Beleidsadviseur Openbare Ruimte

Heb jij een verfrissende blik op de openbare ruimte en wil jij dit inzetten voor onze gemeenten? Wil jij een positieve impact maken op duizenden levens? Ontwikkel en implementeer dan als één van onze beleidsadviseurs het beleid voor veiligere, duurzamere en aantrekkelijkere leefomgeving. Maak het verschil en solliciteer nu! Team Openbare Ruimte zoekt een:

Beleidsadviseur Openbare Ruimte

( 32-36 uur per week)

Het team Openbare Ruimte is onderdeel van de eenheid Fysieke Leefomgeving van de Samenwerkingsorganisatie (SWO). Voor zowel de gemeente Hoogeveen als voor de gemeente De Wolden leveren we maatwerk waarbij we toewerken naar een toekomstbestendige openbare ruimte. Je hebt een belangrijke stem in de ontwikkeling van de openbare ruimte. Het werken bij SWO is een prachtige kans om je werkveld te verbreden en ervaring op te doen bij zowel een stedelijke als een landelijke gemeente.

Wat ga je doen

In jouw rol van beleidsadviseur openbare ruimte ben jij voor de gemeente De Wolden en de gemeente Hoogeveen verantwoordelijk voor het beleid voor zowel de openbare ruimte als de inrichting van de fysieke leefomgeving. Als één van onze beleidsadviseurs heb je een unieke kans om een positieve impact te hebben op het dagelijks leven van duizenden mensen. Jij bent één van de experts die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en implementeren van beleid dat de openbare ruimte veiliger, duurzamer en aantrekkelijker maakt. Je werkt samen met verschillende stakeholders en geeft advies aan het bestuur om zo de leefbaarheid van de gemeenten te verbeteren. Met jouw kennis en ervaring draag je bij aan het creëren van een prettige en gezonde leefomgeving voor alle inwoners. Deze functie biedt veel afwisseling, waarbij geen werkdag er hetzelfde uitziet.

Onderstaand een aantal algemene taken en werkzaamheden die je kunt verwachten in deze functie:

 • Je bent ambassadeur van een duurzame, klimaatbestendige openbare ruimte naar onze inwoners, ondernemers, collega's en bestuurders;
 • Je stelt kaders op voor de ontwikkeling van de openbare ruimte en het maken van nieuw beleid. Dit doe je op basis van relevante maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij te denken valt aan multifunctioneel ruimtegebruik, duurzaamheid en biodiversiteit;
 • Je bent een verbinder tussen beleid, werkvoorbereiding, beheer en uitvoering. We vragen je hierin als pionier verbeteringen te initiëren en implementeren, waarbij je in staat bent om medewerkers te enthousiasmeren met als doel de bestaande processen te verbeteren;
 • Je levert input voor de P&C-cyclus.

Afhankelijk van de uiteindelijke verdeling met de huidige adviseurs focus je op één of meerdere thema's als:

 • Klimaatadaptatie
 • Biodiversiteit
 • Riolering en watertaken
 • Openbaar groen
 • Verhardingen
 • Spelen en speelplaatsen
 • Begraven en begraafplaatsen
 • Civiele kunstwerken
 • Openbare verlichting
 • Gladheidsbestrijding

Wat vragen wij?

Wij verwachten dat je:

 • intrinsiek gemotiveerd bent om de openbare ruimte te verbeteren;
 • HBO werk- en denkniveau hebt;
 • 3 tot 5 jaar ervaring hebt op het gebied van openbare ruimte en ervaring hebt met het opstellen van collegevoorstellen;
 • kennis en ervaring hebt van budgetbeheer, -bewaking en bijbehorende rapportages;
 • samenwerkt vanuit een betrokken, positieve en oplossingsgerichte houding en de verbinding legt tussen beleid, (werk)voorbereiding en uitvoering;
 • integraal werkt en denkt en in staat bent om verschillende belangen af te wegen;
 • kunt communiceren op allerlei niveaus;
 • politiek sensitief bent. Je kunt input van de wethouder(s) vertalen naar beleid en weet tijdig te informeren en af te stemmen;
 • denkt in kansen en mogelijkheden, maar ook vernieuwing komt brengen met gevoel voor de organisatie.

Jouw toekomstige collega’s

Het team Openbare Ruimte bestaat uit 5 enthousiaste en bevlogen professionals. We staan voor elkaar klaar en er is een goede werksfeer in het team. Een goede, open samenwerking met kwaliteit staat bij ons voorop. We vinden het belangrijk om elkaar op te zoeken, zowel fysiek als online.
De organisatie is in ontwikkeling en gaat integraler werken. Het is daarom belangrijk dat jij samen met de andere beleidsadviseurs deze werkwijze uitstraalt naar alle collega’s.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou in de functie van beleidsadviseur openbare ruimte de ruimte voor eigen initiatief en veel verantwoordelijkheid. De functie is ingedeeld in schaal 10 (afhankelijk van kennis en ervaring € 3.090,- tot €4.671,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil 1 april 2022).

We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,45% van je salaris. Het Individueel Keuze Budget is een breed te besteden budget waar je over beschikt naast je salaris en is opgebouwd uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage, bovenwettelijk verlof en een persoonlijk budget van €200,- per persoon (naar rato van je contractomvang). Je kunt zelf bepalen voor welk doel jij jouw budget inzet. Je kunt het budget uitruilen voor extra salaris, verlofuren, (niet verplichte) opleidingskosten, kosten woon-werkverkeer, vakbondscontributie, internetabonnement, parkeervergunning en de aankoop van een fiets voor woon-werkverkeer.

Omdat we de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk vinden, kun je als werknemer van de SWO gebruik maken van de trainingen die ons opleidingsinstituut S.K.I.K. (School voor Kennis, Inspiratie en Kunde) biedt en zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het team en de organisatie.

Bij ons is er altijd de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je werkdagen en zijn er mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt van ons een laptop en mobiele telefoon in bruikleen, ook worden de thuiswerkfaciliteiten met je geregeld.

Overige informatie

Wil je voorafgaand inhoudelijk meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Hendrik-Jaap via 06- 81 02 41 93 of via .

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Alijn Muijsers (Corporate Recruiter ai) via 06- 13433838 of via .
Zij wil jou graag geheel vrijblijvend tijdens een (digitaal) kopje koffie of een telefoongesprek meer vertellen over deze functie en je toekomstige collega’s. Vrijblijvend de sfeer proeven op de afdeling behoort tot ook de mogelijkheden.
Kijk voor meer informatie over SWO als werkgever op http://www.dewoldenhoogeveen.nl

Interesse?

Wil je solliciteren? Dan ontvangen wij graag een korte motivatie en jouw cv:

 • Vertel ons in jouw motivatie wat jou aanspreekt in deze functie en wat jou als (type) persoon zo geschikt maakt.
 • En in jouw cv zien wij graag taken en werkzaamheden terug die relevant zijn voor deze functie.

Jouw motivatie en cv kun je uploaden via deze site.

We hanteren geen einddatum voor deze vacature. Wanneer jij solliciteert ontvang je binnen 5 werkdagen een reactie. Zolang de vacature nog op staat, zijn we nog niet in overeenstemming geraakt met een kandidaat.

We zien je sollicitatie met veel belangstelling tegemoet!

Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt.

Solliciteren