Plant Manager

Plant Manager
Hoogkerk

Als Plant Manager leid je het lokale Management Team van onze plant in Hoogkerk, waar we in vol continudienst karton produceren en nabewerken voor onze interne en externe klanten. Samen met het team zet je een herkenbaar beleid neer en zorg je er mede voor dat onze ambitieuze doelstellingen worden gerealiseerd. Je vertegenwoordigt de locatie binnen de Solidus Group als lid van het Europese Leadership Team.

Op de locatie Hoogkerk werken ongeveer 100 medewerkers en wordt een omzet gerealiseerd van ongeveer 50 miljoen euro. Jij bent daarvoor, binnen de kaders van de groepsstrategie, P&L verantwoordelijk en stelt, in overleg met de Group Director Operations, de operationele strategie voor de korte en lange termijn vast.

Over de functie:
Als Plant Manager ben je en voel je jezelf verantwoordelijk voor de plant en alles wat daar bij komt kijken. Samen met het lokale Management Team vertaal je de groepsstrategie en -beleidslijnen naar uitdagende en praktische doelstellingen en verbeterpunten voor de plant in Hoogkerk. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en wordt ook enthousiast als het gaat om thema’s als innovatie en bijvoorbeeld duurzaamheid.

Je stuurt op resultaat en zorgt er voor dat de doelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van Safety, Health & Environment (SHE), productie output, procesbeheersing, kwaliteit (QA) en de bedrijfsvoering worden gerealiseerd. Als daadkrachtig inspirator van het Management Team stuur je zowel op teamontwikkeling als op de ontwikkeling van individuele competenties.

Je hebt een duidelijke visie op “Operational Excellence” en weet die ook op de collega’s over te brengen. Als Plant Manager zorg jij er voor dat (geïntegreerde) programma’s zoals bijvoorbeeld LEAN en World Class Maintenance succesvol worden uitgerold. Jij bent het gezicht van Solidus Solutions Hoogkerk naar onze in- en externe stakeholders en verzorgt de “externe marketing” van deze unieke vestiging.

Tenslotte ben je er voor verantwoordelijk voor dat investeringen op het gebied van kwaliteitsverbetering, kostenreductie of verhogen van de productie capaciteit tijdig worden opgeleverd het verwachte rendement opleveren.

Onze verwachtingen

  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding in een technische of technisch bedrijfskundige richting en minimaal 6 jaar ervaring als Plant Manager in een vergelijkbare (internationale) productieomgeving.
  • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid, een sterke communicator (Nederlands en Engels) en beschikt over natuurlijk leiderschap en een gezonde dosis organisatiesensitiviteit.
  • Je hebt kennis van of ervaring met LEAN-methodieken en Continuous Improvement en je hebt een trackrecord als het gaat om procesverbetering (Operational Excellence).
  • Je hebt oog voor de korte en de lange termijn, werkt volgens een herkenbare structuur en boekt ook resultaat.
  • Je wordt graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen en spreekt anderen aan op het behalen van resultaten.


Ons aanbod
Als Plant Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, een bonusregeling en een leaseauto. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS
Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?
Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Plant Manager Hoogkerk, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 16 december 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je via email contact opnemen met Niek Visarius, Group Director Operations (niek.visarius@solidus-solutions.com) of bellen met Mark Kwant via telefoonnummer 0031 6 28969900. Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze vernieuwde website www.solidus-solutions.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.