Manager Kindcentrum

Ben jij een (beginnend) leidinggevende en gaat de ontwikkeling van (jonge) kinderen jou aan het hart? Wil jij met een team leuke collega’s de organisatie naar een volgend niveau brengen? Dan zoeken wij jou! Voor SKSG zoeken we een Manager Kindcentrum.

Manager Kindcentrum

Stevig | Maatschappelijk betrokken | Vernieuwend

Wat ga je doen?

In de functie van Manager Kindcentrum ben je integraal verantwoordelijk voor de kinderdagopvang- en buitenschoolse opvanglocaties binnen een van de wijken of regio’s in en om de stad Groningen of het Westerkwartier. Je geeft sturing aan teams van (senior) pedagogisch medewerkers op de locaties, gemiddeld tussen 40 en 60 medewerkers. Samen zorg je dat de organisatiedoelen worden behaald (resultaatverantwoordelijk), dat de dienstverlening optimaal is en dat je als onmisbare partner bekend staat in de netwerken in de regio. Daarbij zorg je dat je signalen uit de markt oppikt en omzet naar optimale dienstverlening. Je wordt ondersteund vanuit het servicecentrum met onder andere roostering, kindplanning, pedagogisch beleid, coaching en bedrijfsvoering zaken. Je maakt deel uit van een groeiend team van 17 managers en valt direct onder een van de twee managers kinderopvang.

SKSG bevindt zich momenteel in een bijzondere fase. Onder de naam SKSG Expeditie zet de organisatie naast groei nadrukkelijk in op versterking en verdere professionalisering waarbij meer tijd en aandacht is voor medewerkers en daarmee ook voor de kinderen. Een concreet resultaat van de Expeditie is de uitbreiding van het team van managers Kindcentrum met vier nieuwe collega’s. Hierbij ontstaat mogelijk ook ruimte voor een of twee collega’s die nog geen of weinig leidinggevende ervaring hebben en dat graag willen opdoen in de komende jaren.

Meer weten over de veranderingen? Zie: Expeditie SKSG | Versterken van onze kracht - YouTube .

Wie ben jij?

Jij bent een professional die enerzijds het beste uit de teams weet te halen en anderzijds actief inspeelt op de ontwikkelingen die intern en extern plaatsvinden. Je hebt lef, flair en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Je bent analytisch sterk en kan gemakkelijk schakelen in het communiceren met diverse stakeholders en ook in de verschillende onderwerpen waaraan je werkt. Verder heb je:

  • een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
  • managementervaring of de ambitie om binnen 2 jaar een ervaren manager te worden. Daarbij vragen we dat je over de juiste competenties beschikt.
  • een pedagogische achtergrond, ervaring in het onderwijs of in de zorg- en welzijnssector, of managementervaring in andere branches.
  • kennis van het netwerk waarin de kinderopvang opereert is een pre.

Wat biedt SKSG?

SKSG biedt een uitdagende en veelzijdige managementfunctie. Een functie waarbij je echt het verschil kunt maken voor kinderen in de wijken en voor medewerkers op de locaties. Je komt terecht in een warme en betrokken organisatie die ruimte en vrijheid geeft om te ontwikkelen, te ondernemen en je vraagt mee te denken over de toekomst. Het managementteam waar je deel van uitmaakt heeft een diversiteit aan achtergronden.

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week en is ingeschaald in schaal 11 van de CAO Kinderopvang met een maximum bruto maandsalaris van € 4.988. Daarnaast zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden, tegemoetkoming in reiskosten, een eindejaarsuitkering en vitaliteitsvoordelen. Je werkt op verschillende locaties binnen je regio en bent ook regelmatig in de avonduren beschikbaar voor vergaderingen met collega’s op de locatie en met oudercommissies.

Interesse?

Stuur zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief via de website van TIB & Partners. Voor meer informatie kan je bellen of mailen met Wouter Aukes (06-31691807 en ) of Huib Jacobs (06-50642886 en ). TIB & Partners is verantwoordelijk voor de werving en selectie van kandidaten voor de functie van Manager Kindcentrum. Een ontwikkelassessment en het overleggen van een geldig VOG maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De planning van de procedure is te vinden op de website van TIB & Partners: https://vacature.tibpartners.nl/vacatures/vacature_manager_kindcentrum_4813046_11.html

Wie is SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen)?
SKSG is met zo’n 100 locaties in de stad Groningen en het Westerkwartier de grootste kinderopvang van Noord-Nederland. Onze locaties hebben stuk voor stuk een eigen identiteit, maar we hebben allemaal dezelfde droom: gelijke kansen voor álle kinderen.

Voor ca. 7.000 kinderen van 0 t/m 12 jaar oud wordt kinderdagopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en gastouderopvang geboden. Ruim 1.000 pedagogische professionals (inclusief gastouders) zetten zich dagelijks in om deze kinderen zichzelf te laten zijn.

Zie ook de website van SKSG voor meer informatie: www.sksg.nl.

Solliciteren