Directie-Bestuurssecretaris

Voel jij je maatschappelijk betrokken bij de ontwikkelingen die in Noord-Nederland gaande zijn? Krijg je energie van het ondersteunen van bestuur en directie en het verbeteren van processen bij een organisatie in ontwikkeling? Stel je dan aan ons voor!

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is op zoek naar een ervaren

Directie-Bestuurssecretaris
(36-40 uur per week)

SNN is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies. Wij stimuleren, faciliteren en verbinden de provinciale ambities gericht op de ontwikkeling van Noord-Nederland. Wij voeren verschillende subsidieprogramma’s en regelingen uit.

Met ruim 180 collega’s zetten we ons dagelijks in om Noord-Nederland nóg mooier en sterker te maken. Als proactieve dienstverlener staan we dicht bij onze bestuurders, opdrachtgevers, klanten en samenwerkingspartners.

Wat ga je doen?

Als directie-bestuurssecretaris sta je midden in het besluitvormingsproces van de organisatie en het bestuur. Door jouw coördinerende, verbindende en adviserende rol richting directeur, managers en organisatie, verloopt het besluitvormingsproces soepel. Dit proces verloopt helder, tijdig en efficiënt. Jij zorgt er voor dat dit proces goed is ingericht en daar waar nodig geoptimaliseerd wordt. Ook ben je als directie-bestuurssecretaris lid van het managementteam (MT).

Binnen jouw functie ben je verantwoordelijk voor een goede organisatorische en inhoudelijke voorbereiding van bestuursvergaderingen. Ook verzorg je de opvolging, monitoring en evaluatie van de genomen besluiten en gemaakte afspraken. De voorstellen uit de bestuursvergaderingen toets je onder andere op haalbaarheid en de geldende procedures.

Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming en opvolging van strategische, bestuurlijke en organisatorische processen. Je helpt bij de ontwikkeling, het opstellen en de monitoring van beleidsdocumenten in de besturingscyclus (onder andere het strategisch plan, het jaarplan en de bestuurlijke kwartaalrapportages).

Voor het MT coördineer en regisseer je onderdelen in de beleidsjaarcyclus (inclusief p&c cyclus) zoals de langetermijnagenda van het MT. Hierbij signaleer je ontwikkelingen en trends. Je werkt aan de vertaling van de output van het bestuur en MT in de agenda en zorgt dat deze vertaald wordt in de p&c cyclus.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een wo-diploma of aantoonbaar werk- en denkniveau
  • Je hebt 3-5 jaar ervaring als directiesecretaris of bestuurssecretaris in een complexe en veranderende organisatie
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid met managementkwaliteiten en een coachende stijl
  • Je hebt plezier in het werken binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is
  • Je bent sterk analytisch/procesintelligent. Je kunt processen optimaliseren en/of inrichten
  • Je kunt goed organiseren, waarbij je snel schakelt en organisatiesensitief bent
  • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en zorgvuldig. Je hebt kennis van en inzicht in bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen.
  • Je hebt goed ontwikkelde mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden

Wat bieden we jou?

We bieden een contract van een jaar met de mogelijkheid tot een vast contract. De functie is ingeschaald in schaal 12 cao-provincies 2022-2023 (min. € 4.466,67 – max. € 6.323,27) voor een fulltime contract. Naast je salaris en individueel keuzebudget van 22% biedt het SNN volop ontwikkelmogelijkheden. Zo beschikt iedere medewerker over een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.

Interesse?

Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur je motivatie en cv uiterlijk 15 mei 2023 naar Sanne Dallinga, adviseur Mens & Organisatie .

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 1 juni (eerste gesprek) en 13 juni (tweede gesprek). Een (digitale) talententest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. We vragen je alvast rekening te houden met deze data.

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Marjan Dol, directeur SNN, op 06-31761512. Meer informatie over het SNN vind je op www.snn.nl/over-snn. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je bellen met Sanne Dallinga, adviseur Mens & Organisatie, op 06-25308210.

Goed om te weten:
• Medewerkers van het SNN en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn interne kandidaat voor deze functie. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.
• Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Als je geen VOG kunt aanleveren, kunnen we je helaas niet aannemen.