Senior Buyer Logistics & Administration

Senior Buyer Logistics & Administration
Hoogkerk

Gedreven en proactieve inkoper, is hard op de inhoud en zacht op de relatie.

Als Senior Category Buyer werk je in een klein en gefocust inkoopteam dat bestaat uit 7 professionals. Het totale inkoopvolume van ruim 300 miljoen Euro per jaar is onderverdeeld in verschillende inkoop categorieën. Jij beheert binnen de Solidus Solutions groep de uitgaven in de categorieën logistiek en administratie wat een waarde van ruim 50 miljoen euro per jaar vertegenwoordigt.

Een stevige uitdaging, want met 18 productie locaties in heel Europa staan we, samen met onze logistieke dienstverleners, voor enorme uitdagingen. Iedere dag vinden enorme hoeveelheden eindproduct de weg naar onze klanten in de hele wereld. Een belangrijk proces waar jij, vanuit de afdeling inkoop de centrale regie voert en internationaal gaat samenwerken met alle relevante stakeholders.

Wat ga je doen
 • Je bent en voelt je eigenaar van alle inkoopactiviteiten binnen de aan jou toegewezen categorieën: logistiek & administratie.
 • Je definieert, implementeert en verbetert continu de inkoop strategieën voor deze categorieën.
 • Je werkt intensief samen met de business en relevante internationale belanghebbenden om het inkoopproces zo efficiënt mogelijk in te richten.
 • Je analyseert de interne inkoopbehoefte, volgt ontwikkelingen en trends in de markt en gaat waar nodige strategische samenwerkingen aan met leveranciers.
 • Op logistiek gebied werk je nauw samen met de Supply Chain afdeling om een zo optimale mogelijke mix van vervoerders en magazijnen te in te richten.
 • Op administratief gebied ondersteun je alle locaties om de gezamenlijke inkoopbehoefte te consolideren en in de markt te zetten. Dit is een zeer gevarieerd pakket wat gaat van de inhuur van uitzendkrachten, het contracteren van hotels & reisbureau, IT goederen & diensten, consultants tot de lease- en bedrijfsauto’s.
 • Je bouwt aan je internationale netwerken, zowel binnen de organisatie als met de internationale leveranciers en volg je de ontwikkelingen in je category en in de markt.
 • Je garandeert de beste TCO-kosten voor de categorieën en zorg je in het geval van nieuwe acquisities voor een naadloze integratie van overgenomen bedrijven in deze categorieën.

Onze verwachtingen
 • Als Senior Categorie Buyer heb je de drive en kwaliteit om samen met ons een “World Class” inkooporganisatie neer te zetten in onze snelgroeiende organisatie.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om de business te leren kennen en de ontwikkelingen in de markt voor massief kartonnen verpakkingen te doorgronden.
 • Om vandaar uit inkoop oplossingen te bedenken die de business ook op langere termijn echt verder helpen.
 • Je voelt je als een vis in het water in een (internationale) productie omgeving, maakt makkelijk contact met alle stakeholders en krijgt energie van onderhandelingen en netwerken.
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische- of commerciële richting, bij voorkeur aangevuld met gerichte inkooptrainingen zoals NEVI.
 • Je hebt een stevig trackrecord opgebouwd op het gebied van category en projectmanagement in een professionele internationale inkooporganisatie (minimaal 5 jaar ervaring).
 • Je hebt kennis van de hedendaagse logistieke uitdagingen voor zowel weg- als zeevervoer, opslag en consolidatie zendingen.
 • Je bent goed in het bouwen van interne relaties voor administratieve inkoop, zoals uitzendkrachten, lease auto’s, reizen, telefonie, kantoorbenodigdheden, etc.
 • Je bent leergierig, pragmatisch, oplossingsgericht en een teamspeler.
 • Je bent een uitstekende onderhandelaar met een goed gevoel voor humor en je spreekt vloeiend Engels, Nederlands en bij voorkeur Duits en/ of Spaans.

Ons aanbod
Als Senior Category Buyer zet jij straks de lijnen uit voor de inkoop categorieën Logistiek en Administratie. Een uitdagende en afwisselende functie in een snelgroeiende internationale en inspirerende productieomgeving. Als professional bieden we je graag de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen op je vakgebied en mee te denken over verdere professionalisering van het inkoopproces. Uiteraard hoort daar een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket bij met een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. 25 vakantiedagen, een prima pensioenregeling, studiefaciliteiten, deelname aan collectieve verzekeringen, kostenvergoedingen etc.).

SOLIDUS SOLUTIONS
Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 500 miljoen euro, meer dan 1200 collega’s en 18 productielocaties in verschillende Europese landen, zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Onze Centrale Inkoop afdeling speelt een belangrijke rol in de ambitieuze plannen van Solidus Solutions. Vanuit Hoogkerk wordt centraal ingekocht voor al onze productie locaties in de Benelux, UK en Spanje en Portugal.

Benieuwd naar meer SOLIDUS? Kijk op solidus-solutions.com/nl en bekijk onze video op solidus-solutions.com/nl/corporate-video.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en wil je jouw bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Dan komen wij graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Senior Buyer naar careers@solidus-solutions.com of bel/ mail voor meer informatie naar onze Recruiter Klaas Laanstra. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06-13500717 en via de mail op klaas.laanstra@solidus-solutions.com.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.