Stagiaire HRM

Wil jij het nieuwe jaar beginnen met een leuke stage waarin je de vrijheid krijgt om zelfstandig te werken en waarin je veel kunt leren? Lees dan snel onze vacature en solliciteer!

Stagiaire HRM

(voor gemiddeld 32-36 uur per week)

Ons team

Je komt in een enthousiast team te werken bestaande uit 18 gedreven medewerkers, van salarisadministratie en HR-adviseurs tot Coördinator Arbo en Bedrijfsmaatschappelijk werk. We zijn een gezellig team, maar weten ook als geen ander wat het is om keihard te werken. Ons team ondersteunt de organisatie op verschillende gebieden van HR, zowel op strategisch als operationeel niveau van salarisbetalingen tot verzuimbegeleiding.

Wat houdt deze stageplaats in?

Deze stageplaats biedt veel afwisseling, waarbij geen werkdag er hetzelfde uitziet. Je krijgt de kans om mee te kijken, te luisteren en ervaring op te doen binnen een dynamische overheidsorganisatie. We zijn volop in ontwikkeling en jij krijgt de kans om hier samen met ons aan mee te werken.

Je verzorgt onder begeleiding de ondersteuning van de HR-adviseur(s) waaronder:

 • Advisering richting leidinggevenden en medewerkers:
  • Afhandelen van post-, telefoon- en mail en zo nodig verstrekken van informatie over HRM-thema’s en procedures;
  • Ondersteunende werkzaamheden met betrekking tot werving- en selectieprocedures;
  • Opstellen van standaard en meer gecompliceerde correspondentie richting medewerkers over bijvoorbeeld wijzigingen t.a.v. het dienstverband of andere HRM-gerelateerde onderwerpen.
 • Meeschrijven en denken bij HR voorstellen m.b.t. beleid, reglementen of projecten die er op dat moment spelen en ondersteunen bij de implementatie hiervan.
 • Plannen en organiseren van afspraken en bijeenkomsten.

Thema’s waar we in 2023 mee bezig zijn binnen HR zijn o.a. arbeidsmarktcommunicatie, recruitment, implementatie E-HRM-systeem AFAS, hybride werken, duurzame inzetbaarheid en medewerker betrokkenheidsonderzoek (MBO).

Wat verwachten wij van jou?

 • Je volgt een HBO-opleiding op het gebied van Human Resource Management;
 • Je bent een aanpakker, stressbestendig en durft het gesprek aan te gaan;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Je bent nauwkeurig en accuraat;
 • Je bent leergiering en pakt snel dingen op.

Wat bieden wij?

 • De kans om relevante werkervaring op te doen binnen een dynamische organisatie die twee gemeenten bedient: De Wolden en Hoogeveen;
 • Goede begeleiding want wij vinden het belangrijk dat je op persoonlijk en professioneel vlak groeit;
 • Een stagevergoeding van €400,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek.

De organisatie

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen geeft met ruim 750 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.dewoldenhoogeveen.nl!

Interesse?

Je kunt je belangstelling kenbaar maken via www.vooruitindrenthe.nl. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnenkomen via dit platform.

Nadere informatie over de stageplaats kan worden ingewonnen bij Noortje Lolkema of Jessica Koster. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer 140528.

Overige informatie

Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vastgesteld voor elke nieuwe medewerker.