Wetenschappelijk Ambtelijk Secretaris METC en plaatsvervangend manager

Stichting BEBO

De Stichting Beoordeling Ethiek Biomedisch Onderzoek (BEBO) te Assen, is een onafhankelijke, niet-instellingsgebonden Medische Ethische Toetsings Commissie (METC), ingesteld om biomedisch wetenschappelijk onderzoek met mensen te toetsen in het kader van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO). De METC van de Stichting BEBO toetst of wetenschappelijke onderzoeksprotocollen betreffende onderzoek met mensen voldoende bescherming bieden aan de proefpersoon, en of zij gestoeld zijn op adequate ethische, statistische/methodologische, juridische en wetenschappelijke gronden. De METC, bestaande uit artsen, farmacologen, apothekers, juristen, methodologen, ethici en andere professionals, in totaal ca. 50 leden, beoordeelt wekelijks in wisselende samenstelling de aangeboden onderzoeksprotocollen. De toetsingen worden verricht voor farmaceutische en aanverwante industrieën, contract research organisaties (CRO’s) en academische, resp. topklinische ziekenhuizen. De METC van de Stichting BEBO levert een belangrijke bijdrage aan het klinisch geneesmiddelenonderzoek in Nederland en is erkend door de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) in Den Haag. De Stichting BEBO staat bekend om haar korte tijdslijnen, mede hierdoor beoordelen wij ca. 70% van het vroege fase geneesmiddelenonderzoek en ca. 30% van het totale geneesmiddelen onderzoek in Nederland.

De METC wordt ondersteund door een bedrijfsbureau dat mogelijk maakt dat de METC besluiten kan nemen en dat deze worden uitgevoerd. Het bedrijfsbureau omvat 1 algemeen manager, 6 ambtelijk (wetenschappelijk) secretarissen en 5 administratieve medewerkers.

Functieomschrijving

Als Wetenschappelijk Ambtelijk Secretaris ben je werkzaam op het bedrijfsbureau. Jij bereidt de vergadering van de METC voor in samenspraak met de voorzitter. Daarbij ben jij verantwoordelijk voor de documentatie en bewaak je strakke tijdslijnen. Na afloop van iedere vergadering breng jij de opdrachtgevers op de hoogte van de bevindingen van de commissie. Vergaderingen vinden op dinsdag of donderdagavond plaats, hierbij ben jij gemiddeld 1x in de maand aanwezig.
Momenteel neemt de Stichting BEBO deel aan de Vrijwillige Harmonisatie Procedure (VHP). De VHP-beoordeling wordt gebruikt als pilot om als toetsingscommissie ervaring op te doen met een beoordeling zoals die grotendeels onder de EU-verordening voor klinisch geneesmiddelenonderzoek 536/2014 zal plaatsvinden. Deze verordening wordt 31 januari 2022 van kracht en heeft als doel dat de landen in Europa meer op een uniforme manier werken en zo geneesmiddelenonderzoek in verscheidene lidstaten van de EU makkelijker te maken. Zowel de VHP als de nieuwe EU-verordening brengen met zich mee dat er meer inhoudelijke voorbereiding van de METC vergadering door de medewerkers van het bedrijfsbureau plaatsvindt. Hierin speel jij als wetenschappelijk ambtelijk secretaris een belangrijke rol en ben je betrokken bij het opstellen van de klinische, preklinische en farmaceutische beoordelingsrapporten.

Als wetenschappelijk ambtelijk secretaris bevind je je in het spanningsveld tussen opdrachtgevers, de METC commissie, wetgeving en de CCMO. Je gaat daarbij klant-, resultaat- en kwaliteitsgericht te werk. Je voelt goed aan welke belangen er spelen voor welke partijen en met jouw communicatieve vaardigheid weet jij te communiceren op verschillende niveaus. Je bent in staat om zelfstandig relevante kennis te vergaren en te integreren in de dagelijkse werkzaamheden en hebt het vermogen goed overzicht te houden over de status van de lopende beoordelingen van onderzoeksdossiers en deze zo nauwkeurig én snel mogelijk af te handelen.

Daarnaast ben jij plaatsvervangend manager, dit betekent dat jij de algemeen manager vervangt bij (kortdurende) afwezigheid. Op dat moment ben jij het aanspreekpunt voor het personeel van het bedrijfsbureau en zet jij het duaal management voort met de voorzitter van de METC. Beleidsmatig denk jij na over inhoudelijke vraagstukken in samenwerking met de voorzitter van de METC en tegelijkertijd houd jij je bezig met de bedrijfsvoering van het bedrijfsbureau. Ook ben jij het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers en de CCMO. Personeelszaken, financiën en verbinden van verschillende stakeholders zijn onderwerpen die jou bezighouden.

Functie-eisen

Bij voorkeur ben jij een academicus met een (bio)medische opleiding met speciale belangstelling voor geneesmiddelonderzoek (biomedische wetenschappen, geneeskunde, farmacie, etc.). Daarnaast heb jij ervaring met management taken, eventueel in de vorm van projectmanagement.

Verder ben je:

  • een echte verbinder, communicatief en sociaal vaardig;
  • stressbestendig, werken met strakke tijdslijnen is geen probleem;
  • in staat om prioriteiten te stellen met een goed analytisch en probleemoplossend vermogen;
  • flexibel en een team speler.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor 32-36 uur in de week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Wij volgen de CAO-Ziekenhuizen voor wat betreft salarisschalen, de functie valt in FWG-schaal 60. Daarnaast bieden wij onder andere een vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van het verdiende jaarsalaris. Daarbovenop wordt maandelijks 10% van het maandsalaris uitgekeerd aan de werknemer voor pensioen, de werknemer heeft hierdoor de vrijheid om pensioen op te bouwen op de manier waarop hij/zij dat wil. Ook zijn er verschillende opleidingsbudgetten zodat jij je kan ontwikkelen binnen deze functie, maar ook met het oog op duurzame inzetbaarheid. Daar bovenop krijg jij de mogelijk om deels thuis te werken, krijg je per jaar 166 vakantie uren en 57 Persoonlijk Levensfase Budget (PLB-)uren (bij een fulltime aanstelling van 36 uur).

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door een sollicitatiebrief met cv te sturen naar  vóór 21 oktober 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 26 oktober. Als je graag meer wilt weten, of vragen hebt over de vacature, bel dan met Ilona Hansen (Algemeen manager) op telefoonnummer: 0592 405 871.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.