Junior Business Analist

Junior Business Analist
Oude Pekela

Proactieve analyticus met sterk ontwikkelde data skills en houdt van overzicht.

Dynamisch, afwisselend en controle. Dat zijn wel de belangrijkste elementen van deze interessante functie binnen het financiële hart van de Solidus organisatie. Jij voert de regie als het gaat om datastromen, data-integriteit en data-interpretatie. Met jouw data en analyse skills zorg jij ervoor dat jouw collega’s op elk moment over de juiste data beschikken om de juiste keuzes te maken.

Wat ga je doen
 • Als Business Analist binnen de business unit Benelux heb je een belangrijke functie en ben je verantwoordelijk voor de juiste registratie en analyse van de financiële activiteiten. Hierbij werk je nauw samen met andere afdelingen binnen Operations, Sales, Supply Chain en Finance.
 • Je verzamelt de data uit de verschillende systemen, schoont de data op en vertaalt de data in o.a. stuurinformatie voor het management en de operatie.
 • Je verrijkt de data waar nodig en optimaliseert de verschillende datastromen.
 • Je ontwikkelt en onderhoud de rapportages en Power BI dashboard.
 • Je analyseert de data om trends te ontdekken en om antwoorden te vinden op specifieke vragenstukken.
 • Je onderzoekt de verschillen processen en doet voorstellen om deze verder te stroomlijnen.
 • Je verzorgt de periodieke rapportages, voorzien van je analyses voor de verschillende stakeholders. Hierbij werk je nauw samen met o.a. MT Benelux, lokale MT’s en de verschillende afdelingen binnen de BU Benelux en Solidus Group.
 • Vanuit je rol word je in voorkomende gevallen ook ingezet in verschillende projectteams.

Onze verwachtingen
 • Je hebt een relevante hbo-opleiding (Bedrijfskunde, BE, BA of soortgelijk) afgerond of je hebt hem bijna afgerond.
 • Belangrijker is je affiniteit met data en je visie op welke rol data speelt bij hedendaagse bedrijfsvoering.
 • Wel heb je al de nodige kennis en ervaring met Power BI en kan je goochelen met Excel.
 • Daarnaast heb je vooral een prettige en pragmatische persoonlijkheid en ben je een uitstekende sparringpartner als het gaat om financieel-economische vraagstukken.
 • Je bent tenslotte nieuwsgierig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod
Als Business Analist bieden we jou een uitdagende “financiële” functie in een inspirerende internationale omgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en betrokken collega’s. In ruil daarvoor bieden we een goed arbeidsvoorwaardenpakket, dat bestaat uit een goed startsalaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden; zoals 25 vakantiedagen, een goede pensioenregeling, opleidingsfaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en een prima reiskostenvergoeding. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken. Dus denken wij jou ook goede carrièreperspectieven en ontwikkelmogelijkheden te kunnen bieden.

SOLIDUS SOLUTIONS
Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 500 miljoen euro, meer dan 1500 collega’s en 18 productielocaties in verschillende Europese landen, zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.
Benieuwd naar meer SOLIDUS? Bekijk onze website en bedrijfsvideo.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en wil je jouw bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Dan komen wij graag met je in contact.

Direct solliciteren? Stuur een WhatsApp bericht of bel naar onze recruiter Klaas Laanstra zijn mobiele nummer: 06 13 50 717. Het sturen van een sollicitatiebrief en cv kan ook. Mail deze onder vermelding van business analist naar careers@solidus-solutions.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.