GroningerHuis | Werkvoorbereider Onderhoud

Wij hebben een vacature voor een Werkvoorbereider Onderhoud op de afdeling Vastgoedbeheer & Ontwikkeling voor 36 uur per week. Vanuit deze rol ben je direct verantwoordelijk voor het doelmatig en efficiënt opstellen en beheren van onze onderhoudsbegroting.

Over Woonstichting Groninger Huis
Groninger Huis is een innovatieve woningcorporatie. Wij verhuren circa 4600 VHE’s in de provincie Groningen. We bezitten woningen in de gemeenten Midden-Groningen, Eemsdelta en Oldambt.
Duurzaamheid is een speerpunt in ons beleid. Voor ons staat voorop dat we onze kerntaken kunnen blijven waarmaken: bijdragen aan een goed én betaalbaar woon- en leefklimaat. Hierin staan onze bewoners en woningzoekenden altijd voorop.
Onze kernwaarden sluiten daarop aan: onze medewerkers zijn samenwerkings-, klant-, resultaat- en ontwikkelingsgericht, tonen durf en zijn integer.

Functieprofiel
Als Werkvoorbereider Onderhoud ben je primair verantwoordelijk voor het opstellen van de onderhoudsbegroting en de uitbesteding van het planmatig onderhoud. Je bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving over bouwkundige zaken en bent commercieel en klantgericht.

Je werkt in deze functie nauw samen met je collega’s op het bedrijfsbureau en externe partijen. Je rapporteert aan de manager Vastgoedbeheer & Ontwikkeling.

Wat ga je doen?
Je hebt een centrale rol binnen het bedrijfsbureau m.b.t. het planmatig onderhoud van ons woningbezit. Je bent mede verantwoordelijk voor de technische meerjarenbegroting en draagt zorg voor de voorbereiding, de uitvoering, de nacalculatie en de administratieve verwerking van het planmatig onderhoud. Periodiek rapporteer je over de voortgang en stel je prognoses op.

Concreet ga je aan de slag met:

 • Het voorbereiden, opstellen en bijhouden en laten uitvoeren van de technische meerjarenbegroting inclusief fiscale regelgeving
 • Het opstellen van nacalculaties
 • Het verzorgen van de energielabels van de woningen
 • De technisch-administratieve verwerking van het onderhoud
 • De aanlevering van digitale prognoses van het onderhoud
 • Het aanleveren van verantwoordingscijfers voor de periodieke rapportages

Je hebt ervaring met digitale pakketten zoals Autocad, Ibis Main en het NCCW onderhoudspakket of in staat je deze snel eigen te maken.

Wie ben jij?
Je houdt het overzicht op de voortgang van lopende activiteiten en je eigen werkzaamheden. Dit vraagt om een samenwerkingsgerichte, proactieve en flexibele werkhouding. Belangrijk voor deze functie is dat je snel kunt schakelen, kostenbewust bent en prioriteiten weet te stellen.

Je beschikt over uitstekende digitale vaardigheden zodat je beschikbare en nieuwe applicaties doelmatig en efficiënt weet te gebruiken en je bent communicatief sterk. Kortom, je weet wat er speelt, regelt de zaken pragmatisch en met gevoel voor humor zodat alles op rolletjes verloopt.

Wat breng je mee?

 • Minimaal afgeronde relevante MBO-4 opleiding
 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 4-5 jaar relevante werkervaring
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Inzicht in de relevante werkprocessen, organiserend vermogen
 • Gedegen kennis van kantoorautomatisering

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende functie 36 uur per week met een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring en uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao woondiensten. Onze organisatie kent een prettige werksfeer in een open cultuur met volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

In overeenstemming met ons personeelsbeleid bieden we in eerste instantie een tijdelijke aanstelling aan voor een jaar, maar wel met uitzicht op een vast dienstverband.

Meer info?
Heb je vragen over deze vacature of wil je iets weten over onze organisatie, dan kun je rechtstreeks telefonisch contact opnemen met Arie Weyzig, onze manager Vastgoedbeheer en Ontwikkeling via 06-53 22 66 74.
De volledige functieomschrijving kun je opvragen bij Arie Weyzig via mail: a.weyzig@groningerhuis.nl

Solliciteren?
Pas jij in het gevraagde profiel? Stuur dan je schriftelijke motivatie en CV als .pdf bestand uiterlijk 24 februari 2021 per mail naar sollicitatie@groningerhuis.nl o.v.v. de functienaam.  

Tot slot
Hoe wij omgaan met jouw gegevens na de procedure lees je op onze website.