Dynhus | Business Controller

Weet jij alles van risicomanagement? Ben jij altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers en ben je een volwaardig gesprekspartner voor collega’s, bestuurders en de raden van commissarissen? Lees dan snel verder! Dynhus en Woningstichting Weststellingwerf zoeken een Business Controller.

Wie ben je?

De gedroomde kandidaat is iemand die op eigen wijze adviseert over de ontwikkeling en bijsturing van de koers van beide organisaties. Een onafhankelijke en onbevooroordeelde adviseur die integer acteert. Doelgericht, in het belang van de huurders, waarbij je je altijd de continuïteit van de organisaties in het oog houdt.

Verder zijn we op zoek naar iemand:

  • Die op een prettige en duidelijke manier helder kan maken waarom bepaalde keuzes en veranderingen goed zijn voor Dynhus / Woningstichting Weststellingwerf, haar medewerkers, huurders en partners;
  • Die beschikt over aantoonbaar HBO+/WO werk- en denkniveau, aangevuld met kennis van financial accounting, planning en control, fiscale wetgeving, bedrijfseconomische kennis en affiniteit met volkshuisvesting en woningcorporaties.

Welke waarde voeg je toe aan de organisaties?

Je levert een bijdrage aan het (nog) bewuster maken van de medewerkers in onze organisaties van risico’s of mogelijkheden om het nog beter te doen. Het leuke aan deze functie is dat je niet alleen controleert, maar ook adviseert om de organisaties naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen beoordelen, maar ook ondersteunen. Dát is waar jouw toegevoegde waarde ligt.

Wat doe je?

De kern van de functie bestaat uit het toetsen, controleren, signaleren van governance, risicomanagement en compliance met wet- en regelgeving. Je adviseert hierover aan beide bestuurders, het management en de raden van commissarissen van de woningcorporaties. Daarnaast bewaak je dat het overkoepelend organisatiebelang altijd leidend is bij besluitvorming.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het toetsten van investeringsbeslissingen en het toezien op het naleven van geformuleerde beleids- en resultaatafspraken;
  • Het signaleren van relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Je geeft hier vervolgens advies over aan de bestuurders en de raden van commissarissen;
  • Het up to date houden en uitvoeren van een effectief risicomanagementsysteem;
  • Het toezicht houden op juridische risico’s. Je schakelt tijdig specialistische expertise in om de juridische overeenkomsten, verplichtingen en risico’s beheersbaar te houden;
  • Het jaarlijks opstellen van het auditplan. Je doet aanbevelingen ter verbetering en monitort deze. Daarnaast verricht je zelf de audit op de werkzaamheden met betrekking tot AO/IC.

Wat bieden we je?

Eén rol, twee organisaties! Voor 24 tot 28 uur per week, waarbij je 16 uur werkzaam bent bij Dynhus in Balk en 8 -12 uur bij Woningstichting Weststellingwerf in Wolvega. We starten met een jaarcontract dat we bij gebleken geschiktheid omzetten naar een vast dienstverband.

Jouw parttime functie kun je flexibel inrichten, thuiswerken is daarbij ook mogelijk. We zijn lerende organisaties en zien graag dat je jouw steentje daaraan bijdraagt. Je hebt dan ook binnen je verantwoordelijkheden de vrijheid de functie inhoud te geven.

Het salaris is conform de cao woondiensten. De functie is gewaardeerd in schaal M. Afhankelijk van kennis en ervaring word je ingeschaald tussen € 5.019 en € 7.173 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Goed om te weten

Denk je nu ‘ik ben dé Business Controller die jullie zoeken’, maar…
…. ik kan alleen de 16 of 8 – 12 uur beter combineren met mijn andere werkzaamheden;
… de reistijd naar Wolvega of Balk is voor mij te ver;
…?
Reageer wel! We gaan graag met je in overleg.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben je enthousiast geworden en wil jij onze teams versterken? Stuur dan jouw motivatie en CV naar Melanie van P&O, via werken@dynhus.nl. We ontvangen je reactie graag voor 14 augustus. 

Je hebt kennismakingsgesprekken met mensen van beide organisaties en leden van beide Raad van Commissarissen in de tweede helft van augustus.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Aart Rekers, bestuurder van Dynhus op (0514) 60 80 80 of (06) 10 03 77 66, of Sake Lageveen, bestuurder van Woningstichting Weststellingwerf, (0561) 61 38 15 of (06) 20 55 74 81.

Even voorstellen

Wij zijn Dynhus en Woningstichting Weststellingwerf: twee ambitieuze plattelandscorporaties in Friesland die geloven in de kracht van samenwerking. Daarom zoeken wij samen een Business Controller.

Wij zijn Dynhus
Waar we voor staan? Onze naam zegt het al. Dynhus: jouw huis, jouw thuis. Dynhus wil mensen perspectief bieden met een thuis. Een goede woning – in een fijne woonomgeving – is hiervoor het fundament. Wij willen daarmee van meerwaarde zijn voor de samenleving en voor onze huurders. Wij weten dat mensen het gelukkigst worden in een thuis dat bij hen past. Wij doen er alles aan om huurders prettig te laten voelen in hun huis. We luisteren naar de woonbehoeften van mensen en spelen hier op in. We betrekken huurders bij wat we doen en bieden dienstverlening die bij hen aansluit: meer persoonlijk en op maat. Dynhus is de maatschappelijk huisvester in Zuidwest Friesland, het mooiste stukje van Fryslân. Met bijna 4.000 huurwoningen zijn we vertrouwd en dichtbij.

Wij zijn Woningstichting Weststellingwerf
Woningstichting Weststellingwerf is een eerlijke, nuchtere, open, toegankelijke en maatschappelijke organisatie. Wij verhuren en onderhouden bijna 2650 sociale huurwoningen, verdeeld over 15 dorpen in de plattelandsgemeente Weststellingwerf. Dat doen we met ons team van 37 betrokken medewerkers (32 fte).

We zijn een kleine zelfstandige organisatie. We doen dingen graag op onze manier. Soms is dat net even anders dan hoe anderen het doen. Je zou ons wat eigenzinnig kunnen noemen. We spannen ons tot het uiterste in om te zeggen wat we doen en te  doen wat we hebben toegezegd. We zijn goed in het uitvoeren van onze maatschappelijke opgave, namelijk het zorgen voor een (t)huis voor mensen met een bescheiden inkomen.

Wij willen  sociale volkshuisvester in de gemeente Weststellingwerf en daarom zorgen we ervoor dat er genoeg goede en betaalbare woningen zijn in deze fraaie gemeente. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Huurders kunnen bij ons kiezen uit verschillende woningtypes en verschillende huurprijzen. Wij bieden woningen met een goede prijs-/kwaliteits-verhouding. Waar dat kan, maken we onze woningen duurzaam en energiezuinig.