Elkien | Ketenmanager

Vind jij het een uitdaging om onze vastgoedportefeuille te onderhouden, renoveren en transformeren? Maar ook nieuwbouwprojecten uit te voeren? Heb jij een scherp oog voor de wensen van onze bewoners? En kun jij dit slim en creatief vertalen naar de projecten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Ketenmanager 32 tot 36 uur per week

Wie zijn wij? Elkien is een woningcorporatie in Friesland met ruim 18.800 woningen, zowel in de stad als op het platteland. Onze woningen staan in de gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân, Opsterland en in een aantal kleine kernen. Bij Elkien vinden we dat iedereen een thuis verdient. En dit ‘thuis’ is voor Elkien meer dan het bieden van vier muren en een dak. Want ook de staat van de woningen en een veilige en prettige leefomgeving zijn belangrijk. Bij alles wat we doen en niet doen, stellen we de bewoner van nu en van de toekomst centraal. Dit geven we vorm door samen te werken met bewoners, stakeholders, partners en de omgeving. Samen thuis geven noemen we dat bij Elkien.

Wat ga je doen? Sociaal-maatschappelijk én financieel maak je impact, waarmee complete woonwijken leefbaar blijven. Jij werkt aan de toekomst van het wonen in Friesland!

Als Ketenmanager werk je aan een projectenprogramma, dat aansluit op de portefeuillestrategie van Elkien. Jij hebt de kennis, kunde én de ‘drive’ om inspirerende en duurzame leefomgevingen te ontwikkelen. Als Ketenmanager ben je verantwoordelijk voor de realisatie en voortgang van complexe vastgoedprojecten. Je wordt hierbij ondersteund door diverse collega’s. Je geeft functioneel leiding aan de Projectleider Sociaal en Projectleider Kwaliteit en je werkt nauw samen met het bedrijfsbureau. Daarnaast heb je een centrale positie binnen de keten en dus een scherpe focus op resultaat, samenwerking, verbetering en klantgerichtheid.

Elkien heeft de ambitie om mooie en duurzame projecten te realiseren die van toegevoegde waarde zijn voor de steden en dorpen waar Elkien woningen verhuurt. De Ketenmanager is namens Elkien regisseur voor het uitvoeren van de woningverbetering en (sloop/)nieuwbouwprojecten. Dit doe je vanaf de interne onderzoeksopdracht tot en met de nazorg, inclusief het continu leren en verbeteren in de ketensamenwerking.

Het begint bij de koers van Elkien en de portefeuillestrategie. We willen in 2050 een CO2 neutrale woningportefeuille hebben. Dit bereiken we onder andere door nieuwbouw en het verbeteren van het bestaande bezit. Als Ketenmanager van de ketenpartners draag je de integrale verantwoordelijkheid voor het haalbaarheidsonderzoek en uitvoeren van het project conform de projectopdracht. Je werkt hier intensief samen met de assetmanager binnen Elkien.

Wat wordt jouw werkplek? Elkien heeft de ambitie om jaarlijks circa 600 woningen te verbeteren en 200 nieuwbouwwoningen op te leveren. Om dit resultaat te behalen is de afdeling Vastgoed, Realisatie en Onderhoud elke dag met veel energie aan de slag om de projecten te realiseren.

Je komt te werken binnen het team Realisatie, wat bestaat uit 6 Ketenmanagers, 3 Projectleiders Kwaliteit en 4 Projectleiders Sociaal. De andere teams binnen de afdeling zijn: Projectbureau, Planning en Ondersteuning, Servicecoördinatoren, Uitvoerders en de Onderhoudsdienst. Het team wordt aangestuurd door de Manager Vastgoed, Realisatie & Onderhoud.

Wat bieden we jou? • Betekenisvol werk; iedereen verdient immers een (t)huis en jij draagt daaraan bij. • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bedraagt jouw bruto maandsalaris € 4.367 tot € 5.903 bruto op basis van 36 uur per week. De functie valt in schaal K - CAO Woondiensten. De CAO Woondiensten biedt uitgebreide arbeidsvoorwaarden, zoals een goed pensioen bij SPW. • Je start met een jaarcontract. Maar we gaan graag voor langere tijd het avontuur met je aan. • Een dienstverband voor 32 tot 36 uur per week. Kies je voor 36 uur per week, dan mag je dit verdelen over 4 werkdagen. • 27,3 vakantiedagen per jaar bij een 36-urige werkweek. En de mogelijkheid om elk jaar arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uit te ruilen. • We werken bij Elkien hybride. Dat betekent zowel in de gebieden, op kantoor als thuis. Je ontvangt een laptop en een mobiele telefoon van ons. Daarnaast zorgen we er natuurlijk voor dat je thuis een top werkplek hebt. Je kunt spullen via ons lenen en zelf aanschaffen met je thuiswerkbudget. • Persoonlijke groei en professionele ontwikkeling vinden we erg belangrijk, dit stimuleren en ondersteunen we dan ook ruimschoots. • Vitaliteitsbudget van € 225 per jaar, wat je bijvoorbeeld kunt inzetten voor jouw sportabonnement.

Wie ben jij? Jij… • Hebt HBO/WO werk- en denkniveau en affiniteit met bouwkunde en/of installatietechniek • Hebt minimaal 5 tot 10 jaar ervaring in vastgoedprojecten en advisering hierin • Hebt financiële inzicht en kennis van projectmanagement, grond- en vastgoedexploitaties • Bent ondernemend, resultaatgericht en overtuigend in je communicatie op verschillende niveaus • Herkent verschillende belangen en perspectieven en kunt deze effectief samenbrengen • Kunt goed luisteren, maakt makkelijk contact en beschikt over uitstekende coachende vaardigheden • Gaat gestructureerd en planmatig te werk, maar bent ook flexibel en in staat om snel te schakelen als de situatie daarom vraagt. Je laat je niet uit het veld slaan bij tegenslag. • Kennis en ervaring met ketensamenwerking en onderhoudsexploitaties (TCO) is mooi meegenomen, maar kun je je hier ook eigen maken.

Meer weten over deze functie? Heb je vragen over de afdeling of de functie? Neem dan contact op met Marc Klaver, Manager Vastgoed, Realisatie & Onderhoud, via 06 10 05 68 67. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Marieke Ensing, HR Business Partner, via 06 57 08 16 00.

Is dit jouw volgende baan? Dan horen we graag van jou! Stuur je je CV en motivatie uiterlijk 6 juni naar vacatures@elkien.nl? De gesprekken vinden snel daarna plaats, in afstemming met jou.