Werkleider met affiniteit met elektronica/montage

Wij geloven dat werk een belangrijke bijdrage levert aan de zelfredzaamheid van mensen en aan een zinvol bestaan. Wij zetten ons met hart en ziel in voor die mensen voor wie het krijgen en vervullen van een baan op de reguliere arbeidsmarkt, geen vanzelfsprekendheid is.

Met onze jarenlange expertise in begeleiding van deze doelgroep en de infrastructuur binnen Wedeka met een grote variëteit in werksoorten, begeleiden we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee vergroten we de eigen kracht van onze medewerkers en hun kansen op het verkrijgen van een reguliere baan. We bevorderen participatie en vervullen zo een maatschappelijk doel.

We leveren diensten en producten van goede kwaliteit aan vele trouwe klanten en/of detacheren medewerkers bij reguliere bedrijven en gemeenten en dragen zodoende bij aan het betaalbaar houden van de voorziening.

Wij bieden een passende en beschutte werkplek of een leer/werktraject in één van onze vele werksoorten en zijn hierdoor een belangrijk arbeidsmarktinstrument in de regio.

Wedeka is een organisatie in ontwikkeling op weg naar een breed Leer/werkbedrijf. Voor de vestiging Industrie Veendam zijn wij op zoek naar een:

Enthousiaste en betrokken werkleider (v/m)

met ervaring/affiniteit met elektronica montage

Wil jij een bijdrage leveren aan activering en ontwikkeling van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Kun je op professionele wijze contacten onderhouden en je deskundigheid inzetten ten behoeve van een hoge kwaliteit van dienstverlening? Ben jij een sociaal bewogen persoon, integer en rechtvaardig, die mensen motiveert en stimuleert en daarbij de resultaten in het oog houdt? Dan komen wij graag in contact met jou.

Jouw rol

Wij zoeken iemand die zich samen met het team enthousiast inzet voor werk en ontwikkeling. Een professional die reflecteert op eigen handelen en gedrag.

Als werkleider stuur je de productie aan van de elektronica-afdeling van onze industriële locatie in Veendam. Hier worden werkzaamheden verricht die onder meer bestaan uit het bestukken van printplaten, het assembleren van diverse elektro producten, test- en montage werkzaamheden.

Je geeft leiding aan medewerkers met een dienstverband of deelnemers aan een leerwerktraject gericht op ontwikkeling en uitstroom. In het kader van ontwikkeling begeleid en activeer je medewerkers op methodische wijze. Dit geef je vorm samen met een team van collega’s en deskundigen. Daarbij zorg je voor een goede balans  tussen het realiseren van de productie en de ontwikkeling van de medewerkers.

Wij vragen

 • Aantoonbare kennis en ervaring met het begeleiden en aansturen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • MBO-4 diploma en werk- en denkniveau;
 • Ervaring in het aansturen en begeleiden van productie;
 • Ervaring met elektronica montage;
 • Bij voorkeur kennis van IPC-A-610 normering;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk;
 • Inlevingsvermogen en doortastendheid;
 • Een stevige persoonlijkheid, stressbestendig en weerbaar;
 • Ervaring in het samenwerken met zowel collega’s als externe partners (o.a. opdrachtgevers, werkgevers, begeleiders, ouders, hulpverleningsinstanties);
 • Een stimulerende, betrokken en flexibele houding;
 • Vraag- en oplossingsgericht;
 • Doel- en resultaatgerichtheid;
 • Goed kunnen plannen en organiseren;
 • Professionele werkhouding en kwaliteitsgerichtheid;
 • Zelfreflecterend en lerend vermogen.

Informatie en sollicitatie

We bieden een interessante afwisselende functie die volop in ontwikkeling is.

Het betreft een dienstverband van 36 uur per week.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de locatiemanager Aldert Piersma via tel. 06-52430802 of 0598-614152.

Jouw sollicitatie kun je tot 8 maart 2021 sturen naar itimmer@wedeka.nl.