Accolade | Data Analist

Wij zijn Accolade! We hebben bijna 16.000 sociale huurwoningen in en om Heerenveen, Drachten, Sneek, Joure en Franeker. Onze kernwaarden zijn Duidelijk, Ondernemend en Dichtbij. Deze waarden lopen als een rode draad door onze organisatiestrategie, cultuur en ambities. Bij Accolade is geen dag hetzelfde. Onze omgeving verandert steeds sneller en dat heeft invloed op ons werk. Dat maakt werken bij Accolade uitdagend, zingevend en afwisselend.

Binnen onze afdeling Bedrijfsvoering is een vacature ontstaan voor een enthousiaste Data Analist. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit diverse teams, die dagelijks het primaire proces van Accolade ondersteunen. Als Data Analist ben jij onderdeel van het team I&A (Informatievoorziening & Automatisering). Hieronder valt ook het functioneel beheer, systeembeheer, de servicedesk en de regiefunctionaris ICT.

De afgelopen jaren zette Accolade flinke stappen in het creëren van een balans tussen mensgericht en datagedreven werken. Sinds kort werken we met strategische dashboards. De tactische en operationele dashboards zijn in ontwikkeling. We bouwen deze steeds verder uit. We gebruiken de dashboards om te leren, te ontwikkelen én om in control te zijn en blijven. Maar we willen meer! Denk hierbij aan een dataplatform organiseren en van centraal BI (Business Intelligence) naar afdeling BI. En daar hebben we jou hard voor nodig!

Jij als Data Analist

Als Data Analist ga jij verder met de vertaling van de koers van Accolade en de daaruit voortkomende (veranderende) behoeftes voor ken- en stuurgetallen in informatieproducten. Jij zorgt voor de aansluiting van nieuwe databronnen in de dashboards. Tegelijk stimuleer je ook management en medewerkers om meer data gedreven te werken. Hier is nog een slag in te slaan. Door in gesprek te gaan met jouw stakeholders haal jij input op. Je signaleert op basis hiervan de gewenste behoefte(s). Jij vertaalt deze gegevens in de dashboards. Je bent in staat deze zelf te bouwen en gegevens te analyseren. Je komt gevraagd en ongevraagd met (verbeter)voorstellen.

Jouw talenten

Jij bent iemand die snel het verschil kan maken. Je bent communicatief, analytisch en sterk in plannen en organiseren. Je bent vaardig in het leggen van kruisverbanden tussen behoefte en data. Je weet hierin soepel een goede vertaling te maken. Op een proactieve, inspirerende en daadkrachtige wijze geef jij invulling aan deze functie. Je hebt een klant- en oplossingsgerichte houding.
Je bent in staat zelfstandig te werken maar ook in teamverband. Je hebt minimaal hbo-niveau, bij voorkeur op het gebied van ICT/Informatisering of Bedrijfskundige Informatica. Aantoonbare werkervaring als Business Analist/Informatie Analist of Specialist BI is een eis.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige en uitdagende functie. Bij Accolade werken we bewust. Dit betekent dat je zelf bepaalt hoe, waar en wanneer je werkt. Je werkt in een organisatie met een inspirerende werkomgeving, een prettige werksfeer en een open cultuur. Met ruimte voor eigen invulling en het uitproberen van nieuwe ideeën. Je krijgt dagelijks de kans het beste uit jezelf te halen, je creativiteit in te zetten en jezelf te ontwikkelen. Natuurlijk ondersteunen we je daarbij. Met een persoonlijk budget kies je zelf hoe je werkt aan je professionele ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Binnen Accolade maken we gebruik van De Corporatie Academie. Hiermee heb je toegang tot een ruim aanbod van trainingen en cursussen. We vinden het belangrijk dat je hierin zelf de regie pakt.

Je krijgt een contract voor 28-36 uur. In eerste instantie voor een periode van een jaar. Hier hoort een salaris bij van € 3.716 en maximaal € 5.361 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Op basis van de kennis, vaardigheden en ervaring die je meebrengt, bepalen we welk salaris passend is. Daarbij horen ook uitstekende overige arbeidsvoorwaarden zoals het genoemde persoonlijke budget, pensioenvoorziening, een mobiele telefoon en laptop.

Enthousiast?

Dan horen wij graag van jou! Reageer en motiveer waarom jij waarde toevoegt aan deze functie. Stuur je motivatie en CV via onderstaande knop. De vacature staat open tot en met 31 maart 2023. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Marjan Maat, manager Bedrijfsvoering met je contactgegevens via mmaat@accolade.nl. Marjan neemt dan contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marieke Feenstra, Strategisch HR Adviseur op 06 26 53 36 11 of via mdfeenstra@accolade.nl.
De eerste gesprekken zijn op 3 april 2023.

 Solliciteer!