Actium | Adviseur Planning & Control

Voelt vrijdag als jouw hoogtepunt van de week, omdat je dan eindelijk naar huis mag? Dan is de kans groot dat je de hele week financiële administraties van klanten gecontroleerd hebt en niet veel verder bent gekomen dan het afvinken van checklists. Is dit echt wat je wilt? De rest van je carrière? Je werk zou niet het zetten van vinkjes moeten zijn, het is zoveel meer dan dat. Het draait om het verhaal achter de cijfers. Als een echte business partner in gesprek met managers. Tenminste, dat vinden wij bij Actium.

Wij zoeken iemand die zich altijd afvraagt hoe het beter en efficiënter kan. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Een thuis voor onze huurders 
Wij zijn Actium. Wij bieden een goed en betaalbaar huis aan 16.000 huishoudens. Een huis is dé plek waar je je veilig en geborgen voelt, de plek die er altijd is en waar je altijd naar terugkeert. Maar een fijn thuis is meer dan een huis, dat is ook een prettige omgeving. Daarom zijn wij altijd in gesprek met huurders en partners om samen te zorgen voor een prettige buurt waarin mensen naar elkaar omzien. Soms heeft een huurder, behalve een woning, extra ondersteuning nodig. Ook voor die huurder zijn wij er. Wij zijn een toekomstgerichte organisatie. Onze planeet is mooi en iets waar we zuinig op moeten zijn. Daarom gaan wij voor duurzaam. Dat doen we door onze woningvoorraad en bedrijfsvoering te verduurzamen en duurzaam gedrag te stimuleren. Want we weten: goed voorbeeld doet volgen.

Hoe ziet je werkdag eruit? 
Het is woensdagochtend 7.00 uur als je wekker gaat. Vol energie stap je uit bed. Vandaag is een drukke dag met mooie afspraken op de agenda. Afgelopen week ben je druk geweest met het beoordelen van de maandrapportages. In de ochtend bespreek je met een aantal managers je bevindingen en ondersteun je hen bij het verbeteren en vervolmaken van hun verantwoordingen. De managers zijn blij met je input en adviezen, ze spreken hun waardering naar je uit. Je voelt dat jullie als Actium weer een stap gemaakt hebben. Hier doe je het voor. Terug op de afdeling bespreek je kort met je collega’s hoe de gesprekken zijn gegaan en vertel je enthousiast wat de ontwikkelingen zijn. Daarna ga je snel weer over tot de orde van de dag. In de middag heb je een audit gepland, de uitkomst ervan bespreek je met de Business Controller. Rond 16.30 uur rond je het gesprek af en ga je met een tevreden gevoel naar huis. Wat een gave baan heb jij, dit is waarom jij destijds voor Actium hebt gekozen.

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat dit jouw werkdag moet zijn. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?
Als Adviseur Planning & Control ben jij een van de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en ruimte om keuzes te maken. Je werkt nauw samen met de Business Controller en ondersteunt bij het onderhouden van het risicomanagementsysteem. Met je analytische blik geef je advies en ondersteun je bij de implementatie van mogelijke verbeteringen in sturing en processen.

Waar streef je naar?
Je voelt dat je iets doet voor de maatschappij, dat je echt iets kunt betekenen. Je brengt de interne sturing naar een hoger plan. Je denkt actief mee over de ontwikkeling van het financiële, financierings- en fiscale beleid. En uiteraard ondersteun en adviseer je het management bij het in control zijn van de organisatie, onder meer met de uitvoering van de planning- en controlcyclus. Je doet net dat stapje extra om de verwachtingen te overtreffen, want je beseft je maar al te goed dat managers goede informatie nodig hebben om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Wat wij van jou vragen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van Bedrijfseconomie of Accountancy. 
 • Je hebt kennis en affiniteit met AO/IC.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring op het gebied van auditing.

Beschik jij over deze competenties?

 • Je maakt informatie snel eigen, legt makkelijk verbanden en kunt een duidelijke vertaalslag maken, ook naar collega’s intern; 
 • Je bent kritisch en durft vragen te stellen. Je komt met nieuwe ideeën en staat stevig in je schoenen. Jij houdt vast tot het optimale resultaat is behaald;
 • Jij kunt makkelijk en op een natuurlijke manier schakelen tussen verschillende niveaus. Door jouw manier van communiceren weet je mensen mee te krijgen;
 • Je kunt goed overzicht houden over de verschillende werkzaamheden. Je neemt je verantwoordelijkheid en weet de juiste prioriteiten te stellen.

Wat krijg je van ons?

 • Een marktconform salaris (€ 3.263 – € 4.292 op basis van 36 uur);
 • Een direct dienstverband, wij binden graag goede mensen;
 • Een uitdagende baan voor 32-36 uur met veel ruimte voor ontwikkeling;
 • Een vooruitstrevend bedrijf met leuke collega’s;
 • Een functie waarbij je de mogelijkheid hebt om thuis te werken.

Waarom wil je dit niet mislopen?
Omdat:

 • Jij wilt werken bij een organisatie met een maatschappelijk missie;
 • Jij klaar bent met het invullen van lijstjes en het zetten van vinkjes;
 • Actium volop in ontwikkeling is en jij hier graag aan wilt meebouwen;
 • Je de ruimte en vrijheid krijgt om je eigen werktijden te bepalen;
 • Er volop ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!
Voor de sollicitatieprocedure maakt Actium gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een assessment en Validata-screening. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Sandra Monsma (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-15575135.

Effectus-HR
Effectus-HR adviseert opdrachtgevers op het gebied van werving en selectie van professionals. Hierbij staat de grondigheid van de procedure en arbeidsmarktcommunicatie in het wervingsproces centraal.

Acquisitie
Actium en Effectus-HR werken bewust én vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we er van overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.