Elkien | Manager Vastgoed

Wij zijn opnieuw op zoek naar onze Manager Vastgoed. De kandidaat die ons team zou komen versterken is tot onze spijt wegens persoonlijke omstandigheden niet meer beschikbaar.

Maak een duurzaam ‘thuis’ van onze 20.000 woningen. Ben jij die manager die met team Vastgoed continu werkt aan betere ketensamenwerking?

Altijd een stap vooruit

Echte winst zit niet in de scherpste prijs, maar in continue procesverbetering door samenwerking met onze partners” aldus Peter van de Weg, directeur bij Elkien. Met elkaar hebben wij een sterke externe strategische focus waarin we samen met onze partners impact willen maken op het “thuis” van onze huurders. Huurdersbetrokkenheid vinden we een belangrijk aspect in onze ketensamenwerking. Door onze klantgerichte focus zijn we met onze partners in staat om in te spelen op de behoeften van onze huurders. Door samen te werken vanuit verbinding en vertrouwen willen we alsmaar efficiënter en beter worden. Betaalbare woningen realiseren die voorzien in een duurzaam ‘thuis’ dat is waar het uiteindelijk om draait. Met de naam Elkien geven wij aan dat iedereen voor ons telt. Elkien is een corporatie met hart voor mensen, waar wonen meer is dan een huis alleen. Wonen is onlosmakelijk verbonden met leven.

Wij zijn op zoek naar een manager vastgoed die vanuit maatschappelijke betrokkenheid een inspirerende visie op resultaatgericht samenwerken heeft. Geloof jij ook in nieuwe vormen van samenwerken? Kun jij onze organisatie meenemen in de verdere ontwikkeling van cocreatie binnen ons maatschappelijke speelveld?

Hoe ziet je werkdag eruit? 
Het is maandagochtend 7.00 uur als je wekker gaat. Je bedenkt je geen seconde om op te staan en richting je werk te vertrekken, want today is the day dat het megaproject in Leeuwarden wordt opgeleverd. Je team heeft maandenlang hard gewerkt om het project in goede banen te leiden en vandaag wordt de kroon op jullie werk gezet. Je bent trots op het feit dat je merkt dat je team steeds in dialoog is geweest met de huurders. Huurderstevredenheid loopt als een rode draad door de projecten. Als manager vastgoed heb je een belangrijke rol in het inspireren van je collega’s alsook de partners waarmee Elkien samenwerkt. Jij gelooft in ketensamenwerking en je bent scherp op het continu verbeteren van de wijze waarop er impact gemaakt wordt binnen de samenwerking.

Omdat je nauw samenwerkt met je leveranciers weten jullie wat je aan elkaar hebt. Natuurlijk gaat er wel eens wat fout, maar iedereen weet dat het volgende project weer met elkaar is. Iedereen neemt op zo’n moment zijn verantwoordelijkheid; samen lossen jullie problemen op. Als je je realiseert hoe dit project is verlopen glunder je van oor tot oor, want hier doe je het allemaal voor. Eenmaal terug op kantoor deel je de ervaringen met je collega’s, want alleen met een goed team kom je tot grootse prestaties. Je schakelt snel weer over op de orde van de dag, want als manager vastgoed zie jij altijd mogelijkheden voor verbetering.  

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij de afdeling leidt die voorop loopt met ketensamenwerking. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.  

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?

De manager vastgoed is verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling vastgoed. Dit team is verantwoordelijk voor de nieuwbouw, woningverbeteringen en ons planmatig onderhoud. Met deze teams werk je aan de verdere ontwikkeling van ketensamenwerking zodat we een duurzaam thuis voor onze huurders kunnen realiseren. Het projectbureau ondersteund de afdelingen hierbij. Elkien staat voor goed en betaalbaar wonen. Ons uiteindelijke doel is dat al onze woningen CO-2-neutraal zijn in 2050. Daarvoor ben je verantwoordelijk voor de voortdurende ontwikkeling van onze woningportefeuille (20.000). Ronduit een ambitieuze opgave! Als manager vastgoed heb jij een hele belangrijke rol in het inspireren van onze organisatie om slimmer met onze stakeholders samen te werken. Jouw manier van leidinggeven geeft onze organisatie en medewerkers inzicht in waar we nog meer impact kunnen maken en hoe we kunnen blijven ontwikkelen!

Waar streef je naar?

Elkien werkt al enige jaren met vaste bouw- en onderhoudspartners. Continu leren en verbeteren met vaste teams vanuit de overtuiging dat het daardoor beter, sneller en goedkoper kan. Anders dan bij een traditionele aanbesteding zijn contracten slechts ondersteunend en niet leidend voor de prestaties. We geloven dat gemeenschappelijke doelen en wederkerigheid in de relatie zorgen voor goede resultaten en een zo laag mogelijke ‘total cost of ownership’. Vertrouwen is hiervoor de basis, niet op de blauwe ogen maar op basis van heldere afspraken en maximale transparantie.

Wat wij van jou vragen

Dat vraagt zeker wat van jou. Kennis van bouw, onderhoud en duurzaamheid beschouwen wij als basis. Maar het gaat om mensen en om samenwerken. Hoe zet jij het team in zijn kracht? Hoe bouw je verder aan duurzame relaties met onze partners? Dankzij jouw competenties verbeteren teams zich continu waardoor ze onze doelen kunnen waarmaken. Vanuit jou visie op vastgoed en vanuit de drive om betaalbare woningen te realiseren weet jij je team te inspireren. Deze maatschappelijke visie op vastgoed en ketensamenwerking is jouw grote drijfveer om te solliciteren, maar hiernaast:

 • Heb je een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau;
 • Heb je leidinggevende ervaring, met name in het aansturen van professionals. Hierbij toon jij coachend/faciliterend leiderschap;
 • Heb je kennis van en ervaring met vastgoed.

Beschik jij over deze competenties?

 • Je bent gericht op samenwerking. Zowel intern als extern ben je een betrokken partner en stimuleer je mensen om met elkaar samen te werken. Hierbij probeer je zoveel mogelijk gemeenschappelijke doelen na te streven en successen samen te vieren;
 • Je schakelt snel tussen onze leveranciers en onze interne organisatie, hierbij communiceer je makkelijk en op een natuurlijke manier. Zo weet je mensen mee te krijgen;
 • Je houdt optimaal overzicht over de verschillende projecten, weet de juiste prioriteiten te stellen en handelt hier resoluut naar; jij neemt je verantwoordelijkheid;
 • Jij denkt in oplossingen, soms zijn ze simpel dan weer innovatief. Het belangrijkste is dat je de klantwens voorop hebt staan.

Wat krijg je van ons?

 • Een bedrijf met een goede werksfeer: waar we werken vanuit een sterke betrokkenheid bij onze huurders en samenwerkingspartners waarbij waardes als vertrouwen en ontwikkeling hoog in het vaandel staan;
 • Een uitstekend salaris in schaal M van de CAO Woondiensten, deze schaal heeft een maximum van € 6.451,- bruto per maand (op basis van een 36-urige werkweek);
 • Een bedrijf waar voor jou een mooie uitdaging ligt en waar je aan de slag kunt met actuele thema’s, zoals duurzaamheid en ketensamenwerking;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Waarom wil je dit niet mislopen?

Omdat:

 • Jij wilt werken bij een trendsettende woningcorporatie die voorloopt in thema’s als ketensamenwerking!
 • Je een belangrijke rol in ons vastgoedmanagement kunt vervullen;
 • Jij zelf invulling geeft aan deze functie. Je doet dit op jouw manier. Resultaat staat voorop;
 • De functie van Manager Vastgoed een prachtige stap is in je carrière als ambitieuze professional.

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!

Voor de sollicitatieprocedure maakt Elkien gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een assessment en CV-OK. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Annagriet Hoekstra (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-27404324. Reageren kan via deze link

Acquisitie
Elkien en Effectus-HR werken bewust én vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien de vervullingsgraad van 93% is Effectus-HR ervan overtuigd ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat te vinden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.