Medewerker Salarisadministratie +

Medewerker Salarisadministratie +
Oude Pekela

Pietje precies met groot verantwoordelijkheidsgevoel en kennis van zaken
Als Medewerker Salarisadministratie Plus ben jij niet zomaar een medewerker, maar de belangrijkste vrouw/man binnen Solidus. Elke maand zorg jij dat aan onze trotse medewerkers het salaris en de declaraties worden overgemaakt. Als specialist ben jij ons geweten op het gebied van salarisadministratie, arbeidsvoorwaarden en wet- en regelgeving. In het jonge bestaan van Solidus met een mooie en lange historie binnen de kartonindustrie, krijg jij alle ruimte om samen met het hoofd van de afdeling de zaken goed en strak in te regelen. Voor de verdere professionalisering liggen er genoeg uitdagingen om je tanden in te zetten. Kortom, een prachtige rol voor een ervaren payroll specialist die net even wat meer wil en die het verschil wil en kan maken!

Wat ga je doen
 • Als medewerker Salarisadministratie + ben je verantwoordelijk voor de salarisadministratie en het pensioenbeheer van alle medewerkers op de payroll van Solidus.
 • Je zorgt er onder andere voor dat de salarissen, belastingen en afdrachten correct en op tijd worden overgemaakt.
 • Je bent verantwoordelijk voor alle zaken rondom pensioen, belasting en sociale verzekeringen. Bijvoorbeeld het controleren van voorschotnota’s en afrekeningen van uitkeringsinstanties.
 • Je onderhoudt de relaties met belasting- en (sociale) verzekeringsautoriteiten, accountants en pensioenverstrekkers.
 • Je ondersteunt en adviseert jouw HR-collega’s bij zaken rond ‘arbeidsvoorwaarden, cao’s en wet en regelgeving.
 • Je adviseert de organisatie over gevolgen van wetswijzigingen en cao-bepalingen.
 • Je ondersteunt bij het opstellen van rapportages met betrekking tot de HR-data en personeelskosten.
 • Als je het leuk vindt, heb je een bepalende rol in de ontwikkeling, implementatie en het beheer van de payroll systemen.
 • Je gaat samen met je collega’s werken aan de transitie naar ADP. Dit betekent dat je naast de uitvoerende taken ook controlerend en adviserend bezig bent.
 • Je rapporteert aan het hoofd Salarisadministratie.

Onze verwachtingen
 • Je beschikt over een hbo-werk en -denkniveau, verkregen via opleiding of werkervaring, aangevuld met specifieke opleidingen en/of cursussen binnen het vakgebied payroll.
 • Voor jou is deze baan niet zomaar een baan, je voelt de verantwoordelijkheid en durft deze ook te nemen.
 • Jouw drive: Zorgen dat het voor medewerkers geregeld is, elke maand weer!
 • De afgelopen jaren heb je je ontwikkeld binnen de salarisadministratie, je hebt nog steeds plezier in je administratieve taken, maar zoekt net wat meer uitdaging.
 • Je zou je dan ook graag binnen de payroll verder willen ontwikkelen en verdiepen.
 • Je werkt accuraat, cijfermatig ben je heel sterk, je kunt snel verbanden leggen en bent gevorderd in het gebruik van Excel.
 • Je beschikt over uitstekende kennis van de wet- en regelgeving rondom personeelszaken en/of wilt je hierin verdiepen.
 • Je bent georganiseerd en gestructureerd, weet goed prioriteiten te stellen en kunt de hoeveelheid van werkzaamheden en projecten beheren.
 • Je hebt behendigheid of zelf sterke affiniteit met personeelsinformatiesystemen, zoals bijvoorbeeld Oracle, ADP en/of AFAS
 • Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod
Als Medewerker Salarisadministratie Plus geef je je loopbaan een uitdagend vervolg in een dynamische omgeving met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden je een boeiende HR-omgeving met veelvuldig contact met verschillende stakeholders van de groep, een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied in de diepte en de breedte verder te ontwikkelen. Het betreft een afwisselende baan, waar je ertoe doet en waarin jouw expertise en organisatorische kwaliteiten daadwerkelijk het verschil maken. Het betreft een fulltime functie.

Solidus
Wij zijn Solidus. Betrokken bij onze omgeving sinds 1870. Met trots op onze historie, maken wij circulaire verpakkingen en duurzame kartonoplossingen voor klanten over de hele wereld. Vroeger al uit stro, nu uit gerecycled papier. Hier krijg je de mogelijkheden. Om te leren, te ontwikkelen, om het verschil te maken. Dit doen we met 1500 collega’s door heel Europa. Met hart voor techniek en gedreven door vooruitgang. Samen dragen we bij aan minder verspilling en een schonere wereld. Een internationale speler en tóch altijd dichtbij. Vol innovatie, vol nieuwe ideeën, vol kansen voor iedereen. Dus wat jouw talent of ambitie ook is. Groei zoals jij dat wilt. Bij Solidus maken we het samen! Kom ook werken bij het bedrijf dat voelt als thuis. Groei jij met ons mee? Let’s grow together!

Benieuwd naar meer Solidus? Bekijk onze nieuwe website en bedrijfsvideo op: https://solidus.com/.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en wil je jouw bijdrage leveren aan het succes van Solidus? Dan komen wij graag met je in contact. Direct solliciteren of vragen? Stuur een WhatsApp bericht of bel naar onze Recruiter Klaas Laanstra, zijn mobiele nummer: +31 (0)6 13 500 717. Het sturen van een sollicitatiebrief en cv kan ook. Mail deze onder vermelding van Medewerker Salarisadministratie naar careers@solidus.com. Of reageer via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.