Senior Inkoper Investeringsgoederen (Capex) en Facilitair

Senior Inkoper Investeringsgoederen (Capex) en Facilitair
Hoogkerk

In de rol van Senior Inkoper Investeringsgoederen (Capex) en facilitaire zaken werk je vanuit de inkooporganisatie mee aan de grote investeringsprojecten die binnen SOLIDUS SOLUTIONS op stapel staan. Jij inventariseert de lange termijn inkoopbehoefte aan projecten en stelt de inkoopstrategie voor je eigen portefeuille op, waarbij je nauw samenwerkt met onze afdelingen Engineering, Maintenance, R&D en Legal. Behalve je inkoop verantwoordelijkheid voor Capex investeringen ben je ook eigenaar van een deel van het facilitaire inkooppakket. Echt een functie waarin je bezig bent met strategische inkoop en waarin we je alle ruimte krijgt om het verschil te maken! Iets voor jou? Lees dan snel verder.

Over de functie; wat ga je doen?
Als senior inkoper geven we jou graag de verantwoordelijkheid voor deze belangrijke inkoopportefeuille en ben je verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken inkoopdoelstellingen (KPI’s). Een uitgebreide en nog niet uitgekristalliseerde rol, waarin je meedenkt over de routekaart voor inkoop van investeringsgoederen en de ruimte krijgt om je plannen vervolgens uit te rollen in onze internationale organisatie. Het is jouw verantwoordelijkheid om vanuit het investeringsprogramma van de Groep (+5 jaar) de inkoopstrategie vorm te geven en voor de organisatie te implementeren. Een uitdagende rol als je bedenkt dat we in korte tijd zo snel zijn gegroeid.

Als specialist ben je de sparringpartner van het management en werk je nauw samen met de afdelingen Engineering, Maintenance, R&D en Legal. Jij zit aan tafel en maakt vanuit de onderhoudsstrategieën de vertaalslag naar de inkoopbehoefte waarbij je rekening houdt met de marktontwikkelingen. Bijvoorbeeld als het gaat over het kopen, uitbesteden of leasen van installaties en productieapparatuur. Maar ook het standaardiseren van de inkoopprocessen, het uitvoeren van tenders, het ontwikkelen van prijsmodellen en het uitwerken van inkoopafspraken is jouw domein. Jij zorgt voor het maken van afspraken om leveringen in lijn met de Solidus inkoopstrategie te garanderen.

Het profiel waar wij aan denken als we het over jou hebben? Jij bent in staat om voortdurend op verschillende borden te schaken. En weet als geen ander dat inkoop altijd een op een gekoppeld is aan goed stakeholdermanagement. Je bent in staat om een netwerk met strategische leveranciers op te bouwen en partnerships te creëren voor de levering van innovatieve en duurzame inkoop oplossingen die waarde toevoegen voor de organisatie. Daarbij heb je natuurlijk een neus voor kostenbesparingen, bedenk je creatieve inkoopoplossingen en vind je het leuk om actief bij te dragen aan de verdere professionalisering van onze inkoop organisatie.

De functie-eisen
Als senior inkoper:
  • Heb je een afgeronde (technische) hbo-opleiding aangevuld met specifieke kennis van het inkoop vak (bijvoorbeeld NEVI).
  • Heb je bij voorkeur ervaring in een technische- of een productieomgeving en ben je bekend met inkoop voor investeringsprojecten (CAPEX buying).
  • Ben je vooral een prettige en pragmatische persoonlijkheid en fijne sparringpartner en voel je jezelf thuis in een internationale werkomgeving.
  • Ben je een goede onderhandelaar, initiatief rijk, organisatiesensitief, heb je oog voor de korte en de lange termijn en kom je met een gestructureerde werkaanpak tot aantoonbare resultaten.
  • Heb je ervaring, of ambitie, om met het SAP/Ariba als inkoopsysteem te werken.
  • Tenslotte ben je nieuwsgierig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod
Als Senior Inkoper bij SOLIDUS SOLUTIONS geven we jou graag de ruimte om de strategische inkoop van Capex investeringsgoederen en facilitaire zaken naar een hoger niveau te brengen en te werken aan uitdagende doelstellingen. Uiteraard doe je dat samen met ons enthousiaste inkoop team die jou graag op weg helpen! Wij bieden een arbeidsovereenkomst tegen een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze organisatie kenmerkt zich door een no-nonsense cultuur, groeit snel en biedt volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Meer weten? We vertellen je graag in een persoonlijk gesprek alle details van deze uitdagende functie!

SOLIDUS SOLUTIONS
Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame, innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers en meer dan 20 vestigingen in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten.

Interesse?
Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Senior Inkoper, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 18 januari 2022.

Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze website www.solidus-solutions.com of bekijk onze nieuwe bedrijfsfilm: https://solidus-solutions.com/nl/corporate-video.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.