Nijestee | Junior Medewerker Woonzaken (werkervaringsplaats)

Nijestee biedt woonruimte aan ruim 22.000 Groningers. Dat moeten goede en betaalbare woningen zijn. Het gaat ons ook om een veilige straat, een gezellige buurt en leefbare stad. Met bijna 200 collega’s steken we daar veel energie in. Hart voor huurders. Hart voor de stad. Ruimte door vertrouwen. Eigenzinnig. Nuchter. Dat zijn wij.

Onze samenleving als uitgangspunt
Werken bij Nijestee is werken met de samenleving als uitgangspunt. Wij verhuren en ontwikkelen betaalbare huurwoningen in bijna alle wijken in de stad Groningen. Mensen vanuit verschillende achtergronden en maatschappelijke posities leven er samen. Als je werkt bij Nijestee, werk je met deze mix van mensen en belangen. We voelen ons bij al die mensen en al hun belangen betrokken. Niet alleen bij hun woningen, maar ook bij de leefbaarheid in de buurten en wijken. De invloed van de bewoner is daarbij wat ons betreft vanzelfsprekend. Niet alleen voor, maar vooral ook met de bewoner maken wij dagelijks werk van een huis dat als thuis voelt.

Wij hebben per juni/juli 2019 bij het team Woonzaken (Wonen, Wijkcoördinatie en Buurtbeheer) ruimte voor een

Junior Medewerker Woonzaken (werkervaringsplaats)
(36 uur per week, tijdelijk voor 1 jaar)

Jij maakt huurders blij
Op een werkervaringsplek bij het team Woonzaken ben je als Junior Medewerker Woonzaken een belangrijke spil tussen de organisatie en de huurder. Je maakt deel uit van het team Wonen, maar ondersteunt ook regelmatig bij het team Wijkcoördinatoren en het team Buurtbeheer. Dit kan gaan om ondersteuning in het rechtstreekse contact met onze huurders, maar kan ook gaan om administratieve en projectmatige ondersteuning.

In het kort gezegd lever je als Junior Medewerker Woonzaken een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van onze buurten en wijken. Dat kan gaan om het bemiddelen bij of het oplossen van situaties waarin er sprake is van overlast en/of zorg. Maar je gaat ook mee met het voeren van voordeurgesprekken waarbij we onze huurders vragen stellen over hoe ze bepaalde zaken m.b.t. het wonen ervaren. Of je ondersteunt bij een grofvuilactie die we in een bepaalde wijk of buurt uitvoeren.
Je werkt in deze functie specifiek met de doelgroep ‘jongeren’, maar daarnaast heb je veel contact met verschillende soorten mensen, zowel in groepen als individueel. Daarom is inlevingsvermogen belangrijk. Wat er ook bij hoort is de administratie. Daarom zoeken we iemand die het niet erg vindt om zaken nauwkeurig vast te leggen in ons primair systeem en om brieven en mailingen e.d. te schrijven en versturen. Huurders kunnen jou bellen met vragen, die jij weet te beantwoorden of weet door te leiden naar de juiste collega.

Wij zoeken iemand die graag met huurders in gesprek gaat, ook als de aanleiding misschien niet altijd positief is. Je staat dan ook stevig in je schoenen, je hebt lef, je legt makkelijk contact met mensen en weet daarbij jouw professionele rol voorop te stellen. Voor ons is het belangrijk dat je collegiaal bent, we willen graag een fijne collega aan het team toevoegen.

We willen bij de invulling van deze functie graag iemand de kans bieden die nog geen of weinig werkervaring heeft ofwel geen werkervaring in de volkshuisvesting, maar dit wel heel graag wil. We verwachten dus ook echt niet dat je dit allemaal vanaf dag 1 kunt! Je kunt rekenen op goede begeleiding en supervisie en voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Past dit bij jou? Stel jezelf dan aan ons voor en solliciteer!

Wat jij meebrengt
• Jij bent servicegericht - het gaat je om de tevredenheid van de huurder die je helpt en je wordt ook blij wanneer je een lastige situatie kunt ombuigen naar een positieve oplossing;
• Een sociale houding - je legt makkelijk contact met verschillende mensen en organisaties, zoals huurders, techneuten en sociale (hulpverlenings)instanties;
• Flexibel en stressbestendigheid - je raakt niet van slag door een deadline of een boze huurder;
• Nauwkeurigheid - je regelt veel, registreert gegevens en doet een deel van de administratie;
• Een collegiale instelling;
• Een opleiding op hbo werk- en denkniveau.

Wat krijg jij van ons
Als Junior Medewerker Woonzaken is het kantoor aan het Damsterplein je thuisbasis. Je komt te werken bij een positieve, enthousiaste organisatie die zich continu ontwikkelt. We stellen passie boven plicht, wendbaarheid boven hiërarchie en toegevoegde waarde boven traditie.

Voor wat betreft je salaris: voor de functie van Junior Medewerker Woonzaken (werkervaringsplek) is het vaste startsalaris € 2025,- bruto bij een 36-urige werkweek. Je kunt bij ons rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij Nijestee geldt de CAO Woondiensten.

Interesse?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gea Reitsema, Manager Woonzaken, tel. 050-8533508. Je kunt je sollicitatiebrief en cv mailen naar personeelszaken@nijestee.nl. Je kunt solliciteren t/m 2 juni 2019. De eerste gesprekken vinden waarschijnlijk plaats in week 23 of 24.