de samenleving als uitgangspunt. Wij verhuren en ontwikkelen betaalbare huurwoningen in bijna alle wijken in de stad Groningen. Mensen vanuit verschillende achtergronden en maatschappelijke posities leven er samen. Als je werkt bij Nijestee werk je met deze mix van mensen en belangen en is onze samenleving je vertrekpunt. We voelen ons bij al die mensen en al hun belangen betrokken. Niet alleen bij hun woningen, maar, veel breder, bij de leefbaarheid in de buurten en wijken. De invloed van de bewoner is daarbij wat ons betreft vanzelfsprekend. Niet alleen voor, maar vooral ook met de bewoner maken wij dagelijks werk van een huis dat als thuis voelt. Met ruim 190 collega’s steken we daar veel energie in.

Wij hebben per direct ruimte voor een  Programmamanager (Excellente) Dienstverlening (36 uur p/w). Een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Bij Nijestee staat de bewoner op de eerste plaats. In onze dienstverlening blijven we voortdurend inspelen op de verschillende wensen, behoeften en verwachtingen van onze bewoners en willen we dit continu verbeteren. Om deze reden willen we meer aansluiten op de vragen die bij onze bewoners leven, een goed omgevingsbewustzijn creëren om echt integraal, interactief en wijkgericht te kunnen werken. Om dit te realiseren overstijgt dit onze staande organisatiestructuur om tot een goede afstemming te komen waarbij elke afdeling op eigen wijze bijdraagt.

Wij zoeken iemand met de drive om een programma te ontwikkelen waarin bewonersbeleving én een daarop gerichte ontwikkeling van (digitale) dienstverlening centraal staat. Hierbij heb je de belangen van onze bewoners op je netvlies en werk je vanuit je hart voor de stad Groningen. Uitgangspunt is om in te zetten op persoonlijke dienstverlening op maat. Ben jij degene die zoekt naar wow-momenten voor onze bewoners en écht kijkt naar wat onze bewoners willen? Dan komen we graag met jou in contact.

WAT WORDT JOUW WERK?

We willen anders gaan werken dan we tot nu toe gewend zijn. Traditioneel gezien werken we voornamelijk vanuit onze staande afdelingsstructuur. Een excellente dienstverlening raakt echter iedereen die bij ons werkt en juist de samenwerking met elkaar wordt dus steeds belangrijker. We zien in jou een ambassadeur en pionier die helpt om de grenzen tussen afdelingen te doorbreken om zo onze dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen. Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en sturing van het thema dienstverlening. Je durft groot te dromen en de dienstverlening over een andere boeg te gooien waardoor je verandering op gang brengt. Je inspireert door geslaagde voorbeelden van andere sectoren om te zetten naar (ver)nieuw(de) dienstverleningsconcepten voor Nijestee. Daarnaast stel je de bewonersbeleving centraal in onze cultuur door de aanpak van klantprocessen op basis van customer journeys. Dit doe je uiteraard in nauw contact met onze bewoners en medewerkers. Je kent onze bewoners als de beste, hun leefwerelden hebben geen geheimen voor jou en je weet daar makkelijk bij aan te sluiten en op in te spelen. Je bent expert in het verhogen van de klanttevredenheid op basis van klantsignalen. Zo kunnen we snel inspelen op veranderingen. Alles gericht op dat ene doel: de gelukkigste en meest betrokken huurders van Nederland!

Binnen Nijestee is een schat aan verzamelde data om onze dienstverlening te verbeteren, deze data laat je gebruiken om onze dienstverleningsprocessen verder te optimaliseren. Je weet op creatieve wijze de organisatie te enthousiasmeren en motiveren om de bewoners elke dag weer een beetje beter te bedienen. Als ambassadeur en communicator weet je draagvlak binnen en buiten Nijestee te creëren voor het programma. Je vertegenwoordigt Nijestee op tactisch en strategisch niveau en onderhoudt contacten met professionals en experts binnen en buiten Nijestee.

Je opdracht bestaat uit:
Het opstellen en inhoudelijk aansturen van het programma en het bewaken van de samenhang tussen de deelprojecten. De programmamanager werkt op basis van de vastgestelde ambitie in plaats van een projectplan. De deelprojecten gaan bijdragen aan het realiseren van deze ambitie. In de kern willen we een creatieve strateeg met oog voor resultaat, iemand die de connectie kan maken tussen communicatie en uitvoering, verstand heeft van marketing en een netwerker is die inspireert.

  • De dienstverlening zo inrichten dat onze bewoners altijd centraal staan, zowel persoonlijk als digitaal.
  • Het verder inrichten van het programma dienstverlening door een uitvoeringsplan op te stellen en uit te laten voeren. Je coördineert, ondersteunt en stimuleert de projectleiders die verantwoordelijk zijn voor projecten, waarbij je oog hebt voor de mens, voor samenhang van projecten, processen, activiteiten én het resultaat. Denk bij projecten onder meer aan hoe we onze bewoners nog meer kunnen betrekken bij het verbeteren van de dienstverlening, buiten naar binnen brengen, data, klantmodel implementeren, digitalisering etc.
  • Zorg dragen voor de organisatie van het programma.

WAT BRENG JE MEE?

Het mensen naar de zin maken zit jou in hart en nieren, je weet klanten altijd te verrassen waardoor ze zich speciaal voelen. Je weet het zo te organiseren dat onze huurders altijd voelen dat er maatwerk geleverd is, dat ze uniek zijn. Dit alles op een betaalbare manier. Je haalt je inspiratie ook uit andere branches. Je neemt de organisatie mee in jouw duidelijke visie. Aan de ene kant ben je een dromer die duidelijk ziet waar hij of zij naartoe zou willen. Aan de andere kant vertaal je dit ook naar concrete stappen. Je weet hierbij altijd de juiste mensen te betrekken te enthousiasmeren en te inspireren. Je hebt een frisse eigentijdse blik op dienstverlening en bij voorkeur ervaring met complexe verandertrajecten. Je bent een verbinder en kunt met tact, humor en overtuigingskracht mensen voor je winnen en je weet professionals uit te dagen. Je denkt vernieuwend, bent creatief en handelt proactief. Bij voorkeur beschik je over WO werk- en denkniveau.

ONS AANBOD

  • Je komt te werken bij een positieve, enthousiaste organisatie die zich continu ontwikkelt. We stellen passie boven plicht, wendbaarheid boven hiërarchie en toegevoegde waarde boven traditie.
  • Je opleiding en ervaring bepalen je salaris. De functie is ingedeeld in schaal L (€ 4.368,- tot € 6.068,-).
  • We bieden voldoende ruimte voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling
  • Je kunt bij ons rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij Nijestee geldt de CAO Woondiensten.

INTERESSE?

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar hrm@nijestee.nl
Je kunt solliciteren tot 3 februari aanstaande.
Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Carla Terhell, directeur Woondiensten.

Voor deze functie wordt gelijktijdig in- en extern geworven.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
In het sollicitatieproces houden wij rekening met de voorschriften van het RIVM.