Manager Kindcentrum

Ben jij een ervaren leidinggevende en gaat de ontwikkeling van (jonge) kinderen jou aan het hart? Wil jij met een team leuke collega’s de organisatie naar een volgend niveau brengen? Dan zoeken wij jou! Voor SKSG zoeken we een:

Manager Kindcentrum

Stevig | Maatschappelijk betrokken | Vernieuwend

Wat ga je doen?

In de functie van Manager Kindcentrum ben je integraal verantwoordelijk voor de kinderdagopvang- en buitenschoolse opvanglocaties binnen een van de wijken of regio’s in en om de stad Groningen of het Westerkwartier. Je geeft sturing aan teams van (senior) pedagogisch medewerkers op de locaties, gemiddeld tussen 40 en 60 medewerkers. Samen zorg je dat de organisatiedoelen worden behaald (resultaatverantwoordelijk), dat de dienstverlening optimaal is en dat je als onmisbare partner bekend staat in de netwerken in de regio. Daarbij zorg je dat je signalen uit de markt oppikt en omzet naar optimale dienstverlening. Je wordt ondersteund vanuit het servicecentrum met onder andere roostering, kindplanning, pedagogisch beleid, coaching en bedrijfsvoering zaken. Je maakt deel uit van een recent uitgebreid team van 17 managers en valt direct onder een van de twee managers kinderopvang.

In de vacante positie ben je verantwoordelijk voor 4 kinderdagopvang- en buitenschoolse opvanglocaties in de wijken Corpus den Hoorn en De Wijert waar je ca. 40 pedagogisch medewerkers aanstuurt. De teams hebben behoefte aan stabiliteit, inspiratie en verbondenheid van hun nieuwe manager. De wijken zijn een afspiegeling van onze maatschappij en daarmee gevarieerd te noemen. Vanuit de locaties wordt intensief samengewerkt met onderwijspartners en met bijvoorbeeld het wijkteam. Allemaal hebben ze hetzelfde voor ogen: het bieden van een omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

SKSG bevindt zich in een bijzondere fase. Onder de naam SKSG Expeditie zet de organisatie naast groei nadrukkelijk in op versterking en verdere professionalisering waarbij meer tijd en aandacht is voor medewerkers en daarmee ook voor de kinderen. Een concreet resultaat van de Expeditie is de uitbreiding van het team van managers Kindcentrum met vier nieuwe collega’s in de afgelopen maanden.

Meer weten over de veranderingen? Zie: Expeditie SKSG | Versterken van onze kracht op YouTube > https://www.youtube.com/watch?v=q1AGg-nedCU&feature=youtu.be.

Wie ben jij?

Jij bent een stevige en enthousiasmerende manager die teams weet te stimuleren en inspireren. Je verbindt op natuurlijke wijze ontwikkelingen die (intern en extern) plaatsvinden en schakelt gemakkelijk hiertussen. Je hebt lef, flair en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Je bent analytisch ontwikkeld en communiceert gemakkelijk met diverse stakeholders en over verschillende onderwerpen. Verder heb je:

  • een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
  • stevige managementervaring.
  • een pedagogische achtergrond, ervaring in het onderwijs of in de zorg- en welzijnssector, of managementervaring in andere branches.
  • kennis van het netwerk waarin de kinderopvang opereert is een pre.

Wat biedt SKSG?

SKSG biedt een uitdagende en veelzijdige managementfunctie. Een functie waarbij je echt het verschil kunt maken voor kinderen in de wijken én voor medewerkers op de locaties. Je komt terecht in een warme en betrokken organisatie die ruimte en vrijheid geeft om te ontwikkelen, te ondernemen en je vraagt mee te denken over de toekomst. Het managementteam waar je deel van uitmaakt heeft een diversiteit aan achtergronden, waarbij een aanzienlijk deel van de collega’s nog relatief kort in functie is als gevolg van de SKSG Expeditie. Ook dit team gaat zich in de komende jaren nog verder ontwikkelen. Daarvoor wordt nu het programma bepaald.

Het betreft een functie voor 32 uur per week en is ingeschaald in schaal 11 van de CAO Kinderopvang met een maximum bruto maandsalaris van € 5.241 (bij 36 uur). Dit wordt op 1 januari en 1 april 2024 verhoogd met 2%. Daarnaast zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden, tegemoetkoming in reiskosten, een eindejaarsuitkering en vitaliteitsvoordelen. Je werkt op verschillende locaties binnen je regio en bent ook regelmatig in de avonduren beschikbaar voor vergaderingen met collega’s op de locatie en met oudercommissies.

Interesse?

Stuur zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief via de sollicitatiepagina.

Voor meer informatie kan je bellen of mailen met Wouter Aukes (06-31691807 en ) of Huib Jacobs (06-50642886 en ). TIB & Partners is verantwoordelijk voor de werving en selectie van kandidaten voor de functie van Manager Kindcentrum. Een ontwikkelassessment en het overleggen van een geldig VOG maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De planning van de procedure is te vinden op de website van TIB & Partners: https://vacature.tibpartners.nl/vacatures/vacature_manager_kindcentrum_4835221_11.html

Wie is SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen)?

SKSG is met zo’n 100 locaties in de stad Groningen en het Westerkwartier de grootste kinderopvang van Noord-Nederland. Alle locaties hebben stuk voor stuk een eigen identiteit en hebben toch allemaal dezelfde droom: gelijke kansen voor álle kinderen.

Voor ca. 7.000 kinderen van 0 t/m 12 jaar oud wordt kinderdagopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en gastouderopvang geboden. Ruim 1.000 pedagogische professionals (inclusief gastouders) zetten zich dagelijks in om deze kinderen zichzelf te laten zijn.

Zie ook de website van SKSG voor meer informatie: .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren