Projectleider Digital Readiness / Digitale Transformatie

(tijdelijke opdracht)

De projectleider die we zoeken werkt in de periode tot juli 2022 aan een concreet project dat we starten vanuit Samenwerking Noord.

Het project Digital Readiness / Digitale transformatie heeft als doelstelling een nieuwe dienst te ontwikkelen die voor alle SN leden beschikbaar komt. Een mooie uitdaging voor een collega die met dit project zijn of haar vaardigheden in een nieuwe context wil toepassen en een groter netwerk wil ontwikkelen.

Organisatie

Samenwerking Noord is een actieve en innovatieve vereniging bestaande uit bijna tachtig organisaties uit de drie noordelijke provincies (Friesland, Drenthe en Groningen) waarin IT van groot strategisch belang is. Samenwerking Noord faciliteert de onderlinge samenwerking en bundelt de expertise op het gebied van digitalisering, om zo te werken aan kennis en innovatie, aan talentontwikkeling en aan versterking van de regionale economie. Onze vereniging draagt vanuit haar beleidsdoelstellingen bij aan een veilig en duurzaam Noord-Nederland, richt zich op werken mét IT en volgt en ontsluit de nieuwste tech trends.

Functieomschrijving

De projectleider die we zoeken werkt voor de periode tot juli 2022 aan een concreet project dat we starten vanuit Samenwerking Noord. Het project Digital Readiness / Digitale transformatie heeft als doelstelling een nieuwe dienst te ontwikkelen die voor alle SN leden beschikbaar komt. Een mooie uitdaging voor een collega die met dit project zijn of haar vaardigheden in een nieuwe context wil toepassen en een groter netwerk wil ontwikkelen.

Bij de een van onze leden is, in samenwerking met het Groningen Digital Business Centre (GDBC) van de Rijksuniversiteit Groningen, een succesvolle pilot uitgevoerd met een digital readiness assessment, dat in beeld brengt waar diverse afdelingen van een organisatie staan in termen van hun digitale volwassenheid. We geven een projectmatig vervolg aan deze pilot met nieuwe pilots bij een drietal andere ledenorganisaties van Samenwerking Noord. Daarnaast gaan we een kennisnetwerk opzetten voor digital readiness / digitale transformatie waarbinnen medewerkers van al onze ledenorganisaties kennis kunnen delen en ontwikkelen. En op basis van deze nulmeting ontwikkelen we in samenspraak met onze ledenorganisaties de plannen voor het vervolg.

Als projectleider werk je nauw samen met het kernteam van Samenwerking Noord, het GDBC en de projectleiders van de pilotorganisaties. Daarbij neem je de verantwoordelijkheid voor het vasthoudend en doelgericht behalen van de afgesproken resultaten. Je bent verantwoordelijk voor het informeren en betrekken van onze leden. Dit doe je door het opzetten van een nieuw kennisnetwerk met en voor diverse collega’s uit onze ledenorganisaties. Een (nog op te zetten) benchmark zal zorgen voor meer inzichten in de verschillen in digitale readiness binnen en tussen de ledenorganisaties. Samen met de programmamanagers van Samenwerking Noord ontwikkel je in de context van het nieuwe kennisnetwerk concrete plannen voor hoe een vervolg aan de nulmeting digital readiness kan worden gegeven.

Je rapporteert en adviseert aan het dagelijks bestuur van Samenwerking Noord over het thema digital readiness / digitale transformatie.

Profiel

Voor het goed uitoefenen van deze functie zijn de volgende kwalificaties en competenties van belang:

  • Aantoonbare ervaring in het inhoudelijk leidinggeven aan projecten
  • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden
  • Vermogen om mensen en belangen te verbinden en te werken vanuit de doelstellingen van organisatie en de projectopdracht
  • Creatief en proactief handelend, gericht op innovatie
  • In staat om effectief te schakelen tussen het strategische en operationele niveau
  • Relevante opleiding op HBO- of WO-niveau
  • Up to date kennis van IT en digitalisering in organisaties
  • Een goed netwerk in het Noorden

Arbeidsvoorwaarden

Vanuit Samenwerking Noord zoeken wij voor dit project een projectleider voor gemiddeld een dag per week voor een tijdelijke periode tot juli 2022. Inzet op basis van detachering is daarbij een goede mogelijkheid. Over de exacte tijdsbesteding per week zijn flexibele afspraken te maken.

Afhankelijk van de behaalde resultaten en de verdere ontwikkeling van onze organisatie, kan een vervolgproject opgezet kunnen worden. Indiensttreding op korte termijn is gewenst. Salariëring is afhankelijk van kennis en ervaring (vergelijk indicatief schaal 10-11 CAO HBO).

Informatie

Nadere informatie over de functie kan telefonisch of per e-mail worden verkregen bij de secretaris van Samenwerking Noord, Wijnand Aalderink, telefoon: 06-53704821, e-mail:

Reageren

Reacties in de vorm van een motivatiebrief en een curriculum vitae zijn welkom tot en met vrijdag 15 oktober 12.00 uur.

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.