Lefier | Stagiair Communicatie

Stagiair Communicatie (HBO, 3e- of 4e-jaars)

Groningen, Hoogezand, Stadskanaal en Emmen, 32-36 uur per week

Complexe materie en begrijpelijke taal. Dat vraagt om Lefhebbers.

Ben jij communicatiestudent en zoek jij een uitdagende stageplek? Bij Lefier barst het van de uitdagingen! En wij hebben ruimte voor een ambitieuze stagiair Communicatie met lef.

Wil jij bijdragen aan de zichtbaarheid van Lefier? En aan begrijpelijke en warme communicatie binnen onze organisatie en met onze huurders? Bruis je van de creatieve ideeën voor het maken van heldere tekstuele en visuele content? Dan horen we graag van jou!

Niet alleen zodat jij van ons kunt leren, maar wij ook van jou. Samen zorgen wij voor een leuke en leerzame periode bij Lefier. Zodat jij je loopbaan een vliegende start kunt geven. 

Het gaat om een meewerk of afstudeerstage van een kwart of half jaar. Je start in september 2022.

Wat zijn jouw uitdagingen?

 • Je gaat bijdragen aan de ontwikkeling van verschillende interne en externe communicatiemiddelen en -campagnes. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven, persberichten, blogs en nog veel meer.
 • Jij kent alle ins en outs van social media en geeft een boost aan onze online zichtbaarheid.
 • Je vindt het leuk om creatieve content te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld video’s.
 • Je ondersteunt bij de organisatie van evenementen en bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen
 • Je haalt verhalen op uit de organisatie en vertaalt deze naar inspirerende communicatie die een bijdrage levert aan de positionering van Lefier

Wat we jou bieden

 • Een boeiende en afwisselende stage van 36 uur per week, bij een dynamische en maatschappelijke organisatie.
 • Een leerzame en gezellige tijd binnen een team van professionals.
 • Veel ruimte voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.
 • Verschillende mogelijkheden voor je stageopdracht: corporate communicatie, projectcommunicatie, arbeidsmarktcommunicatie en online communicatie.
 • Een hybride werkplek: we werken minimaal 50% op één van onze kantoren in Groningen, Hoogezand, Stadskanaal en Emmen.
 • Een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand. 

Waar wij blij van worden

 • Je bent enthousiast, zelfstandig, creatief en toont initiatief.
 • Je bent gedreven om het verschil te maken voor onze huurders.
 • Nieuwe media zijn voor jou gesneden koek!
 • Kennis en ervaring met opmaak-programma’s zoals Adobe of Canva zijn een pré
 • Je hebt een neus voor mooie verhalen en krijgt energie van het schrijven van heldere teksten
 • Je volgt een HBO-opleiding op het gebied van communicatie. 

Over Communicatie

Team Communicatie bestaat uit twee medewerkers, drie adviseurs en een strategisch adviseur communicatie. We werken nauw met elkaar samen vanuit onze vier vestigingen. Als subteam maken wij onderdeel uit van het team Strategie en Staf. Wij faciliteren en adviseren bestuurder, directie, management en medewerkers van Lefier bij communicatievraagstukken. En wij helpen om de activiteiten van Lefier positief onder de aandacht te brengen en zo Lefier als maatschappelijk gedreven organisatie op de kaart te zetten. Daarnaast ondersteunen wij de organisatie om helder en eenduidig te communiceren. Hiervoor ontwikkelen we beleid, middelen en formats.

Over Lefier

Goed wonen bereikbaar houden voor iedereen. Duurzaam, veilig en betaalbaar. Dat is waar we ons als woningcorporatie sterk voor maken. Samen met onze huurders en gemeenten. Want iedereen heeft recht op een fijn thuis in een leefbare wijk. Da’s niet alleen een grote verantwoordelijkheid, maar ook een flinke uitdaging. 

Als grootste corporatie van Noord Nederland willen wij het verschil maken in onze regio. Wij verhuren en onderhouden zo'n dertigduizend woningen in de gemeenten Emmen, Groningen, Midden-Groningen, Stadskanaal en Borger-Odoorn. En dat doen we op onze manier: krachtig, trots en met lef! Want precies dat is waar wij met zo’n 350 collega’s voor staan. Zo nemen we onze positie in maatschappelijke thema’s in, zoals de aardbevingen in Groningen en de verduurzamingsopgave in Nederland. 

Je krijgt binnen Lefier alle support en ruimte om het verschil te maken. Zo bouw je niet alleen duurzaam aan het woonplezier van onze huurders, je tilt ook je eigen ontwikkeling naar een steeds hoger niveau. Wil je ons beter leren kennen? Kijk dan op lefier.nl.

Meer weten of solliciteren?

Neem dan contact op met Lizette van Dijken via 06 55 000 242. Lizette is strategisch adviseur communicatie en vertelt je graag meer. Meteen solliciteren? Graag! Mail je motivatie en CV naar communicatie@lefier.nl. We zijn erg benieuwd naar je!