Projectleider Civiel

Ben jij gericht op vernieuwingen en aanpassingen in de bestaande openbare ruimte en op het mede ontwikkelen van nieuwe openbare ruimte? Wegens vertrek van de huidige functionaris zijn wij op zoek naar een:

Projectleider Civiel

( 36 uur per week)

Het team Civiel/Projecten is onderdeel van de eenheid Fysieke Leefomgeving van de Samenwerkingsorganisatie (SWO). Voor zowel de gemeente Hoogeveen als voor de gemeente De Wolden leveren we maatwerk. Werken bij de SWO is een prachtige kans om je werkveld te verbreden en ervaring op te doen bij zowel een stedelijke als een landelijke gemeente.

Wat ga je doen

Voor beide gemeenten ben jij gericht op vernieuwingen en aanpassingen in de bestaande openbare ruimte en op het mede ontwikkelen van nieuwe openbare ruimte.

In een brede samenwerking met diverse inwoners, collega’s en belanghebbenden kom je tot de best mogelijke planuitwerking binnen de politieke en financiële randvoorwaarden.

Afhankelijk van waar en met welke achtergrond een project ontstaat, ben je naast projectleider regelmatig als adviseur Civiel betrokken in projectteams. Je krijgt te maken met allerlei werkzaamheden in de volgende taakvelden: advisering, voorbereidingen en onderzoeken, het bouw-, en woonrijp maken van nieuwbouwlocaties, de aanleg van wegen, riolering en watergangen alsmede het vervangen of de nieuwbouw van kunstwerken. Uiteraard gaan de werkzaamheden ook gepaard met de nodige administratieve en financiële verantwoordelijkheden.

Jouw toekomstige collega’s

Het team Civiel/projecten valt onder de afdeling Beheer en projecten. Het team bestaat uit ongeveer 15 medewerkers bestaande uit werkvoorbereiders, toezichthouders en projectleiders. Dit team houdt zich bezig met het beheer en het vernieuwen van de openbare ruimte. Momenteel is de afdeling volop in ontwikkeling, we zoeken een nieuwe collega die hier op een positieve manier aan wil bijdragen.


Wat vragen wij?

 • Je hebt de opleiding HBO Civiele techniek afgerond.
 • Je hebt uitstekende politieke sensitiviteit.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring als projectleider.
 • Je hebt kennis van- en ervaring met projectmanagement.
 • Je bent goed op de hoogte van het werken met de RAW systematiek, de UAV en de UAV-GC en ook in staat om de directievoering op projecten zelfstandig te verzorgen.
 • Je bent in staat om kostenramingen op te stellen en inschrijvingen van derden te beoordelen op kwaliteit en kosten.
 • Je kunt prima zelfstandig werken, maar ziet vooral de voordelen om in samenwerking met collega’s, inwoners en belanghebbenden te komen tot het best mogelijk projectresultaat nu en op de langere (beheer)termijn.
 • Je kunt in goede afstemming met de inkoopcollega’s aanbestedingen doorlopen, vanaf enkelvoudig onderhands tot en met Europees.
 • Je kunt projecten zowel financieel, administratief als technisch tot een goed einde brengen en beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bezit kennis en ervaring met betrekking tot het beoordelen van constructies op civieltechnisch gebied.

Wat bieden wij?

De functie is ingedeeld in schaal 10 met max. bruto € 4.671 per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil april 2022. Je wordt ingeschaald op basis van je ervaring. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vaste aanstelling.

We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,45% van je salaris. Het Individueel Keuze Budget is een breed te besteden budget waar je over beschikt naast je salaris en is opgebouwd uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage, bovenwettelijk verlof en een persoonlijk budget van €200,- per persoon (naar rato van je contractomvang). Je kunt zelf bepalen voor welk doel jij jouw budget inzet. Je kunt het budget uitruilen voor extra salaris, verlofuren, (niet verplichte) opleidingskosten, kosten woon-werkverkeer, vakbondscontributie, internetabonnement, parkeervergunning en de aankoop van een fiets voor woon-werkverkeer.

Omdat we de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk vinden, kun je als werknemer van de SWO gebruik maken van de trainingen die ons opleidingsinstituut S.K.I.K. (School voor Kennis, Inspiratie en Kunde) biedt en zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het team en de organisatie.

Bij ons is er altijd de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je werkdagen en zijn er mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt van ons een laptop en mobiele telefoon in bruikleen, ook worden de thuiswerkfaciliteiten met je geregeld.

Overige informatie

Wil je voorafgaand aan jouw sollicitatie meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Arthur Wijngaarden (afdelingshoofd Beheer en Projecten) via 06-52 58 07 73 of met Steffan Pentinga (projectleider) via 06 – 27 00 41 27 of met Fokke Bijker (projectleider) via 06 – 10 87 90 34. Zij willen jou graag geheel vrijblijvend tijdens een (digitaal) kopje koffie meer vertellen over deze functie en je toekomstige collega’s. Ook vrijblijvend de sfeer proeven op de afdeling behoort tot de mogelijkheden.

Informatie over de sollicitatieprocedure kun je krijgen van Arina Rispens (HR-adviseur W&S a.i.) via 06 -40 50 58 74 of via a.rispens@dewoldenhoogeveen.nl.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Dan ontvangen wij graag een korte motivatie en jouw cv.

Vertel ons in jouw motivatie wat jou aanspreekt in deze functie en wat jou als (type) persoon zo geschikt maakt. In jouw cv zien wij graag wat jouw taken en werkzaamheden waren in jouw laatste functies. Jouw motivatie en cv kun je uploaden via www.vooruitindrenthe.nl. Solliciteren kan tot en met donderdag 6 oktober . De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 12 oktober.

We zien je sollicitatie met veel belangstelling tegemoet!

Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze inwoners.

Aquisitie is niet gewenst

Competenties

 • Zelfstandigheid
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Kwaliteitsgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
Solliciteer nu