Financieel adviseur

Ben jij van nature leergierig, proactief, communicatief, betrokken en leveren cijfers geen verrassing voor je op? Wegens het doorgroeien naar een nieuwe functie door een van de collega's zijn wij op zoek naar een

Financieel adviseur

(36 uur per week)

Het team Financial Control is onderdeel van de eenheid Advies en Control van de Samenwerkingsorganisatie (SWO). Voor zowel de gemeente Hoogeveen als voor de gemeente De Wolden leveren we maatwerk. Het team verstrekt gevraagd en ongevraagd financieel advies aan raden, colleges, directie, eenheidsmanagers en budgethouders en het coördineert de werkzaamheden inzake het produceren van de P&C-producten (begroting, jaarrekening, kadernota’s en tussentijdse rapportages) van de organisatie. Ook bewaakt het team de hiervoor geldende termijnen, de uitvoering van de accountantscontrole, het uitvoeren van interne audits, verbijzonderde interne controle. Op dit moment werken we aan het versterken van onze financiële functie. De omvang van het team en de inhoud van de werkzaamheden kan daardoor nog aan verandering onderhevig zijn.

Wat ga je doen?

Je bent samen met de overige collega’s van de afdeling Financial Control verantwoordelijk voor het opstellen, de voortgang, tijdigheid en kwaliteit van de P&C-documenten voor de drie entiteiten (gemeente De Wolden, Hoogeveen en Samenwerkingsorganisatie) voor wie we werken. Je beoordeelt en analyseert de verkregen financiële informatie en adviseert de budgethouders en controller vanuit de verkregen informatie en speelt een actieve rol in het tot stand brengen van de P&C- documenten waaronder de begroting en de jaarrekening.

 • Je levert je bijdrage aan de ontwikkeling van ons strategisch financieel beleid en vervult de adviesfunctie voor één of enkele programmaregisseurs, budgethouders en/of verbonden partijen.
 • Je levert een bijdrage aan de sturing en beheersing van geldstromen.
 • Je werkt mee aan het tot stand komen van de P&C-producten.
 • Je bent mede aanspreekpunt voor financieel toezicht door de provincie, de controlerend accountant en overige belanghebbenden.
 • Je wordt betrokken bij de versterking van de financiële functie.
 • Je neemt deel aan projecten van Financial Control, of projecten waarbij Financial Control is betrokken.

Wie ben jij?

 • Je bent (een stevige) gesprekspartner voor de eenheidsmanagers, teamleiders, budgethouders en controllers in de organisatie.
 • Je bent nuchter, initiatiefrijk, enthousiast en samenwerkingsgericht.
 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding in een financieel of bedrijfseconomische richting.
 • Je hebt enige jaren werkervaring in een vergelijkbare functie Je hebt bij voorkeur kennis van het BBV of bent bereid om je dat eigen te maken.
 • Je hebt een proactieve houding.
 • Je bent klant-, vraag- en oplossingsgericht waarbij je ook het organisatiebelang weet te borgen.

Jouw toekomstige collega’s

Het team Financial Control bestaat momenteel uit 14 medewerkers in de functies van Controller, Financieel adviseurs, medewerkers Interne Audit en een medewerker Financial Control. Het team houdt zich bezig met het verbeteren van het in control komen van de organisatie en haar opdrachtgevers (de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en de SWO zelf).

Wat bieden wij?

Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals waarbij kwaliteit voorop staat. De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. bruto € 5.138,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil april 2022). Vanwege schaarste op de arbeidsmarkt hanteren we voor deze vacature een arbeidsmarkttoelage van 10% op het maximum salaris in deze schaal wanneer je zeer ervaren bent.

We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,45% van je salaris. Het Individueel Keuze Budget is een breed te besteden budget waar je over beschikt naast je salaris en is opgebouwd uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage, bovenwettelijk verlof en een persoonlijk budget van €200,- per persoon (naar rato van je contractomvang). Je kunt zelf bepalen voor welk doel jij jouw budget inzet. Je kunt het budget uitruilen voor extra salaris, verlofuren, (niet verplichte) opleidingskosten, kosten woon-werkverkeer, vakbondscontributie, internetabonnement, parkeervergunning en de aankoop van een fiets voor woon-werkverkeer.

Omdat we de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk vinden, kun je als werknemer van de SWO gebruik maken van de trainingen die ons opleidingsinstituut S.K.I.K. (School voor Kennis, Inspiratie en Kunde) biedt en zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het team en de organisatie.

Bij ons is er altijd de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je werkdagen en zijn er mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt van ons een laptop en mobiele telefoon in bruikleen, ook worden de thuiswerkfaciliteiten met je geregeld.

Overige informatie

Wil je voorafgaand aan jouw sollicitatie meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met bij Jan de Bruin, teamleider a.i. Financial Control via 06-38 20 56 99 en j.de.bruin@dewoldenhoogeveen.nl of met Esther Gruppen, controller via 06-18 52 71 98 en e.gruppen@dewoldenhoogeveen.nl of Remmo Hendriks, financieel adviseur via 06-46 02 70 79 en r.hendriks@dewoldenhoogeveen.nl

Jan, Esther en Remmo willen jou graag geheel vrijblijvend tijdens een (digitaal) kopje koffie meer vertellen over deze functie en je toekomstige collega’s. Ook vrijblijvend de sfeer proeven op de afdeling behoort tot de mogelijkheden.

Nadere informatie over de procedure kun je krijgen van Hellen Batterink, HR-adviseur. Zij is bereikbaar via 06-43 61 77 80 en h.batterink@dewoldenhoogeveen.nl.

Kijk voor meer informatie over SWO als werkgever op http://www.dewoldenhoogeveen.nl .

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Dan kun je solliciteren door jouw cv en een korte motivatiebrief te uploaden via deze vacature op www.vooruitindrenthe.nl . In jouw motivatie lezen wij graag wat jou aanspreekt in deze functie en waarom jij bij ons wilt werken.

We zien je sollicitatie met veel belangstelling tegemoet!

Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze inwoners.

Acquisitie is niet gewenst.

Competenties

 • Stressbestendigheid
 • Analytisch vermogen
 • Regisseren
 • Nauwkeurigheid
 • Resultaatgerichtheid
Solliciteer nu