ICT Manager

ICT Manager
Oude Pekela

Inspirerende, energieke en vooral daadkrachtige people manager.

Als ICT Manager is het jouw uitdaging om onze systemen de business optimaal te laten ondersteunen. Solidus Solutions is volop in beweging en heeft ambitieuze doelstellingen. Om de doelstellingen te realiseren is het ICT-landschap essentieel. Met jouw kennis, ervaring en persoonlijkheid creëer jij nieuwe kansen en maak je verdere ontwikkeling mogelijk. Met je medewerkers vereenvoudig, ontwikkel en bouw je ons ICT-landschap verder uit. Aan jou de uitdagende taak deze transitie te begeleiden.

Wat ga je doen
 • Samen met de business scherp je een goed doordachte ICT-Strategie aan en deze voer je met je team uit, waarbij jullie een roadmap aan verbeterprojecten en een solide ICT-infrastructuur neer zetten.
 • Je zorgt voor de juiste richting en kaders voor je team en ondersteunt je medewerkers de vertaalslag te maken tussen enerzijds de dagelijkse werkzaamheden en anderzijds de juiste keuze te maken in de ontwikkeling van de afdeling en het uitvoeren van de juiste projecten.
 • Je zorgt ervoor dat het IT-Landschap goed onderhouden wordt en vooral de doorontwikkeling op lange(re) termijn heeft jouw aandacht.
 • Tevens voert je afdeling migratie-plannen uit en bouwen jullie mee aan state of the art managementinformatie en CRM-oplossingen.
 • Bij productieautomatisering (MES) projecten is jouw afdeling ook betrokken.
 • Qua infrastructuur zijn er projecten gaande of zullen gestart worden op gebied van netwerk, werkplek, connectiviteit, security en integratie.
 • Je bent alert op trends en ontwikkelingen in de markt naar de organisatie en je vertaalt deze in je afdelingsplannen.
 • Je bent sparringpartner voor de stakeholders uit de business, bepaalt samen met de Governance Board de prioriteiten en draagt bij aan verdere integratie van de business.

Onze verwachtingen
 • Als manager ICT heb je een frisse visie op toekomstige ICT-ontwikkelingen en het ICT-landschap en sta je met je voeten in de klei om het bedrijf mee te laten bewegen richting de toekomst.
 • Als manager vind je het leuk om je mensen te coachen, beschik je over goede communicatieve vaardigheden, een scherp oog voor prioriteiten en een can-do mentaliteit.
 • Je beschikt over een afgeronde hbo(+) opleiding en bent in staat een strategische visie te ontwikkelen en uit te rollen.
 • Heb je minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol binnen bij voorkeur de maakindustrie.
 • Je bent resultaatgericht, proactief, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hebt kennis en ervaring met verschillende projectmanagementtechnieken.
 • Je kan goed de verbinding leggen en weet met je energieke en enthousiaste persoonlijkheid mensen mee te krijgen.
 • Tenslotte treedt je op met overtuigingskracht, doorzettingsvermogen lef en daadkracht en weet je op constructieve wijze tegengas te geven en bij te sturen waar dat nodig is.

Ons aanbod
Als ICT Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie binnen een dynamische en ambitieuze internationale organisatie die voortdurend in beweging is. Jij krijgt alle ruimte om het ICT-Landschap naar een hoger niveau te brengen. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, carrièreperspectieven en mogelijkheden om je afdeling verder te ontwikkelen. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS
Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 500 miljoen euro, meer dan 1500 collega’s en diverse productielocaties in verschillende Europese landen, zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Het huidige IT-team bestaat uit 25 fte, waarvan 16 voornamelijk in Noord Nederland op onze locatie in Oude Pekela, 5 in Spanje / Portugal, 2 in Duitsland en 2 in de UK. Het team is verdeeld over applicatie beheer, systeembeheer, procesautomatisering en projectmanagement. Het IT-landschap omvat o.a. SAP S/4 HANA, Navision, TIPS, Salesforce, Power BI, Microsoft en behoorlijk wat maatwerk oplossingen. Verder wordt er momenteel samengewerkt met externe leveranciers voor bijvoorbeeld een netwerkmigratie (SDWAN), Business Intelligence, CRM en een werkplek implementatie. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de CFO.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en wil je jouw bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Dan komen wij graag met je in contact. Direct solliciteren of vragen? Stuur een WhatsApp bericht of bel naar onze recruiter Klaas Laanstra, zijn mobiele nummer: 06 13 500 717. Het sturen van een sollicitatiebrief en cv kan ook. Mail deze onder vermelding van ICT Manager naar careers@solidus-solutions.com.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.