De Huismeesters | Medewerker Wonen

Ben jij de sociaal betrokken collega die we zoeken?

De Huismeesters is een klantgerichte buurtcorporatie in de stad Groningen. We zetten ons in voor goede betaalbare woningen en een goede dienstverlening. Dit doen we samen met maatschappelijke organisaties in onze wijken. Onze focus ligt op verduurzaming van ons bezit, de leefbaarheid in onze wijken en het maatwerk bieden aan onze huurders.

Wij zoeken een collega in de functie van Medewerker Wonen (28 uur)

Wat ga je doen

Als medewerker wonen werk je in een van de Groningse wijken. Je hebt persoonlijk contact met onze huurders en bemiddelt bij (complexe) overlastsituaties. Je lost de overlast situaties op, verwijst hierin door en waar nodig start je een juridische procedure. Bij huurachterstand of hulpvragen verwijs je huurders door naar instanties. Het onderhouden van je netwerk met ketenpartners (WIJ-teams, zorgpartijen en Politie) is daarom een vereiste. Je weet wat leeft en speelt in je wijk en betrekt huurders zoveel mogelijk bij plannen en activiteiten ten gunste van de leefbaarheid. Je vertaalt hun signalen en geeft input voor het leefbaarheidsbeleid. Onderdeel van de leefbaarheid is dat je, met collega’s, kritisch kijkt naar het beheer. Je stelt plannen en begrotingen op voor je wijken en je bent voorzitter van de overleggen die je voert met je collega’s die ook in die wijken werken.

Kortom: een zelfstandige functie vol afwisseling en contact waarbij elke dag weer anders is.

Wat wij van je vragen

Je hebt hart voor onze huurders. Je kunt goed schakelen, acteren op verschillende niveaus. Je hebt kennis van de Groningse wijken. Je bent communicatief sterk en bent helder en duidelijk in je boodschap. Je hebt kennis van en ervaring met het huurrecht. Je werkt oplossingsgericht, neemt initiatief en zoekt samenwerking met je teamgenoten en instanties. Je bevordert huurdersparticipatie. In onverwachte situaties weet jij adequaat te handelen. Voor de functie vragen we een HBO opleiding, bijvoorbeeld SJD, Social Work of Vastgoed & Makelaardij en enkele jaren relevante werkervaring.

Ons aanbod

Een afwisselende baan in een team met enthousiaste collega’s. Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we je een salaris tussen € 3.159 en € 3.891 bruto per maand (Schaal H, CAO Woondiensten) op basis van een voltijdse aanstelling. Het betreft eerst een tijdelijke vacature tot het einde van het jaar.

Nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annette Bolt, manager Wonen op telefoon 050 365 7171. Een brief met CV kun je tot en met 23 januari 2021 mailen naar solliciteren@dehuismeesters.nl. De gesprekken vinden plaats op woensdag 27 januari 2021. Een persoonlijkheidstest kan deel uitmaken van de procedure.