Adviseur Grondzaken / Projectleider

Heb jij kennis van bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling, grondbeleid, grondprijzen, aan- en verkoop, etc? Ben je communicatief vaardig en kun je anderen mee krijgen? En wil jij ‘meebouwen’ aan de toekomst en ambities van twee gemeenten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken:

Adviseur Grondzaken / Projectleider

(32-36 uur per week)

Het team Grondzaken is onderdeel van de eenheid Fysieke Leefomgeving van de Samenwerkingsorganisatie (SWO). Voor zowel de gemeente Hoogeveen als voor de gemeente De Wolden leveren we maatwerk. Daarbij proberen we de komende tijd bepaalde werkzaamheden en processen te harmoniseren. Het werken bij SWO is een prachtige kans om je werkveld te verbreden en ervaring op te doen bij zowel een stedelijke als een landelijke gemeente.

Wat ga je doen?

In jouw rol van adviseur grondzaken ben jij voor de gemeente De Wolden en de gemeente Hoogeveen verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe woon- en werkgebieden en ben je projectleider van zowel uitbreiding- als inbreidingslocaties. Beide gemeentes kennen zowel actief als faciliterend grondbeleid. Indirect bouw jij mee aan de toekomst en ambities van De Wolden en Hoogeveen en probeer jij samen met ons het wonen en werken leuker en aantrekkelijker te maken. Je werkt onder andere mee aan de woningbouwopgave die beide gemeentes hebben voor de komende jaren. En je werkt samen met projectontwikkelaars, woningbouwcoöperaties, aannemers, inwoners, etc. Veel voorkomende taken en werkzaamheden zijn:

 • Realisatie van nieuwe woon- en werkgebieden (gebiedsontwikkeling);
 • Als projectleider zorgen voor de haalbaarheid van verschillende lopende en nieuwe projecten gebiedsontwikkeling;
 • Informatie verzamelen;
 • Samenbrengen van de verschillende interne en externe partijen;
 • Advisering bij aan- en verkoop van gronden;
 • Opstellen van (complexe) anterieure overeenkomsten;
 • Voorbereiden van bestuurlijke besluitvormingen;
 • Bijdrage leveren aan het opstellen van de nota grondbeleid;
 • Overige privaatrechtelijke werkzaamheden m.b.t. grondzaken.

Wat vragen wij?

Wij verwachten dat je staat voor jouw adviezen en anderen (bestuurders, collega’s, ontwikkelaars, grondeigenaren etc.). hierin mee weet te krijgen. Je bent een ondernemende adviseur en hebt:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met gebiedsontwikkeling;
 • Kennis van of ervaring met grondzaken zoals onder andere anterieure overeenkomsten, grondexploitatiewet en aan- en verkoop van onroerend goed;
 • Een brede kijk op ruimtelijke ontwikkeling en de samenhang met andere gemeentelijke taken en bent in staat om op de veelvuldige, toekomstige ontwikkelingen te anticiperen en te adviseren;
 • Een zelfstandig en pragmatische werkwijze en toont initiatief en verantwoordelijkheid.

Jouw toekomstige collega’s

Het team Grondzaken bestaat uit 8 enthousiaste en bevlogen specialisten die allen actief zijn op gebiedsontwikkeling en/of de beheersmatige kant van grondzaken en vastgoed. We staan voor elkaar klaar en er is een goede werksfeer in het team. Een goede, open samenwerking met kwaliteit staat bij ons voorop. We vinden het belangrijk om elkaar op te zoeken, zowel fysiek als online. Regelmatig plannen wij bijvoorbeeld een fysieke lunchafspraak om gezellig bij te praten.

Wat bieden wij

Wij bieden jou de ruimte voor eigen initiatief en veel verantwoordelijkheid. De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. bruto € 4.671,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil 1 april 2022).

We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,45% van je salaris. Het Individueel Keuze Budget is een breed te besteden budget waar je over beschikt naast je salaris en is opgebouwd uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage, bovenwettelijk verlof en een persoonlijk budget van €200,- per persoon (naar rato van je contractomvang). Je kunt zelf bepalen voor welk doel jij jouw budget inzet. Je kunt het budget uitruilen voor extra salaris, verlofuren, (niet verplichte) opleidingskosten, kosten woon-werkverkeer, vakbondscontributie, internetabonnement, parkeervergunning en de aankoop van een fiets voor woon-werkverkeer.

Omdat we de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk vinden, kun je als werknemer van de SWO gebruik maken van de trainingen die ons opleidingsinstituut S.K.I.K. (School voor Kennis, Inspiratie en Kunde) biedt en zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het team en de organisatie.

Bij ons is er altijd de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je werkdagen en zijn er mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt van ons een laptop en mobiele telefoon in bruikleen, ook worden de thuiswerkfaciliteiten met je geregeld.

Overige informatie

Wil je voorafgaand aan jouw sollicitatie meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Ankie Lindeboom (Adviseur Grondzaken) via 06 – 554 700 91 of via a.lindeboom@dewoldenhoogeveen.nl.

Ankie en haar collega’s vertellen jou graag, geheel vrijblijvend, meer tijdens een (digitaal) kopje koffie of een telefoongesprek over deze functie en het team. Wil je zelf de sfeer komen proeven voorafgaand aan je sollicitatie? Geef dit dan bij Ankie aan.

Informatie over de sollicitatieprocedure kun je krjgen van onze recruiter Alijn Muijsers-Lok via 06- 13 43 38 38 of via a.lok@dewoldenhoogeveen.nl.

Kijk voor meer informatie over SWO als werkgever op http://www.dewoldenhoogeveen.nl

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Dan ontvangen wij graag een korte motivatie en jouw cv:

 • Vertel ons in jouw motivatie wat jou aanspreekt in deze functie en wat jou als (type) persoon zo geschikt maakt.
 • En in jouw cv zien wij graag wat jouw taken en werkzaamheden waren bij jouw laatste werkgever(s).

Jouw motivatie en cv kun je uploaden via deze site.

We zien je sollicitatie met veel belangstelling tegemoet!

Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze inwoners.

Competenties

 • Stressbestendigheid
 • Zelfstandigheid
 • Onderhandelen
 • Besluitvaardigheid
 • Initiatief
Solliciteer nu