Domesta | Assetmanager Wonen

Weet jij veel van bouwen en verbouwen, hoe je dat slim kunt doen en wat dat kost? En wil je dat inzetten op zo’n manier dat onze huurders ook in de toekomst een fijne eigen plek hebben in een prettige buurt?

Dan komen we graag met jou in contact. Wij zijn namelijk op zoek naar een:

ASSETMANAGER WONEN

Als Assetmanager Wonen vertaal je onze strategische portefeuilledoelstellingen naar tactische doelen: welke complexen horen daarbij? Je zorgt voor de optimalisatie van de portefeuille. Daarbij maak je een afweging tussen zowel maatschappelijke, vastgoed-technische als financiële aspecten van beheren en investeren. Jij legt dus de verbinding tussen het strategische portefeuillebeleid van Domesta en de drie vakgebieden in de organisatie: wonen, vastgoed en financiën.

We wonen en werken in een prachtig gebied. Maar ook in een regio met uitdagingen. Zo hebben we bijvoorbeeld te maken met krimp, vergrijzing en een toename van kwetsbare huurders. Met de manier waarop we bouwen en verbouwen kunnen we veel bereiken. De Assetmanager Wonen neemt hierin het voortouw.

Je werkt nauw samen met de collega’s die een vaste rol hebben in het assetteam Wonen: een vastgoeddeskundige en een financieel specialist en met de wisselende ‘associate’ leden. Als Assetmanager stuur je dit team functioneel aan. Je bent daarnaast sparringpartner voor de Assetmanager Zorg met eenzelfde rol maar dan op het gebied van zorgvastgoed. En je bent aanspreekpunt / adviseur voor het MT als het gaat om de onderhoudsbegroting.

Wie zijn wij?

Domesta is een woningcorporatie in de regio’s Emmen, Coevorden en Hoogeveen. We verhuren zo’n 10.000 huizen. We vinden dat ieder mens, van kind tot senior, recht heeft op een eigen plek, een veilig thuis waar ze in vrijheid en zorgeloos kunnen wonen. Bij Domesta heb je veel ruimte om op je eigen manier je werk in te vullen. Wij stellen ons op als een ‘buurman’: gelijkwaardigheid, vertrouwen en samenwerken staan bij ons hoog in het vaandel.

De assetmanager valt onder de afdeling Strategie & Beleid, een gezellige en innovatieve afdeling van ongeveer 10 collega’s met uiteenlopende functies.

Wat ga je doen?

Als Assetmanager Wonen:

-          vertaal je de wensportefeuille van Domesta naar beheersplannen voor complexen en naar projecten;

-          ben je de opdrachtgever voor investeringsprojecten, grote  renovaties en het opstellen van kaders voor onderhoud;

-          vertaal je de wensen van huurders naar uitgangspunten voor huizen zoals: oppervlaktes, kwaliteit, woonomgeving, huurprijs, etc.;

-          stel je de uitgangspunten vast voor programma’s van eisen en voor conditiescores;

-          ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de aan- en verkoopbegroting en de investeringsbegroting nieuwbouw;

-          geef je de afdeling Nieuwbouw & Onderhoud de kaders aan voor het opstellen van de onderhoudsbegroting en monitor je of de begroting aan deze kaders voldoet;

-          ben je verantwoordelijk voor het aanleveren van de totale onderhouds- en investeringsbegroting aan het MT en heb je regie over het gehele proces.

Wat vragen wij?

Vanuit je analysekracht weet je allerlei ontwikkelingen goed te beschouwen en hier de positie van Domesta in te bepalen. Je hebt kennis van zaken en streeft naar (nieuwe) kennis en innovaties. Uitdagingen en situaties die we als Domesta tegenkomen, weet je met je collega’s en contractpartners systematisch goed te analyseren en je vindt er passende oplossingen voor. Je onderhoudt hiervoor zowel in- als extern een goed netwerk en bent daarbij de verbindende factor.

Heb je daarnaast WO werk- en denkniveau, bij voorkeur ervaring en/of kennis van vastgoed en ben je maatschappelijk betrokken? Dan zoeken we jou!

Wat bieden wij?

We bieden een veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen initiatief. Bij Domesta werken is werken in een open organisatie met ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Deze functie is voor 36 uur per week. Domesta valt onder de CAO Woondiensten en bijbehorend pensioenfonds. De functie zit in salarisschaal L (minimaal € 4368,- en maximaal € 6068,-).

Als secundaire arbeidsvoorwaarden bieden we onder meer een persoonlijk gezondheidsbudget. Daarnaast vinden we jouw ontwikkeling belangrijk. Het is bij ons heel normaal om een studie of opleiding te volgen, om- en bijscholing te hebben en ontwikkeltrajecten te volgen. Wij werken een deel van onze tijd thuis.

Kom je mee aan boord?

Is het je passie om met mensen te werken en ben je naast een flexibel mensenmens ook een goede buurman? Ben je toegankelijk, enthousiast en heb je durf! Solliciteer dan snel en wie weet verwelkomen we je in ons team!

Solliciteren kan tot en met 9 februari a.s. bij Yvonne van der Veen, HR-adviseur via sollicitaties@domesta.nl.

Een DISCOVER Potentieel analyse kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

De eerste sollicitatiegesprekken zijn op 17 en 18 februari. De tweede ronde vindt plaats op 25 februari.

Heb je vragen? Bel dan met Yvonne, HR-adviseur: (0591) 65 02 81.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.