(Junior) Projectleider

Wij zoeken een enthousiaste

(junior) projectleider
(32 - 40 uur per week)

Wie zijn wij?

Summit Engineering is een jonge organisatie met de ambitie bij te dragen aan een leefbare wereld voor de volgende generaties. Samen met een divers team is dit waar wij onze energie voor inzetten. Onze expertise ligt op het vlak van verduurzaming en energiebesparing, voornamelijk gericht op het verminderen van CO2-uitstoot. Wij ondersteunen onze klanten op het gebied van projectmanagement, engineering, business development en educatie. Naast het geven van advies, spelen wij ook een rol bij het uitvoeren van projecten en werken we samen ten behoeve van kennisontwikkeling in de praktijk.

Wij zien de projecten die wij begeleiden en uitvoeren voor onze klanten als het beklimmen van een berg, waarbij een goede voorbereiding, volharding en flexibel omgaan met het onbekende ons uiteindelijk naar top zal brengen. In dit traject vergeten we niet om vooral ook veel plezier te hebben!

Wat ga je doen?

Als (aankomend) projectleider werk je samen met de beide eigenaren en andere collega’s. Je ondersteunt hen in projecten, daarnaast krijg je in overleg je eigen projecten zodat je kunt groeien in de rol van projectleider. 

Als projectleider ben jij degene die projecten operationeel begeleidt. Je vindt het leuk om zaken te organiseren, om overzicht te houden en de klant te ontzorgen. Onze projectleiders werken zelfstandig en bepalen de beste koers om het doel te halen, indien nodig vragen ze hulp aan het team.

Jij deelt de ambitie van Summit Engineering en voelt je medeverantwoordelijk voor de groei van het bedrijf. Die verantwoordelijkheid neem je zo serieus, dat je ons wijst op nieuwe kansen en je schroomt ook niet om vernieuwende werkwijzen of verbeteringen voor te stellen. Natuurlijk kom je hier ook graag zelf voor in actie. Zo leren wij van elkaar en groeien we samen als team en als bedrijf.

Naast de inhoudelijke projectactiviteiten ben je, net als de andere medewerkers, betrokken bij de algemene bedrijfsvoering en activiteiten die daarvoor nodig zijn. Hierbij kun je denken aan administratieve taken, acquisitie en communicatie.

Wat breng jij daarvoor mee?

  • Opleiding of ervaring op hbo-niveau
  • Interesse in techniek en in de energietransitie
  • Klantgerichte houding, open en leergierig
  • Oplossingsgericht denken en handelen
  • Nuchter/humor/gericht op het delen van kennis en ervaring 

Wat bieden wij jou?

Naast de kans om in gave projecten te werken, leren we samen. Iedere collega in ons team heeft zijn eigen expertise en samen werken we continu aan het verbinden van onze kennis. Er komen steeds nieuwe avonturen op ons pad en die treden we met open vizier tegemoet. “Ja, dat kunnen wij!” is ons favoriete antwoord aan klanten. Vertrouwen en vrijheid zijn daarbij sleutelwoorden voor de wijze waarop we werken, zowel met onze klanten als in ons team. Daar hoort bij dat we afspraken nakomen, eerlijk met elkaar in gesprek zijn en persoonlijke ontwikkeling als belangrijk streven hebben.

Jij hebt bij voorkeur enige jaren werkervaring en zet de tweede stap in je carrière. We starten met een jaarcontract, maar hebben de ambitie om langer en duurzamer met elkaar samen te werken. Je ontvangt een marktconform salaris. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring zal dat liggen tussen €2200 en €2600 bruto per maand. Daarnaast investeren wij graag in opleidingen of trainingen die jou tot een nog volwaardiger professional maken.

Interesse?

Laat ons weten waarom je graag met ons mee die berg beklimt! Dat kan door een korte motivatie en CV te sturen naar , onder vermelding van vacature 2021-02. Doe je dit voor 25 juni, dan zorgen wij dat je voor 29 juni een reactie van ons hebt. De eerste gespreksronde staat voor 2 juli gepland, dus hou die datum alvast beschikbaar. 

Inhoudelijke vragen over deze vacature kun je stellen aan Robbert van der Pluijm via of Arjan Hartemink via . Heb je vragen over de procedure dan kun je die stellen aan Roelie Hoving, via .