Senior Category Buyer Facilities & Logistics

Onze Centrale Inkoop afdeling speelt een belangrijke rol in de ambitieuze plannen van Solidus Solutions. Vanuit Hoogkerk wordt centraal ingekocht voor al onze productielocaties in de Benelux, UK en Spanje en Portugal.

Het Centrale Inkoop team is op zoek naar een:

Senior Category Buyer Facilities & Logistics
Standplaats: Hoogkerk

Als Senior Category Buyer werk je in een klein en gefocust inkoopteam dat bestaat uit 7 professionals. Het totale inkoopvolume van ruim 300 miljoen Euro per jaar is onderverdeeld in verschillende inkoop categorieën. Jij beheert binnen de Solidus Solutions groep de uitgaven in de categorieën logistiek en facilitair wat een waarde van ruim 50 miljoen euro per jaar vertegenwoordigd.

Een interessante functie waarin je intensief samen werkt met de business en relevante internationale belanghebbenden om het inkoopproces van deze categorieën zo efficiënt mogelijk in te richten. Je analyseert de interne inkoopbehoefte, volgt ontwikkelingen en trends in de markt en gaat waar nodige strategische samenwerkingen aan met leveranciers.

Een stevige uitdaging, want met 19 productielocaties in heel Europa staan we, samen met onze logistieke dienstverleners, voor enorme uitdagingen. Iedere dag vinden enorme hoeveelheden eindproduct de weg naar onze klanten in de hele wereld. Een belangrijk proces waar jij, vanuit de afdeling inkoop de centrale regie voert en internationaal gaat samenwerken met alle relevante stakeholders.

Op facilitair gebied ondersteun je alle locaties voor hun dagdagelijkse benodigdheden variërend van de koffieautomaten, bedrijfskleding, inhuur van uitzendkrachten tot het interne transport en de bedrijfsauto’s.

Als Senior Category Buyer Facilities & Logistics
  • Ben je en voel jij je eigenaar van alle inkoopactiviteiten binnen de aan jou toegewezen categorieën.
  • Definieer, implementeer en verbeter je continu inkoop strategieën voor deze activiteiten.
  • Bouw je aan internationale netwerken, zowel binnen de organisatie als met de internationale leveranciers en volg je de ontwikkelingen in je category en in de markt.
  • Garandeer je de beste TCO-kosten voor de categorieën en zorg je in het geval van nieuwe acquisities voor een naadloze integratie van overgenomen bedrijven in deze categorieën.

Onze verwachtingen
Als Senior Categorie Buyer heb je de drive en kwaliteit om samen met ons een “World Class” inkooporganisatie neer te zetten in onze snel groeiende organisatie. Je bent gemotiveerd om de business te leren kennen en de ontwikkelingen in de markt voor massief kartonnen verpakkingen te doorgronden. Om vandaar uit inkoop oplossingen te bedenken die de business ook op langere termijn echt verder helpen. Je voelt je als een vis in het water in een (internationale) productie omgeving, maakt makkelijk contact met alle stakeholders en krijgt energie van onderhandelingen en netwerken.

Jouw profiel
  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische- of commerciële richting, bij voorkeur aangevuld met gerichte inkooptrainingen zoals NEVI.
  • Je hebt een stevig trackrecord opgebouwd op het gebied van category management in een professionele internationale inkooporganisatie (minimaal 5 jaar ervaring).
  • Je bent leergierig, pragmatisch, oplossingsgericht en een teamplayer.
  • Je bent een uitstekende onderhandelaar met een goed gevoel voor humor en je spreekt vloeiend Engels, Nederlands en bij voorkeur Spaans.

Ons aanbod
Als Senior Category Buyer zet jij straks de lijnen uit voor de inkoop categorieën Logistiek en Facilitair. Een uitdagende en afwisselende functie in een snelgroeiende internationale en inspirerende productieomgeving. Als professional bieden we je graag de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen op je vakgebied en mee te denken over verdere professionalisering van het inkoopproces. Uiteraard hoort daar een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket bij met een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. 25 vakantiedagen, een prima pensioenregeling, studiefaciliteiten, deelname aan collectieve verzekeringen, kostenvergoedingen etc.)

Over Solidus Solutions
Werken bij Solidus Solutions betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers en 19 productielocaties in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Wil je solliciteren?
Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Senior Category Buyer naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter, tel. 06-28969900). De sluitingsdatum van deze vacature is 12 april 2021.
Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant, Corporate Recruiter via email (mark.kwant@solidus-solutions.com) of via telefoonnummer 06 28969900. Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze website www.solidus-solutions.com.

Commerciële acquisitie wordt niet op prijs gesteld