Adviseur praktijkleren Zakelijke dienstverlening en veiligheid Drenthe

Geen dag is hetzelfde als Adviseur Praktijkleren! Wil jij je werk zelf in kunnen delen, een hoge mate van vrijheid ervaren en dé schakel zijn tussen onderwijs en leerbedrijf?

SBB houdt mbo’ers aan de slag! Juist nu, in tijden van crisis. We hebben daarom onlangs een actieplan gelanceerd. Zo zorgen we ervoor dat we leerbanen en stages behouden voor de 500.000 mbo’ers, werkenden en werkzoekenden. Want als wij nu niet zorgen dat deze mensen aan de slag blijven, leidt dat tot werkloosheid in de toekomst. In ons actieplan staat hoe wij stages en leerbanen behouden. In deze vacature lees je hoe jij hieraan kunt bijdragen! 
Lees alles over het actieplan.

Wat ga je doen?

Als adviseur praktijkleren bezoek je elke dag weer andere bedrijven. Deze bedrijven begeleiden mbo-studenten of denken erover om dat te gaan doen. Je gaat met ze in gesprek om te beoordelen of ze een goede en veilige leeromgeving bieden. Is een bedrijf eenmaal door jou erkend, dan heb je nog regelmatig contact. Ook werk je met online tools en biedt SBB deze erkende leerbedrijven een set aan online dienstverlening. Zo zorgt SBB, samen met jou, dat bedrijven in staat zijn om de beroepspraktijkvorming (stages en leerbanen) verder te verbeteren. Om vraag en aanbod van stages en leerbanen goed samen te brengen heb je ook contact met de scholen en met collega’s in je regio. Verder heb je een rol om scholen en bedrijven bij elkaar te brengen en is netwerken voor jou geen probleem. Daarnaast geven een aantal adviseurs praktijkleren workshops voor de praktijkopleiders die de studenten begeleiden in de beroepspraktijk. Je werkt vanuit huis, maar omdat je bedrijven, hoofdkantoren en scholen bezoekt ben je wel vaak onderweg. Kortom een dynamische baan. 

De sector waar je voor aan de slag gaat is Zakelijke dienstverlening en veiligheid. Deze sector behelst alle kantoorberoepen, van juridisch tot marketing. De sector beweegt zich door alle branches heen en kent daarbij een diversiteit aan opleidingen, scholen en leerbedrijven.

Wat breng jij mee?

Als adviseur praktijkleren heb je alle vrijheid om je werk in te richten zoals het jou uitkomt. Het is belangrijk dat je ondernemend en klantgericht bent en het leuk vindt om relaties op te bouwen en te onderhouden. Je hebt sterke advies- en communicatievaardigheden. Hiernaast zijn een aantal andere zaken van belang om succesvol te zijn als adviseur praktijkleren:

 • je beschikt minimaal over een afgeronde hbo opleiding.
 • je hebt affiniteit met of bent bereid je te verdiepen in de sector Zakelijke dienstverlening en veiligheid.
 • je kunt projectmatig werken en zoekt graag de samenwerking op met externe partijen. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en het benutten van kansen.
 • nauwkeurig en georganiseerd werken en een flexibele en ambitieuze werkhouding kenmerkt jou. 
 • je bent intrinsiek gemotiveerd een duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst van werkend Nederland; door jouw inzet kunnen duizenden mbo studenten een goede stageplaats vinden en op tijd afstuderen. 
 • je beschikt over een rijbewijs, eigen vervoer en een geschikte thuiswerkplek.
 • je bent woonachtig in de regioDrenthe (bij grote voorkeur Zuid-Drenthe).
 • je kunt solitair werken: deze functie voer je zelfstandig vanuit huis en in de buitendienst uit.

Wat bieden wij?

 • een salaris van minimaal €2.625,- en maximaal €3.972,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring
 • je krijgt 27 vakantiedagen en bij een fulltime dienstverband bouw je 112,5 uur (adv) per jaar op.
 • we bieden je een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld.
 • een tegemoetkoming in jouw premie ziektekostenverzekering van €27,50 netto per maand.  
 • aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, je kunt opleidingen en cursussen volgen via onze SBB Academie.
 • een zakelijke telefoon en een laptop of tablet.   
 • een dienstreisvergoeding.
 • een functie waarin je zelf verantwoordelijk bent voor jouw ontwikkeling, waar je een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in de uitvoering van je functie.  
 • een aanstelling voor de duur van het Actieplan, tot in ieder geval eind 2021. We zijn een organisatie in beweging waardoor er veel doorstroom is, hierdoor willen we na de inzet voor het Actieplan samen met je kijken naar de mogelijkheden die daarna ontstaan.   

Vragen?

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stel ze gerust aan Tamara Rood, Corporate Recruiter a.i., bereikbaar op 06 57 99 07 22 of. Heb je vragen over de inhoud van deze vacature, neem dan contact op met Johan Meijer, teamcoördinator Zakelijke dienstverlening en veiligheid, bereikbaar op 06 14 90 18 24. 

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan door het sturen van een korte en gerichte motivatie en je curriculum vitae via de sollicitatiebutton.

Solliciteren

Sluitingsdatum

Zolang wij op zoek zijn naar een nieuwe collega voor deze functie staat de vacature open. Wil je weten hoe ver we zijn in dit proces, bel dan gerust!   

Door de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus voeren we de selectiegesprekken niet op ons mooie kantoor in Zoetermeer maar digitaal via Teams. Je wordt hier uiteraard volledig over geïnformeerd wanneer we je uitnodigen voor een gesprek.  

Acquisitie door recruitmentbureaus: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons mee wilt zoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature, we vullen deze functie echter zelf in. Mochten we interesse hebben in hulp van buitenaf, zorgen wij ervoor dat we contact opnemen met de bureaus waar wij graag mee samenwerken.