Actium | Adviseur Planning Control

Functieomschrijving

Je spreekt je collega vanuit huis tijdens een digitaal kopje koffie. Jullie hebben afgelopen week een audit afgerond. Daarin controleerde jij of de verhuur volgens de regels verloopt. Op een paar kleine verbeterpunten na zag alles er goed uit. Hier word jij blij van. Tijdens de audit heb je veel gesproken met de medewerkers uit het team: je hoorde hoe het met mensen gaat, waar ze tegenaan lopen maar natuurlijk ook hoe de processen zijn ingericht. Al direct na deze gesprekken had je een aantal verbeterideeën om het proces efficiënter in te richten en de regels nog beter te borgen. Je bent vervolgens met het hele team aan de slag gegaan en hebt een aantal sessies gepland om de medewerkers mee te nemen in de veranderingen. Jullie hebben net de eerste sessie gehad; iedereen was enthousiast en kijkt uit naar het vervolg. Dit is exact waarom jij niet meer binnen de accountancy werkt. Jij wilt niet alleen naar de cijfers kijken en een vinkje zetten. Nee, jij wilt ook de organisatie en de medewerkers verder helpen. En juist daar draait het om bij Actium. 

Een thuis voor onze huurders, nu en in de toekomst 

Wij zijn Actium. En om met de deur in huis te vallen: we zijn een ambitieuze woningcorporatie in het groene hart van het Noorden. Wij bieden een goed en betaalbaar huis aan 16.000 huishoudens. Een huis is dé plek waar je je veilig en geborgen voelt, de plek die er altijd is en waar je altijd naar terugkeert. Maar een fijn thuis is meer dan een huis, dat is ook een prettige woonomgeving. Daarom zijn wij altijd in gesprek met huurders en partners om samen te zorgen voor een prettige buurt waarin mensen naar elkaar omzien. Vernieuwen en het lef hebben om anders te denken en te doen, beide vinden wij noodzakelijk om van waarde te zijn, nu en in de toekomst. Onze planeet is mooi en iets waar we zuinig op moeten zijn. Daarom gaan wij voor duurzaam. Dat doen we door onze woningvoorraad en bedrijfsvoering te verduurzamen en duurzaam gedrag te stimuleren. Wij openen voor jou de deur naar zinvol werk. Werk waarmee jij het verschil maakt, voor onze huurders én jouw loopbaan!

Hoe ziet je werkdag eruit? 

Na een lang weekend stap je op maandagochtend vol energie in de auto naar je werk. Terwijl je op de radio het nieuws hoort, neem je in je hoofd vast je werkdag door. Er staan veel afspraken op de agenda. Eenmaal op kantoor werk je eerst je e-mail bij. Daarna ga je aan de slag met de voorbereidingen van een nieuwe audit en bespreek je deze met de controller. Aansluitend bereid je, samen met de stafmedewerker van de afdeling Vastgoed, jullie meeting van vanmiddag voor. Tijdens deze meeting kijken jullie met het hele team naar de knelpunten en verbeteringen op het gebied van procesmanagement. Vanuit jouw rol geef jij op een natuurlijke manier advies en leg je uit waarom deze verbeteringen zo belangrijk zijn. Hier doe je het voor: de verbinding maken met mensen, adviezen helder uitleggen en je collega’s meekrijgen. Aan het einde van de middag heb je nog een meeting met je eigen team. Jullie sparren samen over de lopende projecten en bepalen aansluitend wie wat gaat oppakken. Want bij Actium vinden jullie het belangrijk dat je doet waar je energie van krijgt.  

Is dit jouw ideale werkdag? Lees dan verder, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.  

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?

Als Adviseur Planning Control ben jij een van de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf. Je gaat graag de organisatie in om verbinding te maken met mensen. In deze zelfstandige functie krijg je veel verantwoordelijkheid. En zie jij ruimte voor verbeteringen? Dan krijg je zeker de kans om deze te realiseren. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen, en mensen weten jou te vinden. Met je analytische blik geef je advies en ondersteun je bij de implementatie van verbeteringen op het gebied van proces-, risico- en verandermanagement.

Waar streef je naar?

Samen met je collega’s wil jij de sturing en processen naar een hoger niveau brengen. Je ondersteunt en adviseert het management dat daarmee in control kan blijven over de organisatie Je doet dit met onder meer het uitvoeren van de planning- en controlcyclus. Jij doet net dat stapje extra om de verwachtingen te overtreffen, want je beseft je maar al te goed dat managers goede informatie nodig hebben om de juiste beslissingen te kunnen nemen. 

Functiecriteria

Wat wij van jou vragen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van Bedrijfseconomie, Accountancy of Bedrijfskunde. 
 • Je hebt kennis van en affiniteit met AO/IC en data-analyses. 
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring op het gebied van auditing. 

Beschik jij over deze competenties? 

 • Je bent een verbinder en krijgt er energie van om de organisatie in te gaan. Je voelt goed aan wat er speelt binnen de organisatie en weet mensen te enthousiasmeren;
 • Je maakt informatie snel eigen, legt makkelijk verbanden en kunt een duidelijke vertaalslag maken, ook naar collega’s intern; 
 • Je bent kritisch en durft vragen te stellen. Je komt met nieuwe ideeën en staat stevig in je schoenen. Jij houdt vast tot het optimale resultaat is behaald;
 • Jij kunt makkelijk en op een natuurlijke manier schakelen tussen verschillende niveaus. Door jouw manier van communiceren weet je mensen mee te krijgen;
 • Je kunt goed overzicht houden over de verschillende werkzaamheden. Je neemt je verantwoordelijkheid en weet de juiste prioriteiten te stellen. 
   

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je van ons?

 • Een marktconform salaris (€ 3.680 – € 4.971 bruto, op basis van 36 uur);
 • Een direct dienstverband, wij binden graag goede mensen;
 • Een uitdagende baan voor 32 tot 36 uur per week met veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling;
 • Jaarlijks een budget voor training en/of opleiding, waar je dit aan uitgeeft bepaal jij; 
 • Een toekomstgericht bedrijf met gedreven en ambitieuze collega’s. 

Waarom wil je dit niet mislopen? Omdat:

 • Jij wilt werken bij een organisatie met een maatschappelijke missie; 
 • Je bij Actium de ruimte krijgt om te doen waar je écht energie van krijgt; 
 • Jij het verhaal wilt kennen achter de cijfers en niet alleen een vinkje wilt zetten; 
 • Je bij Actium de ruimte krijgt om met ideeën te komen, initiatief te nemen, te proberen én leren wat werkt;
 • Jij zelf invulling geeft aan je werk en persoonlijke ontwikkeling.

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!
Voor de sollicitatieprocedure maakt Actium gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruikgemaakt van DiSC. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Sandra Monsma (consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-15575135.

Om te solliciteren kun je je gegevens hier achterlaten.

Acquisitie

Actium en Effectus-HR werken bewust en vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.