Elkien | Assetmanager

Welke Assetmanager komt ons team versterken?

Wij zoeken een Assetmanager
Ben jij klaar voor een volgende stap in je carrière? En heb je zin om aan de slag te gaan bij de grootste sociale woningcorporatie van Friesland? Assetmanagement is bij Elkien op een unieke manier georganiseerd waardoor je meer verantwoordelijkheid en mandaat hebt. Het team bestaat uit drie Assetmanagers, een Projectontwikkelaar, twee Analisten en een Projectleider verkoop en staat onder leiding van de Manager Asset Management.

Wat ga je doen?
Als Assetmanager ben je verantwoordelijk voor het initiëren van de gewenste optimalisatie van de vastgoedportefeuille. Je houdt je bezig met de totstandkoming van de complexplannen en met de rendements-risicometing en monitoring op deelportefeuille en op complexniveau. Voor de bepaling van de marktwaarde ben je ondersteunend. Jouw gebied is de stad/regio Leeuwarden met ongeveer 9.000 vhe.

Uitdagingen
Eerlijk is eerlijk, het is een uitdagende functie waarbij je op alle fronten het beste probeert te doen. Je ziet het belang om optimale keuzes te maken binnen de financiële mogelijkheden die er zijn. In deze functie ga je van niets naar iets. En moet je in staat zijn je omgeving daarin mee te nemen. Je komt in een wereld waar je niet altijd een leuke boodschap moet brengen. Je moet zowel in- als extern kunnen uitleggen waarom Elkien iets doet of niet doet.

‘Duidelijk’ is een van de kernwaarden van Elkien. En als Assetmanager moet je duidelijk kunnen en durven zijn. Toch zul je soms, ook nadat er een besluit genomen is, moeten blijven manoeuvreren, uitleggen en comfort bieden aan de organisatie. En je kunt bijsturen als dat nodig is. Kortom, je bent stevig, flexibel en empathisch.

De afdeling Asset Management is volop in ontwikkeling en beweging. Je bent daarin een duizendpoot en verbindingsofficier. Je hebt een overall view en kunt puzzeltjes leggen. Het is belangrijk dat je een visie hebt op het bezit van Elkien en dat je dit doet vanuit de visie dat iedereen een thuis verdient. Je doet dit met een integrale blik op alle processen.

Elkien heeft verschillende gebiedsvisies gemaakt met diverse partijen. Deze visies zijn op hoofdlijnen. De Assetmanagers gaan over de verdere concrete invulling van deze visies. Je beslist op basis van verschillende sporen, die bij jou bij elkaar komen. Een groot deel van het werk is ook het maken van analyses in Excel op basis van gegevens uit het primaire systeem. En je bent bekend met ‘vastgoed rekenen’. 

Wat neem je daarvoor mee?
Welke eigenschappen en drijfveren heb je? We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:
Incasseringsvermogen, stevig kunnen zijn in de keuzes die je maakt, positief ingesteld, mensgericht, stevig maatschappelijk bewogen zijn, samenwerken en recht doen aan wat anderen inbrengen, leiderschap, een flinke dosis inlevingsvermogen, flexibel, rationeel, verbindend en communicatief vaardig, strategisch, tactisch en integraal kunnen denken.

Opleidingsniveau
Verder heb je een afgeronde hbo-opleiding met een aantal jaren werkervaring op het gebied van asset- of vastgoedmanagement. Het is een pré als je ook werkervaring hebt binnen de woningcorporatiebranche.

Wat krijg je daarvoor terug?
Bij Elkien werk je met ongeveer 200 betrokken en professionele collega’s aan het realiseren van betaalbare en passende huisvesting. Naast de maatschappelijke impact die deze baan je te bieden heeft, hoort er ook een goed salaris bij. De functie is ingeschaald in schaal K en is maximaal € 5.474,- bruto per maand bij 36 uur. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor 1 jaar, met intentie tot verlenging.

De CAO Woondiensten is van toepassing met o.a. een uitstekende pensioenregeling. Elkien heeft aandacht voor jou als individu, bijvoorbeeld bij het combineren van werk en privé. Er bestaan ruime opleidingsfaciliteiten, flexibele werktijden, een pensioenregeling en een laptop & telefoon van de zaak.

Reageren?
Kun jij je thuis voelen bij Elkien en heb je zin gekregen in deze uitdaging? Aarzel niet en reageer direct.
De werving en selectie voor deze functie wordt verzorgd door Steiger B. Solliciteer als je voldoet aan de functie-eisen via het online sollicitatieformulier op de website van www.steigerb.nl.
Je kunt reageren t/m vrijdag 18 juni 2021. De gesprekken vinden plaats in juli. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Yvonne Koning van Steiger B via 06 - 11407995 of mail naar yvonnesteigerbnl.

Over Elkien
Wij willen ons ontwikkelen naar de thuiscorporatie. Dit betekent dat we huurders niet alleen een goede, passende woning bieden maar ook samen zorgen voor een plezierige, veilige en leefbare woonomgeving. Daarin zijn huurders verantwoordelijk voor hun eigen geluk. En voor het organiseren van hun thuis. Maar wij bieden ze daarvoor de mogelijkheden volgens de kernwaarden: Samen, Duidelijk en Doen.