Acantus | Projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar

3-0! Wat een goal! Je juicht en bent hartstikke trots. Je geniet van deze zaterdagochtend langs de lijn. Dan word je aangetikt door een oud-klasgenoot. Enthousiast vertelt ze dat haar moeder onlangs verhuisd is en hoe blij ze is dat ze in haar geboorteplaats Veendam kan blijven wonen. Je glundert, want je weet gelijk waar ze het over heeft; een ouderencomplex met alles binnen handbereik, van supermarkt tot fysiotherapie. Je weet ook dat het complex waar haar moeder is gaan wonen er niet vanzelf kwam; jij hebt hemel en aarde bewogen om alle instanties mee te krijgen in jullie visie. Bij de eerste overleggen met de gemeente en de zorginstellingen was niet iedereen overtuigd. Het zag er zelfs even naar uit dat het complex er niet zou komen. Maar door de gemeenschappelijke doelstellingen centraal te stellen werd het voor iedereen duidelijk: de ouderen in Veendam moeten kunnen genieten van hun oude dag op een betaalbare plek waar ze dat het liefst doen en met alle benodigde faciliteiten dichtbij huis. Je ziet je zoon ook nog de 4-0 maken, maar jouw gedachten zijn niet meer bij de wedstrijd. Wat ben jij trots dat je als projectontwikkelaar zo’n belangrijke rol mag vervullen en dat er veel meer mooie projecten op je wachten.  

Wij gaan voor het woonplezier van onze huurders
Vanzelfsprekend vinden wij het belangrijk dat onze huurders zich thuis voelen in onze woningen. Maar onze ambitie gaat verder. Wij werken samen aan woonplezier! Woonplezier begint bij het hebben van een goede, comfortabele woning met acceptabele woonlasten. Het is ook wonen in een buurt die bij je past en waar je je veilig voelt. Waar mensen klaar staan voor elkaar, dingen van elkaar accepteren, maar elkaar ook durven aan te spreken. Woonplezier creëren we samen met huurders en partners.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Het is woensdagochtend 7.00 uur als de wekker gaat. Je kijkt de hele week al vol verwachting uit naar het overleg van deze ochtend met de assetmanager. Hij informeerde je eerder al kort over een complexe opdracht die op de planning staat voor een wijk in Delfzijl. Alles komt aan bod; krimp, verduurzaming en aardbevingsproblematiek. Wat ertoe leidt dat sloop, renovatie en nieuwbouw in een volkomen nieuwe context komen te staan. Na jullie overleg ga je naar je afspraak bij Gemeente Delfzijl om jullie visie te bespreken. Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om je partners op te zoeken. Terug op kantoor ga je aan de slag met de eerste financiële doorrekeningen voor een complex nieuwbouwproject in Ter Apel. Na de lunch heb je een overleg staan met een projectleider om een te realiseren project over te dragen. Aansluitend heb je een call met een architect over de nieuwe tekeningen die je hebt ontvangen. Aan het einde van de dag neem je nog snel even je mail door en bereid je je afspraak van de volgende dag voor; een onderhandeling met een aannemer. Je krijgt iedere dag weer energie van alle uitdagingen waar je mee te maken krijgt als projectontwikkelaar. 

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat dit jouw werkdag is. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.  


Wat komt er nog meer in je functie naar voren?
Als projectontwikkelaar ben jij de verbindende schakel tussen het assetmanagement en projectmanagement. Je bent verantwoordelijk voor het acquireren van goede locaties en de ontwikkeling van complexe nieuwbouw- en renovatieprojecten; dit van initiatief tot de ontwerpfase. Je levert actief je bijdrage aan het opstellen van wijk- en of gebiedsvisies en vertaalt deze in, samenwerking met collega’s, naar concrete projecten. Ook voer je gesprekken en onderhandelingen met betrokken partijen over de haalbaarheid van complexe projecten. 

Waar streef je naar?
Jij wilt de ambitie van Acantus tastbaar maken. Woonplezier voor de huurders staat bij jou voorop.
Je doet net een stapje extra om de verwachtingen van de huurders te overtreffen, want je beseft je maar al te goed hoe belangrijk het is dat de huurder een betaalbaar en fijn thuis heeft in een prettige omgeving. 

Om dit te kunnen realiseren weet je hoe belangrijk het is om goed contact te onderhouden met stakeholders en voor langdurige samenwerkingen te gaan. Je denkt graag mee en voelt je verantwoordelijk om projecten naar een goede afloop te begeleiden. Hierdoor ga jij, na je werkdag, met een goed gevoel naar huis.

Functiecriteria

Wat wij van jou vragen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op Hbo-niveau.
 • Je hebt meerdere jaren werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur 5 á 10 jaar. 
 • Je hebt een sterk technisch en cijfermatig inzicht.

Beschik jij over deze competenties?

 • Je bent inventief, komt met nieuwe ideeën en draagt oplossingen aan. Door jouw kritische blik zie je altijd ruimte voor verbeteringen en veranderingen. 
 • Je bent van nature een netwerker en weet precies wat er speelt bij onze samenwerkingspartners. Je zet binnen je projecten acties uit die onze positie als corporatie verstevigen. 
 • Je neemt mensen op een natuurlijke manier mee in jouw ideeën en weet ze hiervan te overtuigen. Je houdt vast totdat het optimale resultaat is behaald.
 • Analyseren en oplossingsgericht denken is jouw kracht. Je weet als geen ander tot de kern van vraagstukken en probleemsituaties te komen, om vervolgens tot de juiste acties over te gaan. 
 • Je krijgt energie van onderhandelen. Je weet de doelen te behalen zonder de belangen van betrokken partijen uit het oog te verliezen. Jij gaat voor goede, duurzame samenwerkingen. 

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je van ons?

 • Een direct dienstverband, wij binden graag goede mensen;
 • Een baan voor 36 uur per week, maar 28 uur is ook bespreekbaar. 
 • Een marktconform salaris afhankelijk van je werkervaring; 
 • Als projectontwikkelaar heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen; 
 • Een organisatie die altijd in beweging is, met leuke collega’s; 
 • Een baan die fulltime en parttime in te vullen is. Kwaliteit staat bij ons voorop. 


Waarom wil je dit niet mislopen?
Omdat:

 • Jij wilt werken bij een bedrijf dat een maatschappelijke bijdrage levert; 
 • Jij als projectontwikkelaar graag wilt meebouwen bij een dynamische organisatie; 
 • Jij energie krijgt van complexe projecten met veel uitdaging, geen project is hetzelfde; 
 • Jij wilt werken bij een gezonde organisatie waar ruimte is voor eigen ontwikkeling; 
 • Jij energie krijgt van de uitdaging die er ligt omtrent de krimp- en aardbevingsdossiers. 
 • Werkplezier bij Acantus hoog in het vaandel staat en wij jou een werkveld bieden dat volop in beweging is. 

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!
Voor de sollicitatieprocedure maakt Acantus gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een Persoonlijkheidsvragenlijst van PAPI. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Sandra Monsma (consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-15575135. 

Acquisitie
Acantus en Effectus-HR werken bewust en vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst. 

Solliciteren kan via: https://vacatures.effectus-hr.nl/solliciteren?solnr=616